Kan du hjelpe Isac med skjerf til pappas gravsted?

For to år siden døde faren til Isac Gjelsvik Lien (9). Etter gravsteinen kom opp ønsket Isac å pynte med Liverpool-skjerf, fordi det hadde pappa likt så godt. Dessverre får ikke skjerfet henge i fred.

Livet er av og til skjørt og vanskelig. Det har den lille familien fra Fana, utenfor Bergen fått oppleve. Bare seks uker etter Isac ble født i 2010 fikk hans pappa, Torbjørn Gjelsvik Lien, påvist svulst i hjernen.

Etter en vanskelig tid med operasjon og behandling ble Torbjørn så frisk at han kunne begynne å jobbe igjen. Familien fikk noen gode år sammen, forteller mamma Vibecke, før kreften kom tilbake.

I 2014 og 2015 var det nye behandlinger før legene dessverre oppdaget ny svulst i 2017. Beskjeden fra sykehuset var at behandlingen ikke kunne fortsette, og året etter fikk Torbjørn blodpropp i hjernen, lammelser på høyre side og mistet delvis språket.

Deretter gikk det fort nedoverbakke og Torbjørn døde i 2018 etter å ha vært helt pleietrengende den siste tiden.

Stjeler pappas skjerf fra gravstedet

Verken Vibecke eller Isac er innbitte Liverpoolsupportere, men de så og opplevde Torbjørns kjærlighet til klubben og vet hvor mye «You’ll Never Walk Alone» betydde for ham.

– Derfor ønsket Isac å pynte pappas grav med Liverpool-skjerf fordi vi vet han hadde likt det så godt, forteller mamma Vibecke Gjelsvik Lien.

Det var Fanaposten som først skrev om saken.

– Den første tiden fikk skjerfet henge, men etter et par måneder oppdaget de at det var blitt stjålet. Siden den gang har vi tre ganger måtte komme til graven og opplevde at Liverpool-skjerfet vi hadde hengt opp var blitt fjernet.

Vibecke sier dette er veldig sårt for sønnen og at han ikke forstår hvorfor enkelte gjør slikt.

– Det handler også mye om respekt for personen som er gravlagt der. Jeg skulle gjerne møtt de personene som tar skjerfene våre for å forklare hva dette betyr for oss, uten å bruke kjeft eller være sint, forteller hun videre.

Kan du hjelpe Isac med skjerf så han aldri går tom?

Etter supporterklubben tok kontakt med familien og lovet å hjelpe Isac med både skjerf og andre Liverpool-effekter har vi i supporterklubben lyst å sørge for at 10-åringen alltid har skjerf å legge på sin pappas gravsted.

Oppfordringen går dermed videre til den store Liverpoolfamilien der ute om å hjelpe Isac. Har du et Liverpoolskjerf liggende (NB: ikke half/half), kan du hjelpe slik at Isac aldri går tom for skjerf?

Send det i så fall til:
Isac Gjelsvik Lien
Ulsmågåsen 18
5224 NESTTUN

You’ll Never Walk, Alone, Torbjørn!
Minneside Torbjørn Gjelsvik Lien