Dette er Vings nye avtale med Liverpool

Vi har tatt en prat med Svein Erik Bjørheim i Ving for å høre mer om innholdet i den nye femårs-avtalen og hva den betyr for de reisende.

For noen dager siden ble det altså offentliggjort at Ving er i det eksklusive selskap av aktører som får fortsette samarbeidet med Liverpool på salg av turpakker. Ingen andre norske aktører har fått videreført samarbeidet på samme nivå.

Svein Erik er ansvarlig for fotballreisene i Ving og han har ført forhandlingene med LFC. Hva skiller Ving fra andre aktører som nå skal selge fotballpakker til kampene på Anfield?

- Vår nye avtale betyr at vi har en status som «Official Match Breaks Supplier» i Liverpool-systemet. Det betyr at vi lovlig kan selge turpakker med offisielle kampbilletter etter de spesifikasjonene Liverpool har angitt i kontrakten. Slik alt nå er utformet er det tydelig at Liverpool ønsker enda mer kontroll på hvem som distribuerer billettene på alle nivåer.

- I tillegg til oss i Ving er det fem andre aktører som har lignende avtale. Ving er det eneste norske selskap som har fått en slik avtale med klubben.   

Flytter inn på «The Code Lounge»

Så si litt mer om hvilket produkt vi trolig kan tilby våre medlemmer fra kommende sesong?

- Ving nye avtale med Liverpool gjelder for «The Code Lounge» på Main Stand. Majoriteten av billettene våre er i felt L12 (noen få plasser også i felt L11). Dette er mellom midtbanen og Anfield Road End.     

- De som før har vært i Beat Loungen (som Ving tidligere har hatt) vil dra kjensel på produktet. Loungen er omtrent helt lik. Setene er på samme «radene» fra 36 til 42 – en perfekt høyde egentlig på nye Main Stand.

- Jeg kan også legge til at vi har denne loungen sammen med et annet selskap vi kjenner godt til. Utover det kommer ingen andre til å selge Code Lounge.


Dere kan naturligvis fortsatt tilby reiser til alle hjemmekampene?

- Ja, vår avtale med klubben om Code Lounge omfatter alle kampene som spilles av førstelaget på Anfield i alle turneringer. Det vil altså si alle kamper i Premier League, Champions League (frem til og med semifinalen), ligacup og FA-Cupen. 

Hvilke typer turpakker vil Ving kunne tilby?

- Vi fortsetter med de tre varianter av turpakker som vi har solgt de siste årene. Med andre ord basispakke med hotell og kampbillett, basispakke med hotell og kampbillett uten fly, samt full pakke med og uten fly. 

- Vi planlegger også å kjøre eget charterfly til noen av de mest populære kampene. Flere detaljer kommer når vi nærmer oss salgsstart.

Når starter salget og hvilke priser vil gjelde?

Dere kan fortsatt ikke selge kun kampbilletter?
- Nei. I kontrakten med LFC står dette veldig tydelig, og er noe de har stort søkelys på. Salg av kun kampbilletter har ingen reiseselskap/nettsider lov til å drive med. Liverpool ønsker selv å selge dette rett til supporteren gjennom sitt eget salgssystem.

Rent praktisk vil billettene fortsatt bli tilsendt de reisende på e-post?
- Ja, vi begynte i midten av forrige sesong med LFC sitt nye E-tickets system. Det fungerte veldig bra, og vi fortsetter med dette selv om noen kanskje vil savne den gamle gode kampbillett-stubben. Dette betyr at alle reisende får sin kampbillett tilsendt per epost senest en uke før kampen spilles.

Kan Ving fortsatt garantere plasser samlet på tribunen ved kjøp av lounge-billetter?
- Ja, det kan vi. Vi har så mange plasser tilgjengelig i Code Lounge og Vings setenummer er de samme til hver eneste kamp. Så dersom man eksempelvis reiser sammen eller har en større gruppe vil vi sørge for at alle sitter samlet.

Så det store spørsmålet. Hvilke priser vil gjelde i den nye kontrakten og når starter salget?
- Premier League har enda ikke bekreftet når terminlisten blir offentliggjort. Ryktene sier rundt 20. august, men vi får se. Når terminlisten er klar, åpner vi straks salget.

- Når det gjelder pris er vi i sluttforhandlinger med hotellene i Liverpool, så alle detaljer er ikke helt klare enda. Det er to faktorer som vil spille inn og det er at den norske kronen nå er noe svakere mot pundet enn det var på samme tid i fjor, samt at klubben har økt sine priser på Hospitality-produktet.

- Man må derfor regne med en prisøkning, men vi vil gjøre det vi kan for å holde den så lav som mulig sammenlignet med det pakkene kostet forrige sesong.

Vings «Safe Travel program»

Vet dere noe mer om når det vil bli tillatt med tilskuere igjen på britiske fotballbaner?
- Dette er en prosess som pågår for fullt mellom de offentlige myndighetene, Premier League og klubbene. Så snart dette blir bekreftet vil vi motta relevant informasjon fra Liverpool. Men vi må være forberedt på at det kan bli begrenset antall plasser i begynnelsen.

I disse utrygge tider er det kanskje viktigere enn noen gang å bestille fra en seriøs og trygg aktør. Hvordan er dere klare til å håndtere de utfordringene viruset gir for reiseselskapene?
- Alle som skulle ha reist med Ving til de kampene som ble avlyst i vår etter Covid-19 utbruddet, har fått tilbakebetalt alle sine penger. Ving har stilt nødvendig garanti til Reisegarantifondet for kommende år og alle fotballreiser du kjøper hos Ving er dessuten dekket av Pakkereiseloven. Du er derfor i de tryggeste hender.

På nettsiden deres står det litt om Vings «Safe Travel program». Hva er dette?
Det er viktig for oss at du føler deg trygg under reisen og oppholdet. Derfor innfører vi nå nye hygiene- og sikkerhetsrutiner på våre hotell, fly og busser. Du kan lese mer her. https://www.ving.no/reiser/safe-travel

I tillegg kommer de smittevernregler som Liverpool FC vil praktisere når det igjen åpnes for tilskuere på Anfield. Du kan du stole på at Ving og reiselederne fra supporterklubben vil formidle videre til deg på en god måte og følge deg opp på best mulig måte.