Februar

Se det enorme apparatet som står bak ligacuptriumfen
29.feb 22:40 kopier linkSe det enorme apparatet som står bak ligacuptriumfen

At det er mange i sving hos en storklubb som Liverpool FC er det ingen tvil om, og søndagens triumf i ligacupen var virkelig en seier for hele klubben. Akademiet har vært sterkt delaktig i hele veien fra den tredje runden og frem til finalen. 

I løpet av uken har støtteapparatet og ansatte både i førstelaget og på akademiet samlet seg for å feire med ligacuppokalen. 

Mike Yates, som er trener på akademiet, har lagt ut et bilde som viser hvilket enormt apparat som står bak Jürgen Klopp og hans lag på veien mot nye trofeer. 

Inside Anfield fra cupkampen er ute
29.feb 21:42 kopier linkInside Anfield fra cupkampen er ute

Liverpool FC har nå lagt ut Inside Anfield fra onsdagens 3-0-seier over Southampton. 

Episoden kan du se på Youtube.

Ingen Nyoni, Nallo eller Koumas i kvartfinalen
29.feb 19:08 kopier linkIngen Nyoni, Nallo eller Koumas i kvartfinalen

Liverpools U18-lag spiller torsdag kveld kvartfinale i gjeve FA Youth Cup borte mot Leeds. Skadesituasjonen på førstelaget har ført til at Marc Bridge-Wilkinson må stille med et svekket mannskap. 

Vi håper selvfølgelig likevel at det unge mannskapet skal ta hjem seieren og gå videre til semifinalen.

Kampen har avspark klokken 20 og vises på V Sport 3 og Viaplay.

Robertson var syk
29.feb 09:30 kopier linkRobertson var syk

Det var 14 førstelagsspillere ute for Liverpool mot Southampton, og Andy Robertson var den siste som måtte trekke seg

Da Liverpool ankom Titanic Hotel tidligere på onsdag, var Robertson med, og planen var at han skulle være en del av kamptroppen mot Southampton i FA-cupens femte runde.

Da lagoppstillingen kom, var ikke navnet hans der. Det var på grunn av sykdom.

– «Robbo» ble syk. «Macca» var syk, men kom tilbake i morges, så vi får se hvor lenge han kan spille, sa Jürgen Klopp til ITV før kampen.

Alexis Mac Allister var frisk nok til å komme inn og spille de siste 28 minuttene av kampen da han erstattet James McConnell, men Robertson var helt ute av troppen.

Robertson ble erstattet i kamptroppen av Amara Nallo, som kom til West Ham i september, og startet med U18-laget. Han har nå spilt fast for Barry Lewtas sitt U21-lag, og sett veldig lovende ut. Nallo fyller ikke 18 år før i midten av november.

Klopp bekreftet ellers at Wataru Endo ikke var i stand til å spille allerede etter smellen han fikk i FA-cupen.

Med det hadde Liverpool hele 14 (!) førstelagsspillere uaktuelle mot Southampton, i en kamp de likevel vant 3-0:

  1. Alisson Becker (hamstring)
  2. Andy Robertson (sykdom)
  3. Ben Doak (kne)
  4. Curtis Jones (ankel)
  5. Darwin Nunez (hamstring)
  6. Diogo Jota (kne)
  7. Dominik Szoboszlai (hamstring)
  8. Joel Matip (kne)
  9. Mohamed Salah (hamstring)
  10. Ryan Gravenberch (ankel)
  11. Stefan Bajcetic (legg)
  12. Thiago Alcantara (hamstring)
  13. Trent Alexander-Arnold (kne)
  14. Wataru Endo (smell)

Det skjedde også andre ting rundt Robertson på onsdag, og det var noe så sjeldent som at han ble linket bort. Ifølge Daily Mail så topper han ønskelisten til Bayern München, som trolig kommer til å måtte erstatte sin venstreback Alphonso Davies som skal være på vei til Real Madrid. Det er et rykte vi tar med en klype salt.

Se høydepunktene fra 3-0-seieren
29.feb 00:01 kopier linkSe høydepunktene fra 3-0-seieren

Her kan du se høydepunktene fra Liverpools 3-0-seier over Southampton på Anfield, der ungguttene igjen stjal overskriftene.

Merseyside-derbyet blir flyttet
28.feb 23:59 kopier linkMerseyside-derbyet blir flyttet

Liverpools bortekamp mot Everton som var satt opp 17. mars blir flyttet etter at Liverpool nådde kvartfinalen i FA-cupen og skal møte Manchester United borte den helgen.

