Kunne ha spilt for fire landslag. Nå kan EM-drømmen med England gå i oppfyllelse

Jarell Quansah har gått fra null til sytten Premier League-kamper og en plass i Englands bruttotropp denne sesongen.

Et halvt år på utlån i Bristol Rovers var alt Jarell Quansah hadde av erfaring som seniorspiller før denne sesongen. Men med måten 21-åringen har prestert for Liverpool denne sesongen har det sett ut som han har en hel karriere bak seg på toppnivå. Nå står han totalt med 33 kamper for de røde, og han kan skryte av å være den aller siste spilleren som scoret et mål under Jürgen Klopps ledelse i Liverpool.

Tirsdag ble det kjent at oppturen ikke stopper der, for da Gareth Southgate kunngjorde sin bruttotropp til sommerens EM i Tyskland, var Quansah en av overraskelsene. Nå har han muligheten til å gå fra null Premier League-kamper til et mesterskap med England i løpet av bare én sesong. 

Skulle det skje vil han nok føle seg enda tryggere på at han valgte rett da han gikk for England som sitt landslag. Ifølge Liverpool Echo stod det nemlig ikke på valgmuligheter for unggutten. Hans bestefar Samuel Quansah spilte i sin tid for Ghana, og Liverpool-stopperen kunne også ha spilt for «Black Stars» om han ønsket. Han skal også være kvalifisert for å representere Barbados og Skottland, men valgte altså England. 

Spillere med flere nasjonaliteter

Jarell Quansah er ikke den eneste i Liverpool-troppen som kunne ha spilt for flere landslag: 

(uthevet tekst er nasjonen de har valgt)

Alexis Mac Allister - Argentina/Italia
Thiago Alcantara - Spania/Italia/Brasil
Alisson Becker - Brasil/Tyskland
Joel Matip - Kamerun/Tyskland
Marcelo Pitaluga - Brasil/Tyskland*
Virgil van Dijk - Nederland/Suriname
Ryan Gravenberch - Nederland/Suriname
Cody Gakpo - Nederland/Togo
Ibrahima Konaté - Frankrike/Mali
Joe Gomez - England/Gambia
Jarell Quansah - England/Ghana/Barbados/Skottland*
Curtis Jones - England/Nigeria*
Trent Alexander-Arnold - England/USA
Andy Robertson - Skottland/Irland
Stefan Bajcetic - Spania/Serbia*
Fabio Carvalho - Portugal/England*
Rhys Williams - England/Jamaica*

* Har ikke spilt for seniorlandslaget og står fremdeles fritt til å velge. Pitaluga har representert Brasil som U-spiller. Quansah og Jones har spilt for England og er nå i seniortroppen for første gang. Bajcetic har spilt for Spania sitt U21-landslag, mens Carvalho har byttet fra England til Portugal, der han nå har bekreftet at han vil spille. Williams har spilt aldersbestemt fotball for England.

Kilde: This Is Anfield

Har gått gradene

Quansah har spilt landslagsfotball for England helt siden han var på U15-nivå, og drømmen om å representere seniorlandslaget har alltid vært der. Han har sett Gareth Southgate gi flere unge spillere få muligheten, og det har gitt motivasjon.

– Når man er ung har man store ambisjoner og kanskje naive drømmer om å bli verdens beste spiller. Akkurat nå er jeg i en perfekt posisjon der jeg kan lære av noen av de beste trenerne og spillerne i verden, og forhåpentligvis ta noen steg i karrieren. 

– Målet mitt er å spille fast som midtstopper for Liverpool og å være i landslagsdiskusjonen, sa Quansah i mars. 

Der er han i høyeste grad nå, og Quansah håper å være blant de 26 som kommer med i den endelige troppen. Southgate skal kvitte seg med syv spillere før alvoret starter i Tyskland. I bruttotroppen er Curtis Jones, Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez de øvrige Liverpool-spillerne, noe som betyr at Harvey Elliott ble veid og funnet for lett. 

– Jeg har gått gradene og spilt på alle nivåer i aldersbestemt fotball, og den største utmerkelsen man kan få er å spille med flagget på brystet. Det gir selvtillit, sa Quansah. 

Om EM-drømmen går i oppfyllelse får vi vite når England har spilt mot Island på Wembley 7. juni. Mesterskapet starter en uke senere når vertsnasjon Tyskland møter Andy Robertson og Skottland i München.

Fire Liverpool-spillere inkludert i Englands bruttotropp før EM - Henderson utelatt

Fire Liverpool-spillere inkludert i Englands bruttotropp før EM - Henderson utelatt

Jones og Quansah er for første gang med i en England-tropp, selv om det ikke er sikkert at de får være med til EM.

Nyheter 21.mai 11:51
Avskjeden til Klopp knuste Citys gullfest

Avskjeden til Klopp knuste Citys gullfest

Liverpool fikk klart mest oppmerksomhet på sesongens siste dag.

Nyheter 21.mai 19:00