Desember

Liverpool scoret 114 mål i kalenderåret 2023 – se alle her
31.des 2023 14:47 kopier linkLiverpool scoret 114 mål i kalenderåret 2023 – se alle her

I åtte kamper dette året kom Liverpool tilbake etter å ligget under, og snudde kampene til seier. Sju av dem har kommet denne høsten!

Liverpool scoret 114 mål i kalenderåret 2023 – og Mohamed Salah scoret 30 av dem.

Se alle scoringene her – det er verdt å sette av 32 minutter for før kveldens feiring!

Hevder dette er Liverpools tredjedrakt neste sesong
31.des 2023 12:24 kopier linkHevder dette er Liverpools tredjedrakt neste sesong

På sosiale media spres bilder av det som skal være lekkede bilder av Liverpools tredjedrakt neste sesong.

Det var Footy Headlines som først la ut bildene.

Den nye drakten skal være hvit, grå, svart og rød – og spesielt plasseringen av Nike-logoen, som ofte kalles «the Swoosh» har fått en annen plassering, der den peker oppover.

Drakten skal ha blitt lekket allerede i oktober – og har nå funnet veien ut på nett. At neste sesongs drakter er klare så tidlig virker sannsynlig.

Den tidligere Liverpool-angriperen har fått ny managerjobb
31.des 2023 09:34 kopier linkDen tidligere Liverpool-angriperen har fått ny managerjobb

Det er litt over et siden Dirk Kuyt mistet jobben som manager for ADO Den Haag. Det var en jobb der han satt i et halvt år før han fikk sparken i fjor vinter.

Det var nederlenderens første store managerjobb, etter at han startet for amatørlaget Quick Boys i 2017 og senere ledet Feyenoord U19 etter at han la opp som spiller for fem år siden.

Nå har 43-åringen fått ny jobb – og skal lede Beerschot i Belgia. Klubben holder til i Antwerpen, og spiller nå på nivå to i Belgia. Beerschot ligger på andreplass på tabellen, og jakter opprykk.

Det er en klubb som eies av United World Group fra Saudi-Arabia, som også eier Sheffield United, Châteauroux (Frankrike), Kerala United (India) og Al-Hilal United i Dubai.

Kuyt spilte 285 kamper og scoret 71 mål for Liverpool mellom 2006 og 2012.

United tapte sin 14. kamp for sesongen
30.des 2023 20:35 kopier linkUnited tapte sin 14. kamp for sesongen

Lørdag kveld spilte Manchester United borte mot Nottingham Forest – og det var Forest som gikk seirende ut på City Ground.

Nicolas Dominguez ga hjemmelaget ledelsen like etter timen var spilt. Det var en ledelse de hadde i et kvarter før Marcus Rashford utlignet. Banens beste spiller, Morgan Gibbs-White scoret vinnermålet åtte minutter før slutt med en flott avslutning.

Dette er Manchester Uniteds 14 (!) tap for sesongen, og niende tap i Premier League. Liverpool har nå 11 poeng ned til United med én kamp mindre spilt.

Forest tar sin første seier mot United siden desember 1994.

Søndag spilles Fulham - Arsenal og Tottenham - Bournemouth. Begge kampene har avspark kl. 15.00. Liverpool avslutter runden med hjemmekamp mot Newcastle på mandag.

Luis Garcia ferierer i Norge
30.des 2023 19:11 kopier linkLuis Garcia ferierer i Norge

Luis Garcia scoret 30 mål på 121 kamper for Liverpool mellom 2004 og 2007 – og har vært fast inventar på klubbens legendelag de siste årene. Han har også vært inne som ambassadør for klubben – og jobber mye i media rundt fotballen.

Denne julen har han lagt ferien til Norge, og har tatt med seg hele familien til Geilo og Vestlia Resort.

På Instagram har han delt flere bilder og videoer fra fjellet – og takker sin tidligere lagkamerat John Arne Riise for hjelpen.

Villa og City klatret forbi Arsenal
30.des 2023 18:16 kopier linkVilla og City klatret forbi Arsenal

Det har blitt spilt Premier League-fotball denne lørdagen, og det var neppe mange som hadde våget å håpe på hjelp fra Sheffield United for å stoppe Manchester City på Etihad Stadium.

