Bekreftet: Liverpool sender ti (eller elleve) spillere til EM

Ti spillere, syv nasjoner og drøssevis med kamper. Hvem håper du vinner EM av de rødes spillere?

I løpet av helgen har samtlige EM-nasjoner offentliggjort hvem som skal delta for dem i løpet av sommerens Europamesterskap i Tyskland. Med fasiten i hånden, kan vi nå bekrefte at Liverpool sender totalt ti spillere fordelt på syv nasjoner.

Vi kan starte med landslaget som har flest røde spillere, og det er Ronald Koemans Nederland. Kaptein Virgil van Dijk er selvsagt med, og det samme er Cody Gakpo og Ryan Gravenberch. Sistnevnte hadde bare spilt ett minutt med landslagsfotball (på seniornivå) siden 2021 da han ble tatt ut i slutten av mai, så 22-åringen er utvilsomt den store overraskelsen.

På listen over nest-flest røde spillere er England og Gareth Southgate, som har tatt med seg Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold i troppen. Spesielt Alexander-Arnold vil nok spille en viktig rolle etter at han ble gitt draktnummer åtte lørdag.

Flere Liverpool-møter

Så må vi ned i bare én spiller per landslag for å finne de resterende fem. Skottland-kaptein Andy Robertson er selvfølgelig med. Han har også endt i samme gruppe som Ungarn-kaptein Dominik Szoboszlai. Det florerer altså med kapteiner for Liverpool i sommerens EM!

Nestemann på listen er Ibrahima Konate, som mistet plassen til Jarell Quansah på Anfield i slutten av sesongen. I Frankrike er tonen en helt annen, for 25-åringen er i rute til å starte åpningskampen mot Østerrike om en drøy uke. Konate er i samme gruppe som Nederland, så han skal også spille mot lagkamerater fra Liverpool.

Diogo Jota, som har scoret to mål på 90 minutter i oppkjøringen til EM, kan få spissplassen til Portugal (om ikke Cristiano Ronaldo har noe han skulle sagt). Den siste, og mest ukjente på listen, er Vitezslav Jaros, som er tatt ut i Tsjekkias endelige tropp. De to sistnevnte er i samme gruppe.

Sist, men ikke minst, må vi også nevne Jarell Quansah, selv om 21-åringen ikke er tatt ut. For øyeblikket står han på standby-listen til England, så om noen skulle bli skadet, vil midtstopperen være mannen som tar over den 26. plassen i troppen.

Curtis Jones (England), Ben Doak (Skottland) var i bruttotroppen til sine landslag, men blir ikke med til EM.

EM-gruppene

Gruppe A

Tyskland

Sveits

Skottland (Andy Robertson)

Ungarn (Dominik Szoboszlai)

Gruppe B

Italia

Kroatia

Spania

Albania

Gruppe C

Slovenia

Danmark

England (Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold

Serbia

Gruppe D

Polen

Østerrike

Frankrike (Ibrahima Konate)

Nederland (Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch og Cody Gakpo)

Gruppe E

Romania

Belgia

Slovakia

Ukraina

Gruppe F

Tsjekkia (Vitezslav Jaros)

Tyrkia

Portugal (Diogo Jota)

Georgia

Conor Bradley herjet og scoret to ganger for Nord Irland

Vi følger landskampene i sommer:Conor Bradley herjet og scoret to ganger for Nord Irland

Privatlandskamper, VM-kvalifisering, EM og Copa America står på menyen for Liverpool-spillerne i juni.

Innsikt Man. 10.06. 23:01
Forrige sommers store problem er knapt nevnt ett år senere

Forrige sommers store problem er knapt nevnt ett år senere

Salg av utenlandske spillere og en rekke akademispillere på vei opp har gitt Liverpool mer spillerom på overgangsmarkedet.

Nyheter Lør. 08.06. 21:40