Mai

Landslagsfotball i juni for flere av førstelagsspillerne
31.mai 21:33 kopier linkLandslagsfotball i juni for flere av førstelagsspillerne

Klubbsesongen er over og deler av Liverpool-troppen kan ta sommerferie, men for en rekke av spillerne venter en runde med landslagsfotball midt i juni. Den bryter opp det som kunne vært en drøy måned med fri for mange av spillerne. 

Alisson, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Andy Robertson, Jordan Henderson, Cody Gakpo og Diogo Jota er de som foreløpig er bekreftet i sine respektive landslagstropper, og flere blir nok kunngjort i løpet av de neste dagene. 

I Europa er det EM-kvalifisering som står på menyen, mens det også skal spilles U21-EM, der Harvey Elliott og Curtis Jones er aktuelle for England-troppen. Fabio Carvalho er ikke med i Portugals tropp til mesterskapet. 

Det mesterskapet spilles fra 21. juni til 8. juli, og der kan man også få muligheten til å se to av spillerne som nå blir linket til Liverpool - nemlig Khephren Thuram og Manu Koné, som er med i Frankrikes tropp.

Konaté er tatt ut på landslaget
31.mai 14:38 kopier linkKonaté er tatt ut på landslaget

Ibrahima Konaté er tatt ut for det franske landslaget til EM-kvalifiseringskampene mot Gibraltar borte 16. juni og Hellas hjemme 19. juni.

24-åringen har åtte landskamper for Frankrike.

Det er først etter kampen mot Hellas at Konaté får ta skikkelig ferie. Liverpool starter pre-season igjen lørdag 8. juli.

Legende, «politimannen», botsjefen, innpiskeren...
31.mai 13:57 kopier linkLegende, «politimannen», botsjefen, innpiskeren...

Nå forlater James Milner Liverpool FC – og LFCTV har lagt ut en sju minutter lang video der Jürgen Klopp, Pep Lijnders og lagkameratene sier om 37-åringen.

Det vil helt klart trengs en ny botsjef – og Harvey Elliott gleder seg til å få ha akkurat hvilken hårfrisyre han vil – men det er ingen tvil om hvor mye Milner kommer til å bli savnet.

«Inside» fra sesongens siste kamp ligger ute
31.mai 10:34 kopier link«Inside» fra sesongens siste kamp ligger ute

Det ble målrikt i Liverpools siste kamp for sesongen, da de røde gjestet St. Mary's i det som var Roberto Firmino og James Milners siste kamp for Liverpool.

Nå har klubben lagt ut en ny video i «Inside» serien etter kampen. Se den her:

I kveld er det Europa League-finale
31.mai 08:38 kopier linkI kveld er det Europa League-finale

I kveld spilles finalen i Europa League – turneringen Liverpool skal delta i neste sesong. 

Finalen er mellom José Mourinhos AS Roma, som forrige sesong vant Europa Conference League, og Sevilla, som aldri har tapt en Europa League-finale. Sevilla er mestvinnende i denne turneringen, med seks titler. Vinneren vil også kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

Liverpool har sammen med Inter, Juventus og Atletico Madrid nest flest, med tre pokaler fra denne turneringen. De røde vant i 1973, 1976 og 2001, og var tapende finalist mot nettopp Sevilla i 2016.

De tidligere Liverpool-spillerne Gini Wijnaldum (AS Roma) og Suso (Sevilla) kan være på banen i kveld. Finalen i Budapest spilles kl. 21.00 norsk tid, og vises på TV3+ og Viaplay.

Reflekterer etter sin første halve sesong som rød
31.mai 08:30 kopier linkReflekterer etter sin første halve sesong som rød

Cody Gakpo ble Liverpool-spiller i januar, og har etterhvert blitt en viktig spiller for klubben. Nå har han lagt ut en melding på sosiale media der han reflekterer etter sitt første halvår på Merseyside, med en kort tekst og videosnutt.

«Første sesong som rød. Takk for den varme velkomsten, og for at jeg har fått bli en del av Liverpool-familien. Den store støtten gjennom sesongen som ga oss styrke til å vokse og gi alt på banen. Jeg er takknemlig for denne muligheten.

Ære være Gud. Ser dere alle neste sesong»

Han endte på sju mål og to målgivende etter 26 kamper denne sesongen.

Keita la ut avskjedshilsen
30.mai 20:43 kopier linkKeita la ut avskjedshilsen

Naby Keita er ferdig i Liverpool, og forlater klubben som Bosman-spiller 1. juli. Nå har han lagt ut en avskjedshilsen på sosiale media.