Med en odds på 27 (!) på borteseier hos Norsk Tipping, og over 40 hos noen utenlandske bookmakere, sa det en del om sannsynligheten for en borteseier for et Sheffield United-lag med både skader og suspensjoner i tillegg.

City vant kampen 2-0 – og klatret med det opp på tredjeplass i Premier League. De har nå i likhet med Arsenal 40 poeng etter 19 spilte kamper. Arsenal skal ta imot Fulham på søndag, og kan da klatre opp igjen på tabelltopp før Liverpools bortekamp mot Newcastle på mandag.

Aston Villa er laget som i dag ligger på andreplass – etter at de slo Burnley. Det var ikke en kamp der en skulle forvente så mye spenning, da Villa tok ledelsen like før halvtimen var spilt. Men Burnley utlignet, før Moussa Diaby ga Villa ledelsen igjen før pause.

Sander Berge fikk det røde kortet for gjestene, og da så det i alle fall ut til å bli tre poeng for hjemmelaget – men med 10 mann slo Burnley tilbake nok en gang. Et straffespark i det 89. minutt gjorde at Villa til slutt klarte å ta alle tre poengene i sin siste kamp i 2023.

Tidligere lørdag vant Chelsea 3-2 borte mot Luton, i en kamp der Luton skapte mer enn nok sjanser til å kunne få med seg noe. Everton ble knust 3-0 på bortebane mot Wolverhampton – og Crystal Palace slo Brentford 3-1.

Kl. 18.30 er det Nottingham Forest - Manchester United.

I dag starter den 20. serierunden
30.des 2023 10:25 kopier linkI dag starter den 20. serierunden

Liverpool topper Premier League, og det er fint å være rød om dagen. Mohamed Salah og co skal ikke i aksjon før mandag kveld, når Newcastle gjester Anfield.

I dag starter den 20. serierunden, og det skal spilles seks kamper. Slik er sendeskjemaet på V Sport og Viaplay:

Kl. 13.30:
Luton Town - Chelsea, V Sport PL og Viaplay

Kl. 16.00:
Manchester City - Sheffield United, V Sport PL og Viaplay
Aston Villa - Burnley, V Sport PL1 og Viaplay
Crystal Palace - Brentford, V Sport PL2 og Viaplay
Wolverhampton - Everton, V Sport PL3 og Viaplay

Kl. 18.30:
Nottingham Forest - Manchester United, TV3+ og Viaplay

Roman Haug med i kåringen av månedens Liverpool-mål, men får beinhard konkurranse av en rekke kremmerhus
29.des 2023 14:59 kopier linkRoman Haug med i kåringen av månedens Liverpool-mål, men får beinhard konkurranse av en rekke kremmerhus

Sophie Roman Haug er nominert til månedens mål i desember for hennes flotte volley mot Everton i Merseyside-derbyet. 

I en annen måned kunne den norske spissen hatt muligheten til å stikke av med seieren, men denne måneden er konkurransen sjeldent hard. 

Blant førstelagets 17 scoringer i desember finner vi blant annet Alexis Mac Allisters suser mot Fulham, Wataru Endos kremmerhus mot samme motstander, Mo Salahs fulltreffer i toppkampen mot Arsenal og Curtis Jones solomål mot West Ham. 

Her kan du stemme frem din favoritt. 

Alexis Mac Allister ser ut til å trene med laget - kan ha fått klarsignal fra legen
29.des 2023 13:57 kopier linkAlexis Mac Allister ser ut til å trene med laget - kan ha fått klarsignal fra legen

I en video publisert av Sky Sports kan man se at Alexis Mac Allister er med på oppvarmingen med resten av lagkameratene før fredagens treningsøkt. 

Det kan bety at argentineren har fått klarsignalet av legen, som Klopp sa kom til å ta en vurdering fredag. 

– Macca - vi får se hva han kan gjøre i dag og om han kan trene med laget. Det er tidlig og jeg har ikke møtt doktoren enda, men vi får se. 

Mac Allister har vært ute siden han skadet kneet mot Sheffield United tidlig i desember. 

