– Jobber med å finne gode løsninger for fotballreiser

Dette vet vi så langt om hvordan konkursen i Thomas Cook påvirker norske fotballreiser.

Vinggruppens eiere, Thomas Cook Group, søkte mandag morgen om konkurs.

Ving er supporterklubbens samarbeidspartner på fotballreiser til Liverpool, og Thomas Cook har også et samarbeid med Liverpool FC om billetter til hjemmekamper.

Thomas Cook selger i dag 360 hospitality-pakker til hver hjemmekamp på Anfield, opplyser klubben selv på sine hjemmesider.

– Dette er en kjedelig og krevende sak for alle involverte. Supporterklubben jobber både med Ving og Liverpool FC for å få ut informasjon om hva som vil skje videre, og se på hvilke løsninger som er mulig å få til, sier daglig leder i Liverpool Offical Supporters Club Norway, Tore Hansen.

Bruker ikke Thomas Cook-fly

– Målet er selvsagt at fotballturene skal gjennomføres som planlagt, men det er dessverre ikke noe vi kan garantere på det nåværende tidspunkt, sier Hansen.

– En av fordelene våre oppi den krevende situasjonen som har oppstått er at at Ving ikke bruker Thomas Cook-fly eller Thomas Cook-hoteller, men har egne avtaler på de områdene.

– Slik vi vurderer det er det et viktig poeng, som styrker oss i troa på at det er mulig å finne løsninger som vil være bra for våre medlemmer.

Konkursen innebærer inntil videre at Vinggruppens flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, er forhindret fra å fly.

Ledelsen i flyselskapet i Norden har derfor besluttet å innstille alle flyreiser mandag. Samtidig evalueres all øvrig chartertrafikk som et resultat av TC Groups konkurs. Reisende som har bestilt en reise med rutefly rammes ikke av den innstilte trafikken så langt.

Reisende som drar til Liverpool med Ving flyr med SAS.

Taper ikke økonomisk

Neste tur som er satt opp for Liverpool-supportere er til Champions League-kampen mot Salzburg 2. oktober, og så mot Leicester 5. oktober.

Deretter er neste hjemmekamp først mot Tottenham 27. oktober. Det gir i hvert fall litt tid til å finne løsninger.

– Som tidligere nevnt, så er alle som har bestilt gjennom Ving dekket av reisegarantifondet om fotballturen ikke skulle bli gjennomført. Så sånn sett vil ikke folk tape økonomisk på det, men det er selvsagt uansett en veldig kjedelig situasjon for alle involverte. Det er en usikkerhet vi gjerne skulle vært foruten.

– Det er nå mye møtevirksomhet, og mye som vil skje de neste dagene. Vi kommer selvfølgelig til å bruke Liverpool.no aktivt for å oppdatere om status, og hva som skjer. Men de som skal reise bør være forberedt på at det nok kan gå et par virkedager før så veldig mye mer konkret foreligger. Det er et stort konsern som er rammet, og det er både jus og formaliteter i bildet som vi verken styrer eller kan ha oversikt over nå.

– Men vi er sterke i troen på å finne løsninger for de som har bestilt fotballtur til Liverpool, sier Hansen.

Thomas Cook-gruppen kan nå bli stykket opp og solgt. «En attraktiv del av Thomas Cook-gruppen er Thomas Cook Northern Europe, som Ving Norge er en del av. I motsetning til morselskapet, går nemlig Thomas Cook Northern Europe med overskudd», skriver NRK.