«Hallo LFC!

Det har vært en utmerket tid og erfaring å spille for denne veldig spesielle klubben! Jeg vil alltid være takknemlig og stolt for å kunne dele så mange spesielle øyeblikk. Jeg ønsker lagkameratene mine, trenerne og støtteapparatet lykke til for fremtiden og det som kommer.

Jeg vil aldri glemme scouserne. Ser dere snart!

Naby Lad»

30.mai 18:17 kopier linkStrenge straffer for ulovlig streaming

I Storbritannia har det blitt rullet opp en stor sak mot et nettverk som drev med ulovlig streaming, og totalt har de involverte blitt straffet med veldig lange fengselstraffer – på over totalt 30 år.

Det er er den så langt største dommen mot noen som driver med ulovlig Premier League-streaming.

Den erfarne dommeren gir seg
30.mai 16:43 kopier linkDen erfarne dommeren gir seg

En dommer vi ikke kommer til å se i Premier League neste sesong er Andre Marriner. 52-åringen har 23 sesonger bak seg som dommer, og har dømt i Premier League siden 2004.

Totalt har Marriner dømt Liverpool hele 61 ganger. Det har endt med 32 seire, 18 uavgjorte og 10 tap.

Det var Marriner som ga Liverpool straffesparket på Emirates Stadium i 2011, som fortsatt er det senest dømte straffesparket i Premier League-historien. Dirk Kuyt satte ballen i mål i det 102. minutt i en kamp som endte uavgjort da Sir Kenny Dalglish var Liverpools manager.

Se alle Keitas fulltreffere for Liverpool
30.mai 15:12 kopier linkSe alle Keitas fulltreffere for Liverpool

Det er dagen for hyllest av Naby Keita på Liverpool FC sine sosiale kanaler, og nå har de lagt ut en video der vi kan se alle målende midtbanespilleren scoret for klubben. 

Totalt ble det elleve mål i alle turneringer, og de fleste var av den lekre sorten. 

Gerrard fyller år
30.mai 13:00 kopier linkGerrard fyller år

Liverpool-legende Steven Gerrard fyller i dag 43 år. I den forbindelse kan vi anbefale videoen med noen av hans beste scoringer fra tiden som Liverpool-spiller. 

Gerrard er for øyeblikket uten managerjobb etter at han fikk sparken fra Aston Villa i fjor høst.

Alisson i Brasil-troppen - Fabinho utelatt
30.mai 10:45 kopier linkAlisson i Brasil-troppen - Fabinho utelatt

Brasil skal spille treningskamper mot Guinea og Senegal i juni, og midlertidig landslagssjef Ramon Menezes har tatt ut en tropp på 28 spillere til de to kampene. 

Han har funnet plass til Alisson, som fikk hvile i den forrige samlingen, men Fabinho er utelatt igjen og kan dermed ta seg en god og lang sommerferie. Heller ikke Roberto Firmino er i troppen. 

Kampene spilles 17. og 20. juni.

– Adrian har skrevet under på ny kontrakt
29.mai 21:34 kopier link– Adrian har skrevet under på ny kontrakt

Adrian er på utgående kontrakt denne sesongen, men i motsetning til James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita og Roberto Firmino ble det ingen avskjedsfest for spanjolen på Anfield for en drøy uke siden. Jürgen Klopp har hintet om at keeperen blir værende på Anfield også neste sesong, og nå kommer 37-åringen selv med et kraftig hint om det samme på sin Instagram-konto. 

Fabrizio Romano kommer like etterpå med opplysninger om at Adrian har skrevet under på en ny kontrakt og at bekreftelsen på dette er nært forestående.

Der har han lagt ut noen fine bilder av blant annet avskjedene til de nevnte spillerne, samt et bilde der Arthur også får litt oppmerksomhet. På teksten til bildene maner han til innsats inn mot neste sesong. 

«Kanskje det ikke blir husket av mange som en vellykket sesong, med tanke på målene vi satt, men alle har fått verdifull læring på og utenfor banen som vil gjøre oss som lag bedre. Vi må ikke ta noe for gitt, verken i fotballen eller i livet ellers. Hardt arbeid hver dag, disiplin, vilje og stabilitet vil føre oss tilbake til vårt beste neste sesong», skriver han.