Sliter du med å få barnet til å slutte å grine? Da har tidligere Liverpool-spiller Glenn Hysén løsningen
29.des 2023 13:04 kopier linkSliter du med å få barnet til å slutte å grine? Da har tidligere Liverpool-spiller Glenn Hysén løsningen

Glenn Hysén spilte 82 kamper og scoret fire mål for Liverpool fra 1989 til 1992. Etter at han la opp i 1994 prøvde svensken seg en liten periode som trener. Nå er han president i Liverpools svenske supporterklubb. 

I en video publisert på Twitter gir Hysén et tips til alle småbarnsforeldre som sliter med å få barna til å slutte å gråte. 

Se den herlige videoen under. 

Klopp møter pressen tidlig fredag
29.des 2023 08:03 kopier linkKlopp møter pressen tidlig fredag

Fredag skal Klopp møte pressen før oppgjøret mot Newcastle United, som spilles mandag 1. januar. 

Der vil nok tyskeren få spørsmål blant annet tabellposisjonen etter torsdagens Arsenal-kamp og skadesituasjonen i klubben. 

Pressekonferansen starter 10:45 og sendes på Liverpools Youtube-kanal. Vi kommer til å oppdatere fortløpende fra seansen. 

Dirk Kuyt tilbake i managerstolen
28.des 2023 21:19 kopier linkDirk Kuyt tilbake i managerstolen

Etter å ha fått sparken i ADO Den Haag etter kun 17 kamper, har Dirk Kuyt funnet seg en ny arbeidsgiver - Beershot i belgisk annendivisjon. 

Kuyt har signert en kontrakt ut resten av sesongen med det belgiske laget, skriver The Ahtletic

ADO Den Haag var nederlenderens første trenerjobb i seniorfotballen. Kuyt spilte mer enn 200 kamper for Liverpool, og scoret 71 mål. 

To av topplagene skal i aksjon torsdag kveld
28.des 2023 20:20 kopier linkTo av topplagene skal i aksjon torsdag kveld

Torsdag kveld skal flere av Liverpools nærmeste beboere på tabellen i aksjon, og spesielt den ene kampen blir interessant å følge. 

Klokken 20.30 er det avspark mellom Brighton og Tottenham på Falmer Stadium, i det som på papiret ser ut til å kunne bli en svært underholdende kamp. Spurs kan gå opp i ryggen på Liverpool med seier, mens Brighton kan hoppe fra 9. plass til 7. plass dersom de vinner. 

21.15 starter oppgjøret mellom Arsenal og West Ham på Emirates. Dersom Arsenal avgir poeng vil Liverpool beholde tabelltoppen, mens West Ham kan gå opp på en imponerende 6. plass dersom de tar poeng.

Da de to lagene møttes i ligacupen tidlig i november vant West Ham 3-1 på hjemmebane. 

Se unik video fra bak kulissene på Turf Moor
28.des 2023 20:10 kopier linkSe unik video fra bak kulissene på Turf Moor

Liverpool har på sin Youtube-kanal publisert en video fra Turf Moor av seieren på Boxing Day. 

I videoen kan man blant annet se Diogo Jotas scoring fra få meters avstand og Virgil van Dijk få sin velfortjente hyllest av de tilreisende supporterne. 

Se og nyt!

West Ham kan sørge for at Liverpool beholder serieledelsen i kveld
28.des 2023 09:57 kopier linkWest Ham kan sørge for at Liverpool beholder serieledelsen i kveld

Liverpool leder Premier League før den 19. serierunden skal avsluttes torsdag kveld. Der må de røde håpe på hjelp fra West Ham dersom de skal beholde tabelltoppen etter halvspilt sesong. 

West Ham spiller bortekamp mot Arsenal. Avspark er klokken 21.15, og Arsenal vil gå forbi Liverpool på tabellen med seier. Skulle West Ham ta poeng vil de røde beholde sin ledelse. 

Brighton og Tottenham møtes også torsdag. Den kampen har avspark klokken 20.30. 

