«Verdens beste Liverpool» - en bok som kan inspirere barn og unge til å ikke la seg knekke av motgang

Forfatter Ragnhild Lund Ansnes er ute med en ny bok, som passer like godt for barn som for voksne.

27. aug 2020 kl 20.01 Einar Kvande EinarKvande

– Forhåndssalget av boken har startet, forteller Lund Ansnes til Liverpool.no.

Boken har fått tittelen «Verdens beste Liverpool», og beskrives av J. M. Stenersens Forlag som den ultimate fanboken for Liverpool FC-supportere i alle aldre, og særlig for de unge og håpefulle.

– Her møter vi lagets stjerner på hjemmebane. Vi blir kjent med spillerne, Klopp, supporterne, stemningen på Anfield, den berømte havnebyen og historien som har gjort Liverpool til et lag som handler om så mye mer enn fotball, forteller Lund Ansnes.

– I  boka følger vi laget fra seieren i Champions League og gjennom denne uforglemmelige sesongen, i jakten på det etterlengtede seriegullet. Samtidig blir vi minnet på at fotball handler om mye mer enn scoringer og seire, og betydningen av å være et lag som alltid holder sammen, forklarer hun.

Dette er den femte Liverpool-boka som Lund Ansnes har skrevet, i tillegg til at hun stod bak redigeringen og oversettelsen av den norske utgaven av Shankly-boken. Det startet med trilogien Liverpool-hjerter, Liverpool-helter og Liverpool-kapteiner. Senere skrev Lund Ansnes også Bruce Grobbelaars selvbiografi.

Mange sterke historier

– Jeg har lenge hatt lyst til å skrive en barnebok. Jeg har reist mye rundt om i landet og snakket med barn om Liverpool i forbindelse med mine boklanseringer. Mange har skrevet skoleoppgaver basert på bøkene mine. Derfor synes jeg det var artig å skrive en bok for unge lesere, men jeg tror boka også treffer et voksent publikum like bra, sier Lund Ansnes til Liverpool.no.

– Dette er en bok som handler om å ikke la seg knekke av motgang, og jeg håper at livshistoriene til Liverpool-spillerne kan inspirere mange unge til å tåle motgang i livet, fortsetter hun.

I boka serverer hun livshistorien til åtte sentrale Liverpool-spillere, pluss manager Jürgen Klopp. Spillerne det dreier seg om er Alisson, Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Jordan Henderson, Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino. I tillegg har Lund Ansnes også skrevet miniportretter av James Milner, Divock Origi, Georginio Wijnaldum, Joël Matip, Joe Gomez og Alex Oxlade-Chamberlain.

– Disse spillerne har vært gjennom mange prøvelser på veien til suksess. Alle har vært gjennom heftige ting på forskjellige nivåer, og dette hjelper deg til å forstå hva som kreves for å bli en av de beste fotballspillerne på det beste fotballaget i verden, sier Lund Ansnes entusiastisk.

Her får vi historien om en liten og lubben Alisson som ble mobbet på skolen, og som levde i skyggen av sin keeperbror. Vi får lese om en Mohamed Salah som måtte pendle fem timer til trening, og en Sadio Mané som mistet faren tidlig og måtte jobbe på åkrene hjemme i Senegal.

– Jeg blir helt målløs av alt disse spillerne har vært gjennom og stått i, og historiene deres gjør meg ekstra glad og stolt over å være Liverpool-supporter, sier Lund Ansnes.

Boken slippes den 8. oktober, og kan forhåndsbestilles her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]