– De tre-fire første kampene trodde jeg nesten ikke det jeg så

Vi kårer sesongens «rookie» og sesongens positive overraskelse.

Vår podcast Pausepraten har tatt for oss 2023/24-sesongen og kommet med vår dom om det som var positivt, det som ikke var like positivt, og gjort våre kåringer. I episoden, som du kan se i videoen øverst i saken eller lytte til der du hører podcast, kårer vi blant annet årets «rookie» og årets positive overraskelse i Liverpool-troppen. 

Årets «rookie», den beste nykommeren, var det enighet om i panelet bestående av Tore Hansen, Arve Vassbotten og Jens Bessesen. 

– Jeg har to kandidater, men egentlig er det bare én. Hvis du kun regner fra andre halvdel av sesongen kunne Conor Bradley utfordret, men det må bli Jarell Quansah. Han hadde ikke spilt en eneste kamp for Liverpool før, og så ender han på over 30 kamper og ser ut som en rutinert spiller som har spilt stopper i mange år. Sesongen han har hatt er helt utrolig, sier Bessesen og får støtte av Hansen. 

– Sesongen sett under ett er det ingen andre kandidater. Så er det en gøy historie med en spiller som har vært i klubben siden han var liten gutt. Han spilte for Bristol Rovers forrige sesong og spilte ikke en gang alle kampene. Så får han sjansen for en klubb som var på vei tilbake fra en dårlig sesong, og man lurer på når vi så noe liknende sist, sier Hansen. 

Quansah har spilt så godt at han er i bruttotroppen til England før sommerens EM i Tyskland.

– Som du sier, han kom fra Bristol Rovers, og tolv måneder senere er han makker til Virgil van Dijk og har passert Konaté i køen. Det er imponerende, sier Vassbotten.

Enig med panelet? Gi din stemme på årets «rookie» her!

Årets positive overraskelse

Quansah kunne stukket av med prisen i denne kategorien også, men panelet har forsøkt å få litt variasjon, og har falt ned på tre forskjellige kandidater under årets positive overraskelse. 

For Hansen er Joe Gomez og Harvey Elliott gode kandidater, men han faller ned på unggutten som tok laget med storm i januar, Conor Bradley

– De tre-fire første kampene trodde jeg nesten ikke det jeg så. Måten han tar nivået på med det grunnlaget og bakgrunnen han har. Han er aggressiv i spillestilen, står høyt og gjør nesten ikke en eneste feil. Så går han kanskje litt tom for energi etter hvert, men han gjør likevel trygge og gode kamper hele veien. Det er helt rått, sier han.

Bessesen har falt ned på et av sommerkjøpene som årets positive overraskelse. 

– Tore har lansert noen gode kandidater, men jeg faller ned på Wataru Endo. I den første kampen fra start mot Newcastle så han ut som en spiller som aldri skulle vært der. Så ser du måten han spilte på i desember, blant annet hjemme mot Arsenal. Han kom ut av intet da alle ville ha Caicedo og klubben hadde lagt inn et bud på en milliard. Så kommer det en 30-åring fra Stuttgart, som hadde kjempet mot nedrykk året før. Han tok tak på midtbanen da vi trengte det som mest, sier han.

For Vassbottens del stod det mellom Bradley, Quansah, Elliott og Gomez. 

– Jeg har landet på Joe Gomez. Hvem hadde sett for seg at han skulle bli den nye James Milner? Jeg hadde avskrevet han litt, men i løpet av sesongen har han spilt høyreback, venstreback, midtstopper og til og med defensiv midtbane. Joe Gomez har masse å komme med og masse å gå på. Det er ingen spiller jeg unner en landslagsplass mer, og jeg håper han er med hele veien til EM. 

Se hvem vi kårer i alle kategoriene i denne videoen, eller i Pausepraten der du hører podcast!