City lå under til pause på Goodison Park, men snudde til seier og knappet inn forspranget
27.des 2023 23:26 kopier linkCity lå under til pause på Goodison Park, men snudde til seier og knappet inn forspranget

Manchester City er tilbake fra VM for klubblag, og onsdag møtte de formsterke Everton på Goodison Park. 

De regjerende mesterne fikk en scoring i fleisen da Jack Harrison sendte vertene i føringen like før halvtimen var spilt, og 1-0-ledelsen holdt seg til pause. 

Etter hvilen var det imidlertid duket for en snuoperasjon. Phil Foden, Julian Alvarez og Bernardo Silva scoret målene da det til slutt endte med en viktig 3-1-seier for City. 

De er nå fem poeng bak Liverpool på tabelltopp, men de har en kamp til gode på de røde. 

Everton er på sin side nå bare ett poeng over nedrykksstreken. 

I de øvrige kampene som ble spilt onsdag vant Wolves hele 4-1 borte mot Brentford, mens Chelsea slo Crystal Palace 2-1 på hjemmebane.

Se Jotas 50 mål for Liverpool
27.des 2023 16:23 kopier linkSe Jotas 50 mål for Liverpool

Diogo Jota nådde en flott milepæl da han scoret sitt mål nummer 50 for de røde borte mot Burnley på Boxing Day. 

Liverpool FC har nå lagt ut en video der du kan se alle de 50 målene. 

Tre kamper onsdag kveld, inkludert Manchester City på tur i Liverpool
27.des 2023 09:29 kopier linkTre kamper onsdag kveld, inkludert Manchester City på tur i Liverpool

I skrivende stund toppes Premier League-tabellen 2023/24 av Liverpool.

Det vil den også gjøres etter i kveld, da Arsenal spiller torsdag kveld.

Mest interessant med røde øyne er at Pep Guardiolas lag er tilbake i aksjon, etter å ha vært i FIFA Club World Cup.

Både Everton og Sean Dyche har en elendig statistikk mot Manchester City, men de blå på Merseyside har tatt 12 av 15 poeng i desember.

Menyen 27. desember: 

20:30 Chelsea - Crystal Palace (V Sport PL+/Viaplay)

20:30 Brentford - Wolverhampton (V Sport PL 2+/Viaplay)

21:15 Everton - Manchester City (TV3+/Viaplay)

Tre poengs luke til Villa etter kollaps på Old Trafford
26.des 2023 23:07 kopier linkTre poengs luke til Villa etter kollaps på Old Trafford

Aston Villa var á poeng med Liverpool og kun bak på fem færre plussmål før kampene på Boxing Day. Det så lenge ut som Unai Emerys menn skulle krype opp igjen i ryggen på de røde, og kanskje også komme enda nærmere, før de kollapset med ledelsen 2-0 borte mot Manchester United.

Den siste halvtimen scoret Alejandro Garnacho to mål, og Rasmus Højlund scoret sitt første i Premier League, og med det har Liverpool en avstand på tre poeng ned til Villa igjen, med åtte flere plussmål.

Arsenal er to poeng bak Liverpool, og tar imot West Ham United på hjemmebane torsdag kveld. De vil passere de røde med seier der og da toppe Premier League til nyttår.

Knuste Newcastle på St. James’ Park
26.des 2023 15:44 kopier linkKnuste Newcastle på St. James’ Park

Newcastle - Nottingham Forest 1-3

Newcastle har slitt litt i det siste, med mange skader og en kampbelastning de ikke har vært vant med. Nå er de utslått av både ligacupen og Europa, og har kun ligaen å fokusere på – men det har likevel vært veldig varierende i ligaen, spesielt på bortebane.

Men hjemme på St. James’ Park er det ikke mange som slår dem, og det var kun Liverpool etter Darwin Nunez-magien i august som hadde gjort det før nå i Premier League. Før nå…

Ting så ut til å gå etter plan også mot Nottingham Forest for Eddie Howe sitt lag, som tok ledelsen ved Alexander Isak på et straffespark han fikset selv. Så snudde alt. Chris Wood utlignet mot gamleklubben på overtid av førsteomgangen, og fulgte opp med ytterligere to nydelige scoringer etter pause.


3-1 til Nuno Espirito Santos lag, som med det får en luke ned til lagene under streken.