Adrian spilte bare én kamp denne sesongen, og det var den aller første, da Liverpool hentet hjem Community Shield-trofeet etter å ha slått Manchester City.

Skal kjempe om Nations League-trofeet i juni
29.mai 16:39 kopier linkSkal kjempe om Nations League-trofeet i juni

Cody Gakpo og Virgil van Dijk er med i den nederlandske landslagstroppen til sluttspillet i Nations League, som går av stabelen i midten av juni. 

Nederland skal møte Kroatia i semifinalen, mens Spania og Italia skal gjøre opp om den andre finaleplassen.

Utlånte Sepp van den Berg, som i helgen rykket ned med Schalke, er med i Nederlands U21-tropp til den kommende samlingen.

Chelsea bekrefter at det blir Mauricio Pochettino
29.mai 14:34 kopier linkChelsea bekrefter at det blir Mauricio Pochettino

Ingen hemmelighet, men bekreftelsen har latt vente på seg.

Mandag kan Chelsea bekrefte at Mauricio Pochettino blir hovedtrener fra 1. juli 2023.

51-åringen har skrevet under for to år, med opsjon på et til.

Som tidligere rapportert tar han med seg Jesus Perez, Miguel d’Agostino, Toni Jimenez og sønnen Sebastiano i teamet sitt.

Sportsdirektørene Laurence Stewart og Paul Winstanley har dette å si om ansettelsen:

– Mauricios erfaring, høye standarder, lederegenskaper og karakter vil tjene Chelsea Football Club godt når vi går videre. Han er en vinnende trener, som har jobbet på det høyeste nivå, i flere ligaer og språk. Han etos, taktiske tilnærming og engasjement for utvikling gjorde han til den eksepsjonelle kandidaten.

38 år siden de 39
29.mai 10:04 kopier link38 år siden de 39

Liverpool FC minnes i dag de 39 som mistet sine liv i Heysel-tragedien for 38 år siden.

Den velkjente finalen i Belgia, mellom Juventus og Liverpool, 29. mai 1985 endte med forferdelige scener. 

I dag vil det bli lagt ned blomster ved minnesmerket og det vil flagges på halv stang.

Torinos borgermester, Stefano Lo Russo, besøkte området i januar i forbindelse med Eurovision i Liverpool.

You'll Never Walk Alone.

Curtis Jones den yngste siden Gerrard
29.mai 09:33 kopier linkCurtis Jones den yngste siden Gerrard

Mot Southampton ble Curtis Jones, 22 år og 118 dager, den yngste engelskmannen til å starte 11+ kamper på rad på Liverpools midtbane siden Steven Gerrard.

Capatain Fantastic startet 13 på rad i februar 2000, i en alder av 19 år og 259 dager.

Skader gjorde at Jones så vidt passerte 1000 Premier League-minutter. 

Det er færre enn Cody Gakpo som kom i januar, og andrevalgene Joel Matip og Joe Gomez.

Han endte likevel opp med å bli lagets mestscorende midtbanespiller. 

Kun angriperne Luis Diaz, Diogo Jota, Cody Gakpo, Darwin Nunez, Roberto Firmino og Mohamed Salah nettet flere.

Forhåpentligvis blir det mer fra den kanten neste sesong.

Målløst for Quansah og England søndag
28.mai 22:41 kopier linkMålløst for Quansah og England søndag

Søndag ble det 0-0 mellom Irak og England i U20-VM.

Liverpools Jarell Quansah spilte hele kampen for Ian Fosters mannskap.

England var allerede videre og Irak sist.

Som gruppevinner vil de unge løvene møte Italia onsdag 31. mai.

Det blir en langt tøffere oppgave.

Italienerne, som ble nummer to i en pulje hvor tre av fire lag endte på seks poeng, har turneringens toppscorer i Cesare Casadei (4).

20-åringen er Chelseas eiendom, men ble i januar lånt ut til Reading i Championship.

Goodison ble stormet da Everton berget i siste runde
28.mai 21:00 kopier linkGoodison ble stormet da Everton berget i siste runde

Bournemouth hadde ballen 61 prosent av tida på Merseyside, men det var det i blått som brydde seg om.

Siden Leicester vant var Sean Dyches menn tvunget til å ta det i egne hender.

Abdoulaye Doucoure ble den store helten med sin scoring etter 57 minutter, som var litt av et treff. En spiller som ble tatt inn i varmen igjen av nettopp Dyche.

Nervene var likevel i spenn til det helt siste.

