Så langt har jeg gått for å se Liverpool-kamp, del én:Trasket over Thailandsk øy midt på natta for Liverpool-kamp

Hva gjør man når man befinner seg på andre siden av jorda og Liverpool spiller kamp? Man trosser søvn og tar beina fatt.

30. apr 2020 kl 22.32 Mari @mareylunde

Vi spurte «Hva er det lengste du har gått for å se en Liverpool-kamp?»

Og dere svarte.

Vi fikk inn rundt 100 historier om hva dere har ofret for å se de røde i aksjon via TV, stream eller til og med på Anfield.

Her er del én: Jorda rundt med Liverpool

Uansett hvor på kloden man befinner seg, vil mange av oss prøve å få med seg Liverpools kamper — uavhengig av om avspark er midt på natten.

Thailandsk gjestfrihet

I 2000/2001-sesongen fikk Odd Arne Olsen oppleve thailandsk gjestfrihet da Liverpool skulle spille mot Leeds:

I THAILAND: Odd Arne Olsen i landsbyen Ban Nangua.

I THAILAND: Odd Arne Olsen i landsbyen Ban Nangua.

UTGANGSPUNKTET: Fra dette huset startet Odd Arnes jakt på Liverpool-kamp

UTGANGSPUNKTET: Fra dette huset startet Odd Arnes jakt på Liverpool-kamp

Jeg var i en liten landsby i nordvest-Thailand, hvor min kone er fra. Vi hadde nettopp bygget ferdig hus, men ikke fått satellitt-TV på plass enda. Krise! Det endte med at min svigermor kjørte meg rundt i nabolaget på moped for å se etter parabolantenner og spørre om hvilke kanaler de hadde. Fant en familie med riktige kanaler og jeg var hjertelig velkommen til å låne stua deres under kampen mens de satt utenfor. Mannen i huset kom til og med inn og serverte meg whiskey et par ganger under kampen, snakk om gjestfrie folk!

Selve kampen var det litt verre med, men den var i hvert fall ikke kjedelig.

Var en fantastisk spennende kamp hvor vi ledet både 2-0 og 3-1 mener jeg, men Leeds hadde signert Mark Viduka og han scoret fire mål og avgjorde for Leeds.

PÅ BARNESKOLE: Odd Arne Olsen deler ut skoleuniformer på en barneskole han har vært med på å støtte økonomisk.

PÅ BARNESKOLE: Odd Arne Olsen deler ut skoleuniformer på en barneskole han har vært med på å støtte økonomisk.

Gått lengst for Liverpool

Benjamin Rogers var på backpacking i Asia i 2018 og er kanskje den som har gått aller lengst for å få med seg kamp. Bokstavelig talt:

Det var returoppgjøret mot Roma hvor jeg gjorde absolutt alt jeg kunne for å få med meg kampen.

Jeg var på øya Koh Tao i Thailand, og bodde på et hotell som lå øde til og hadde ikke TV eller noe, så jeg kunne ikke få med meg kampen. Det var heller ikke noen taxier som gikk til hovedbyen på lya, siden kampen begynte klokken 04:00 på morgenen. Jeg tok beina fatt og gikk 15 kilometer til byen iført Liverpooldrakt, og var på plass fem minutter etter fløyta gikk.

På plass i byen fant han en lokal bar hvor han var eneste turist.

Jeg fikk heldigvis tatt en scootertaxi hjem igjen etter kampen. Alt i alt så var det uten tvil verdt å gå de 15 kilometerne for å se gutta ta seg til finalen i Kiev!

Ti år tidligere var det Eirik Rønsberg som befant seg på en thailandsk øy, Koh Samui, på jakt etter Liverpoolkamp:

Jeg måtte stå opp klokken tre på natten og gå noen kilometer for å se Inter Milan mot Liverpool i Champions League. Det var ikke lett å finne en plass som hadde åpent, men jeg fant et lite gatekjøkken med en 21” TV. Det var meg og en Liverpool-supporter til, men de hadde en kanal som siste kampen. Det var vel verdt det , etter en 1-0-seier og et strålende El Nino-mål og avansement.

På Koh Samui fridde har også til kona, og en Liverpool-kamp ble en del av feiringen.

DE FORLOVEDE: Eirik Rønsberg med sin utkårede.

DE FORLOVEDE: Eirik Rønsberg med sin utkårede.

Liverpool spilte kamp mot Bolton. Jeg fant heldigvis en fin restaurant som siste kampen. Det ble en fin middag med 3-1-seier til Liverpool til dessert.

Frieriet hadde skjedd tidligere på dagen, og hadde det ikke det, hadde suseren fra Fabio Aurelio fått han til å gå ned på kne.

Kinesisk internettkafé

Det er ikke bare til Kina nordmenn farter. Bjarne Ydstebø var på studietur til Zhengzhou i Kina i 2009 og måtte trosse skolens portforbud:

Budde på ein skule med portforbud frå 22-07, utan internett. Gikk ut rett før portene låste, satt på en lokal internettkafé og venta på at Liverpool-Arsenal skulle starte 02:45 lokal tid.

Eg var einaste ikkje-kinesar i eit klamt lokale med svette gamerar som røyka innendørs og spytta på gulvet. Streamen hakka ein del undervegs, og kampen endte som kjent 4-4.

Da kampen var over, var det bare én ting å gjøre.

PENISSUPPE: Ydstebø har ingen bilder fra internettkafeen, men han har blant annet dette bildet av en suppe han spise i Kina som viste seg å bestå av geitebukkpenis.

PENISSUPPE: Ydstebø har ingen bilder fra internettkafeen, men han har blant annet dette bildet av en suppe han spise i Kina som viste seg å bestå av geitebukkpenis.

Venta så til klokken 07 då porten ved skulen opna, og gjekk så til køys. Minne for livet!

Jan Rune Eliassen måtte også ofre nattesøvnen for Liverpoolkamp da han var i USA.

Stod opp klokken 04.00 for å ta toget fra Milford Connecticut til Grand Central Station på Manhattan for å se Liverpool mot Manchester United på 11th Street Bar. Tidlig kampstart er seigt i USA.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]