Kl. 16.00 spilles Sheffield United - Luton Town (V Sport PL1 og Viaplay) og Bournemouth - Fulham (V Sport PL og Viaplay)

Burnley går ut i forkant og advarer supporterne mot å synge om tragedier
26.des 2023 13:15 kopier linkBurnley går ut i forkant og advarer supporterne mot å synge om tragedier

Kl. 18.30 i dag skal Liverpool møte Burnley på bortebane på Turf Moor. I forkant av kampen har Burnley tatt det samme steget som Nottingham Forest tidligere har gjort, med å be supporterne om å oppføre seg godt og droppe enkelte sanger.

De har gått ut med en melding på sine nettsider.

«Før vår kamp på Boxing Day, er Burnley Football Club klar over hendelser med synging om fotballtragedier som har hatt en dyp innvirkning på Liverpool Football Club og deres supportere».

«Personer som gjør dette vil bli fjernet fra stadion og kan bli arrestert. Sanger om fotballtragedier hører ikke hjemme i vår sport».

De har også tatt med et sitat fra Margaret Aspinall.

– Fotball gir så mye glede til så mange mennesker over hele verden, men det er ingen grunn til at folk skal synge på den måten som de gjør. Smerten det forårsaker er ulidelig, og vi fortjener ikke å høre disse sangene. Dersom du hører det bli sunget, gå til en vakt, og rapporter det gjennom de rette myndighetene, for hver og en kan endre på ting. Alt som fornærmer eller skader noen er uakseptabelt.

Kampdag!
26.des 2023 10:12 kopier linkKampdag!

I dag er det 2. juledag – og klart for ny Premier League-kamp for Liverpool. 

Denne gang er det borte mot Burnley, noe som betyr en ny kamp i de grønne og hvite bortedraktene. Burnley er ikke lenger bunnlaget i Premier League, etter at de slo Fulham 2-0 på lørdag og fikk en skikkelig opptur der.

Avspark på Turf Moor er kl. 18.30, og kampen vises på V Sport PL og Viaplay.

Se igjen noen klassiske Liverpool-scoringer fra Boxing Day:

12 år gamle Dáire sin drømmedag på AXA Training Centre
26.des 2023 09:27 kopier link12 år gamle Dáire sin drømmedag på AXA Training Centre

12 år gamle Dáire Gorman rørte mange da det tidligere i høst dukket opp en video av ham på sosiale media da han var tilstede på Anfield for første gang og fikk oppleve You'll Never Walk Alone.

Det rørte også Liverpool og Jürgen Klopp, som inviterte ham til AXA Training Centre for en drømmedag.

Se videoen her.

Klopps perfekte Boxing Day-statistikk
25.des 2023 15:11 kopier linkKlopps perfekte Boxing Day-statistikk

Jürgen Klopps Liverpool har for vane å levere varene når de spiller kamp på Boxing Day. Samtlige kamper som er spilt på andre juledag under tyskerens ledelse har endt med seier. 

Totalt har det blitt fem seiere av fem mulige, og på veien har det blitt scoret 17 mål, mens det bare har blitt én scoring motsatt vei. Den kom mot Aston Villa i fjor. 

Resultater på Boxing Day under Klopps ledelse. 

2015: Liverpool - Leicester 1-0 (Benteke).
2017: Liverpool - Swansea 5-0 (Philippe Coutinho, Roberto Firmino (2), Trent Alexander-Arnold, Alex Oxlade-Chamberlain).
2018: Liverpool - Newcastle 4-0 (Dejan Lovren, Mohamed Salah, Xherdan Shaqiri, Fabinho).
2019: Leicester - Liverpool 0-4 (Roberto Firmino (2), James Milner, Trent Alexander-Arnold).
2022: Aston Villa - Liverpool 1-3 (Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Stefan Bajcetic). 

I 2016, 2020 og 2021 spilte ikke de røde på Boxing Day. 

Salah: Ikke glem de som lider
25.des 2023 13:27 kopier linkSalah: Ikke glem de som lider

Mohamed Salah har kommet med sitt årlige julebilde på sosiale medier, og denne gangen kommer det sammen med et sterkt budskap. 