Da dommer Stuart Attwell blåste av var det ingen som kunne holde supporterne fra å entre banen.

Everton tok ledelsen – Leicester under streken
28.mai 18:22 kopier linkEverton tok ledelsen – Leicester under streken

Den siste serierunden i Premier League er over halvspilt

Det står 3-2 i Southampton, men det er masse drama i de andre kampene.

I bunnkampen tok Tottenham tidlig ledelsen mot Leeds, noe som gjør at hvittrøyene ser fortapt ut på 19. plass.

Like før omgangen var over scoret også Leicester, og sender dermed Everton ned på nedrykksplass inn til pause.

Den scoringen kom etter timen spilt på Goodison Park. Doucoure sendte hjemmelaget i pausen, og de blåkledde over streken, foreløpig. Et mål til Bournemouth og alt er snudd!

I kampen om topp 7 lever også håpet for Tottenham, men Aston Villa leder 2-1 mot Brighton. London-klubben må vinne sin kamp på Elland Road, samtidig som Villa må avgi poeng.

Vi kommer med en rapport fra den siste serierunden etter kampene er over.

Milner hyllet før avspark
28.mai 17:48 kopier linkMilner hyllet før avspark

I skrivende stund er de røde i ledelsen mot Southampton i den siste kamp for sesongen, med Milner som kaptein.

Veteranen spiller i skrivende stund sin siste kamp i Liverpool-trøyen, og fikk sin fortjente hyllest av de tilreisende supporterne før kamp.

Du kan se kampen direkte på V Sport Premier League 1.

Det koker i Everton før avspark og skjebnekamp
28.mai 16:27 kopier linkDet koker i Everton før avspark og skjebnekamp

Mens Liverpool lader opp på varme sørkysten, er spenningen en helt annen på Merseyside.

Everton berger plassen med seier i dag.

Byens blå har møtt opp for å støtte laget frem til fornyet Premier League-kontrakt.

Uavgjort mot Bournemouth kan holde, avhengig av hva Leicester og Leeds finner på.

Med tap kan Everton fortsatt klare seg, så frem de andre ikke vinner.

Pochettino har signert som ny Chelsea-trener
28.mai 15:18 kopier linkPochettino har signert som ny Chelsea-trener

Flere medier melder at Mauricio Pochettino har skrevet under for Chelsea. 

En offisiell kunngjøring forventes i løpet av de neste 48 timene.

Kontrakten skal være på tre år. 

Med seg på laget vil 51-åringen ha førstelagstrener Miguel D’Agosinto, kondisjonstrener Jesus Perez, målvaktstrener Toni Jimenez og sin egen sønn Sebastiano.

De tre første har jobbet med argentineren i både Espanyol, Southampton, Tottenham og Paris Saint-Germain.

Sebastiano Pochettino, som er idrettsforsker, var med til London og Paris.

Solfylt i Southampton og duket for kamp
28.mai 14:57 kopier linkSolfylt i Southampton og duket for kamp

Liverpools offisielle Twitter-konto har lagt ut et bilde fra Southamptons hjemmearena.

Værvarslet viser 21 grader på sørkysten, med lett bris fra nordøst.

Avspark er 17:30.

Jürgen Klopps menn har tatt 22/24 mulige poeng på de åtte siste, men i dag er det kun ære å spille for.

Flere markeringer i Liverpool FC Womens sesongavslutning
28.mai 09:27 kopier linkFlere markeringer i Liverpool FC Womens sesongavslutning

Selv om det ble tap i siste ligakamp lørdag, ble det en ålreit dag på Prenton Park.

Ikke bare ble det satt tilskuerrekord med 5778, og damene viste frem de nye draktene, det var og ulike markeringer før, under og etter kampen.

I pausen viste U21-jentene frem trofeet. Jennie Swarbricks lag vant i april Women's Super League Academy League Plate-tittelen.

Det var og en presentasjon og avskjed for flere av spillerne som vi vet forlater klubben. De har vi skrevet mer om i en egen sak her.

Midtbanespiller Ceri Holland ble kåret til årets spiller av spillerne selv.

Den 19-årige målvakten Faye Kirby tok med seg årets unge spiller.

Liverpool endte på en solid syvendeplass i Super League-comebacket. Guro Reitens Chelsea ble ligamester for fjerde år på rad. Reading rykket ned.

