– En grunn til at han har fått draktnummer 8

Trent Alexander-Arnold ligger an til en startplass på midtbanen til England.

EM i Tyskland 2024 kan bli Trent Alexander-Arnolds store gjennombrudd som landslagsspiller - og det på midtbanen. Telegraph skriver mandag at Liverpools visekaptein er først i køen av kandidatene til å spille ved siden av Declan Rice på laget til Gareth Southgate. 

Alexander-Arnold har Conor Gallagher, Adam Wharton og Kobbie Mainoo som konkurrenter om spilletiden på midtbanen og virker altså å være nærmere en startplass der enn han er på høyrebacken, der Kyle Walker er det soleklare førstevalget. 

– Mye kan endre seg, men det er en grunn til at Trent har fått draktnummer 8, sier en kilde tett på det engelske landslaget til Telegraph

25-åringen startet på midtbanen i privatlandskampen mot Bosnia forrige uke og ble kåret til banens beste. Han kronet oppgjøret med en flott scoring. 

EM-debut

Dersom Telegraph har rett i sin antatte lagoppstilling vil Alexander-Arnold få sin første kamp i et EM når England møter Serbia i Gelsenkirchen på søndag. Scouseren var skadet under EM i 2021 på hjemmebane og står med svært lite erfaring fra turneringsfotball på landslaget. I VM i Qatar ble det minimalt med spilletid, men nå ser han altså ut til å bli en viktig mann for Southgate. 

Om Joe Gomez blir det samme gjenstår å se. Forsvarsspilleren har aldri spilt verken EM eller VM for England, men nå har han spilt seg inn i landslagsvarmen igjen, og turneringsdebuten kommer nok i løpet av gruppespillet. 

I Telegraph sin antatte lagoppstilling er ikke Gomez å se. I stedet ligger John Stones og Marc Guehi an til å danne stopperpar mens Walker tar høyrebacken og Kieran Trippier vikareierer på venstrebacken ettersom Luke Shaw sliter med skader. 

Det er nok som venstreback Gomez har de beste mulighetene til å få spilletid i løpet av mesterskapet. den samme posisjonen han vikarierte så imponerende i for Liverpool denne sesongen. 

England møter Serbia søndag klokken 21, og kampen vises på TV 2 Direkte og TV 2 Play. Før den tid har trolig flere Liverpool-spillere vært i aksjon i mesterskapet som begynner fredag kveld.