«Julen er en tid der familier kommer sammen og feirer. Med den brutale krigen som finner sted i Midtøsten, og spesielt med tanke på dødsfallene og ødeleggelsene i Gaza, går vi inn i denne høytiden med et tungt hjerte, og vi deler smerten med familiene som sørger over å ha mistet sine kjære». 

«Vi må ikke glemme dem og vi må ikke bli vant til lidelsen. God jul», skriver Salah på sine kontoer på X og Instagram. 

I oktober gikk Salah ut på sosiale medier og ba verdens ledere komme sammen for å sørge for at ikke flere liv går tapt i krigen. Samtidig ba han om at det skulle åpnes for humanitær hjelp på Gaza. 

Se årets julebilde fra treningsfeltet
25.des 2023 12:32 kopier linkSe årets julebilde fra treningsfeltet

Liverpool FC har lagt ut årets julebilde fra AXA Training Centre. 

Bildet ser ut til å være tatt før kampen mot Arsenal, ettersom Kostas Tsimikas og Luis Diaz ser ut til å være friske og raske.  

Klubben har lagt ut en video av seansen i tillegg til bildene som ligger ute på liverpoolfc.com.

Se Inside Anfield fra kampen mot Arsenal
25.des 2023 10:55 kopier linkSe Inside Anfield fra kampen mot Arsenal

Liverpool tok imot Arsenal til en spennende kamp på lille julaften, og nå har Liverpool FC lagt ut en ny episode av Inside Anfield. 

Episoden finner du på Youtube

Ornstein: Sir Jim Ratcliffe kjøper deler av Manchester United
24.des 2023 16:31 kopier linkOrnstein: Sir Jim Ratcliffe kjøper deler av Manchester United

Høyst troverdige David Ornstein melder på Twitter/X søndag ettermiddag at Sir Jim Ratcliffe og INEOS oppkjøp av 25% av Manchester United er godkjent.

United-supporterne har ventet lenge på nyheten, men litt over ett år etter at Glazers-familien la ut klubben for salg, kommer altså nyheten.

Ratcliffe og INEOS vil overta den sportslige kontrollen i klubben.

Ornstein skriver videre at en offisiell bekreftelse vil kommer i løpet av kort tid.

Chelsea tapte på Molineux
24.des 2023 16:11 kopier linkChelsea tapte på Molineux

På selveste julaften møttes Wolverhampton og Chelsea på Molineux. Det endte med hjemmeseier.

Det stod 0-0 til pause, før Mario Lemina sendte ulvene i ledelse like etter hvilen. Matt Doherty satte inn 2-0 i det 93. minutt, før Christopher Nkunku satte et trøstemål for bortelaget.

Med dagens resultat kryper Wolverhampton opp i ryggen på Chelsea, og bare målforskjell skiller lagene.

Romeo Lavia, som var heftig linket til Liverpool i sommer, ble observert på benken for første gang denne sesongen. Belgieren kom ikke på banen.

Saka beklaget seg til Tsimikas etter kampen
24.des 2023 15:01 kopier linkSaka beklaget seg til Tsimikas etter kampen

Etter halvtimen spilt på Anfield i går kveld, endte Liverpools venstreback opp med å løpe rett inn i Jürgen Klopp og skade seg.

Mannen som skubbet grekeren over sidelinjen var Bukayo Saka. Arsenal-spilleren beklaget seg til venstrebacken da kampen var over på Anfield, ifølge Liverpool Echo.

– Jeg hørte at han har dratt til sykehuset, så selvfølgelig vil jeg beklage til ham. Jeg mente det ikke, det sier seg selv. For meg var en en 50/50-duell, og jeg gikk skulder mot skulder med ham.

– Jeg så det ikke, men han må ha fått et dårlig fall. Jeg så ham ikke gå mot Klopp heller. Jeg var fokusert på å løpe fremover fordi jeg ikke trodde det var et frispark. Det er mitt syn på det, sa kantspilleren til Sky Sports.

Etter kampen ble et kragebeinsbrudd bekreftet, og Liverpool må sannsynligvis klare seg uten ham i flere måneder.