Sadio Mane feiret Bundesliga-tittelen
27.mai 22:31 kopier linkSadio Mane feiret Bundesliga-tittelen

Sadio Mane ble sittende på benken gjennom hele Bayerns svært viktig kamp mot Köln lørdag, men etter kampen kunne senegaleseren noe overraskende juble for en ny tittel på peishyllen.

Status før den siste serierunden i Tyskland var nemlig Dortmund på topp, med Bayern halsende to poeng bak.

De fleste forventet at Emre Can og co skulle gjøre kort prosess på et Mainz-lag uten noe å spille for, men det ble vanskeligere enn forventet.

Etter kvarteret spilt åpnet norske Hanche-Olsen ballet for bortelaget, før Sebastian Haller bommet på straffe motsatt vei. Ni minutter senere stod det plutselig 0-2 på Signal Iduna Park.

Bayern var på dette tidspunktet gått opp i 1-0, og vant også sin kamp 2-1.

Dortmund derimot taklet ikke presset, tross to mål i slutten av kampen.

En uhyre spennende tysk sesong ble dermed avgjort på målforskjell i favør Mane og Bayern.

Luton er klar for Premier League!
27.mai 20:52 kopier linkLuton er klar for Premier League!

Lørdag kveld ble engelsk fotballs «viktigste kamp» spilt på Wembley mellom Luton og Coventry.

Til slutt var det oransjetrøyene som trakk det lengste strået i straffesparkkonkurransen.

Luton gikk opp i ledelsen med Jordan Clark i den første omgangen, før Coventrys Gustavo Hamer utlignet etter 66 minutter spilt.

Nerven i storstuen var å ta og føle på, for det ble ikke flere mål, og kampen gikk til straffespark.

Etter elleve svært gode straffer stod det 6-5 til Luton. Fankaty Dabo tok ansvar, men blåste ballen en meter over mål.

Dermed er Luton er klar for Premier League igjen for første gang siden 1996. I løpet av de siste 27 årene har klubben vært helt nede på femte nivå i den engelske pyramiden.

Nå er de tilbake, og Liverpool skal til Kenilworth Road. En stadion som har fått en spesielt rykte på seg de siste årene.

Du kan se hvorfor i vinduet under.

Mangler et mål for å innkassere en ny rekord
27.mai 17:07 kopier linkMangler et mål for å innkassere en ny rekord

Liverpools stjernespiller på høyrekanten står for med 19 mål og 11 målgivende før søndagens kamp mot Southampton.

Skulle 30-åringen score mot Southampton vil han bli den første Premier League-spilleren som har klart å levere 20+ mål og 10+ målgivende i tre sesonger.

Salah og Henry står for øyeblikket med to hver.

Han vil også bli den første røde spilleren som scorer 20+ mål i tre sesonger på rad siden Roger Hunt i 1966, om det skulle bli nettkjenning.

Du kan lese mer om diverse statistikk forut Southampton-kampen på Liverpools hjemmeside.

LFC Women kan spille en viktig rolle i toppen av tabellen
27.mai 13:34 kopier linkLFC Women kan spille en viktig rolle i toppen av tabellen

Liverpools damelag har alt sikret seg en plass i neste års Women's Super League, men de har likevel ødelegge for erkerival Manchester United i sesongens siste kamp.

I ettermiddag tar de rødkledde nemlig imot et United-lag som må ha seier for å ha en sjanse til å ta Chelsea igjen på toppen av tabellen.

For den siste serierunden står London-klubben med 55 poeng, mens Manchester-klubben har 53.

Da er ingenting annet enn seier godt nok for bortelaget, som gjester Prenton Park 15.30.

Vi kommer med en sluttrapport etter at kampen er over på Merseyside.

Erling Haaland er årets spiller i Premier League
27.mai 12:53 kopier linkErling Haaland er årets spiller i Premier League

Nordmannen var storfavoritt, og vant også prisen i kamp med Bukayo Saka, Martin Ødegaard, Marcus Rashford, Harry Kane og Kieran Trippier.

Den høyreiste spissen står med 36 mål på 35 kamper i ligaen, med en kamp igjen å spille. Han har også notert seg for åtte målgivende, og kan slå Thierry Henrys målpoeng-rekord på 44.

Tidligere vinnere:

2021-22, Kevin De Bruyne

2020-21, Ruben Dias

2019-20, Kevin De Bruyne

2018-19, Virgil Van Dijk

2017-18, Mohamed Salah

2016-17: N'Golo Kanté

2015-16: Jamie Vardy

2014-15: Eden Hazard

2013-14: Luis Suarez