Fantasy Premier LeagueUsken traff med trippelkaptein, og topper LFCSCN-ligaen

Det gjenstår 14 runder, og Liverpool-spillerne blir, om mulig, enda mer attraktive i tiden som kommer.

31. jan 2020 kl 22.28[email protected]LFCSCN

Over 8000 er med i supporterklubbens Fantasy Premier League-konkurranse denne sesongen, der vinneren får en tur til Anfield neste sesong.

Det er uhyre tett i toppen, og det skiller kun ett poeng mellom første og andreplass i LFCSCN sin liga. Helt på topp finner vi Svein Roald Usken og hans lag «Firminoooo». Han var av dem som traff veldig godt denne runden, med Mohamed Salah som trippelkaptein.

Han er nummer 202 i verden i skrivende stund.

Poenget bak finner vi Ruben Monsen go hans lag «Lommerusk». Også han hadde plassert trippelkapteinsbindet på Salah, og kunne nyte synet av 48 poeng på én spiller denne runden.

Salah er den røde som tar flest poeng

Mohamed Salah har vært en utrolig spiller i Fantasy Premier League de to siste sesongene, men denne sesongen har det ikke blitt like mange scoringer foreløpig, for vinneren av toppscorertittelen i både 2017/18 og 2018/19.

Han har 12 mål og seks målgivende til nå. Scoringen mot West Ham tok han forbi lagkamerat Sadio Mané, som står med 11 mål og seks målgivende. Mané kommer også til å miste helgens kamp mot Southampton.

Salah har tatt 149 poeng denne sesongen - to mer enn Mané, og ni mer enn Trent Alexander-Arnold. Den spilleren som har tatt flest poeng er Kevin de Bruyne med 159. Jamie Vardy følger på andreplass med 150.

Van Dijk er mest valgte røde

De Bruyne er den mest valgte spilleren på spillet, foran John Lundstram fra Sheffield United.

På tredje- og fjerdeplass finner vi to Liverpool-spillere. Faktisk er det Virgil van Dijk som er mest valgt, med 43,9 prosent. Kanskje er det på grunn av prisen - for like bak, med 42,5 prosent eierskap finner vi Alexander-Arnold. Han er 1,1 millioner dyrere enn midtstopperen.

Salah er valgt av 36,5%, og Mané av 31,3%. Neste røde på listen er Andy Robertson, som er eid av 20,8 prosent.

Kampprogrammet blir «grønnere»

Det er nok ikke mange som ikke har tre Liverpool-spillere på FPL-laget - grensen for antall spillere fra ett lag - men Jürgen Klopps utvalgte blir om mulig enda mer populære fremover. Fargekodene på Liverpools kampprogram er lysegrønt på spillet, og de røde møter følgende lag i tiden som kommer:  

  • Southampton (H)
  • Norwich (B)
  • West Ham (H)
  • Watford (B)
  • Bournemouth (H)
  • Everton (B)
  • Crystal Palace (H)

Fire av disse er lagene som ligger på de fire nederste plassene på tabellen. West Ham er ett av de, et lag som Liverpool tok en forholdsvis komfortabel seier mot på London Stadium tidligere i uka. «The Hammers» må varte opp med en helt annen prestasjon for å true Jürgen Klopps mannskap på Anfield. 

Fem av lagene befinner seg blant de seks klubbene i ligaen som har scoret færrest mål - 27 mål eller færre. Slår man det sammen med et Liverpool-lag som står med ett baklengsmål på de siste ni ligakampene, så blir ikke sjansene store for at det skal synge i nettet bak Alisson Becker. 

I gjennomsnitt har de syv ovennevnte lagene 37,8 mål imot hittil i sesongen. Liverpool er det nest mestscorende laget i Premier League (56), og tallene er med på å understreke de rødes enorme favorittstempel i samtlige av de neste syv kampene i ligaen. 

Det lover godt for noen røde og fine Fantasy-poeng i tiden som kommer. Husk byttefristen lørdag klokken 12:30, og lykke til i runden!