Merseyside-derbyet kan bli spilt i den aller siste midtuken av sesongen dersom Liverpool går helt til semifinalen i FA-cupen.

Tredje yngste Liverpool-spiller i historien
28.feb 23:18 kopier linkTredje yngste Liverpool-spiller i historien

I en alder av 16 år og 243 dager ble Trey Nyoni den tredje yngste Liverpool-spiller i historien da han ble byttet inn i onsdagens FA-cupkamp mot Southampton. 

Bare Jerome Sinclair (16 år og seks dager) og Harvey Elliott (16 år og 174 dager) var yngre enn Nyoni da de fikk sin første kamp for klubben. 

Nyoni er ifølge Michael Reid i Opta den første spiller født i 2007 til å spille for Liverpools førstelag. Han ble født fire dager etter at Fernando Torres signerte for klubben.

For øvrig ble Lewis Koumas den fjerde yngste spilleren til å score i sin debut for Liverpool, og da også Jayden Danns fant veien til mål, hadde to 18-åringer scoret i samme kamp for første gang i Liverpool-historien. 

Klopp's Kids leverer!

– Først trodde jeg at han skulle gå av med en gang. Vi må gjøre avskjeden hans veldig fin
28.feb 11:57 kopier link– Først trodde jeg at han skulle gå av med en gang. Vi må gjøre avskjeden hans veldig fin

Det er litt over en måned siden sjokkbeskjeden kom om at Jürgen Klopp gir seg som Liverpool-manager etter sesongen.

I fjor sommer ble Mac Allister kjøpt fra Brighton, så dette blir den eneste sesongen han får sammen med den legendariske manageren. VM-vinneren fra 2022 forteller at han først trodde Klopp ville gi seg umiddelbart.

– Det var et sykt øyeblikk. I et helt uforventet møte fant vi ut av det fem minutter før det ble offentlig kjent, forteller midtbanespilleren i et intervju med TyC Sports i hjemlandet.

– Jeg satt ved siden av Mohamed Salah. Jeg spurte ham, og han sa «manageren skal gå». Jeg trodde han skulle gå umiddelbart, men etter at han sa det, forsto jeg at det var etter sesongen, og at det er en personlig avgjørelse.

Liverpool vant ligacupen på søndag, og henger fortsatt med i tre andre turneringer. Nå er det viktig for spillerne at de gjør det meste ut av det i de siste tre månedene av sesongen.

– Han har vært her i mange år, og vi ønsker det beste for ham. Dette har motivert oss enda mer, siden vi ønsker å gjøre det skikkelig spesielt. Vi må gjøre avskjeden hans veldig fin.

Liverpool - Southampton spilles kl. 21.00, og vises på V Sport 2 og Viaplay.

«Glemt» Liverpool-spiller bidro til cupdrama
27.feb 23:55 kopier link«Glemt» Liverpool-spiller bidro til cupdrama

Billy Koumetio står bare med to kamper for Liverpool, og vi må tilbake til 2021 for å finne den forrige. Siden den gang har ikke alt gått etter planen for den franske forsvarskjempen, men tirsdag dukket han opp på skjermene igjen. 

Etter mislykkede utlån i Austria Wien og USL Dunkerque ble 21-åringen i januar leid ut til Blackburn i Championship. Kort tid etter forsvant manager Jon Dahl Tomasson, og unggutten har ikke fått spille et eneste minutt for klubben frem til tirsdagens møte med Newcastle i FA-cupen. 

Der kom han inn som innbytter etter 72 minutter på stillingen 1-0 til gjestene fra Premier League. Noen minutter senere utliknet Blackburn, og kampen gikk til ekstraomganger og til slutt straffesparkkonkurranse. Newcastle strakk det lengste strået der, men for Koumetios del må kvelden likevel sies å være en opptur. 

Han kom inn som venstreback og gjorde sakene sine bra, selv om han ved et par anledninger var uoppmerksom. Med ball var han dyktig, og han bidro også med sin hodestyrke da gjestene presset for en seier. 

Forhåpentligvis kan det nå bli mer spilletid i sesonginnspurten i Championship, der Blackburn ligger midt på tabellen uten noe annet enn æren å spille for. 

Når det gjelder FA-cupen er fire av åtte lag i kvartfinalen nå klare. Newcastle og Manchester City er representantene fra Premier League, mens Championship-lagene Coventry og Leicester også er med. Sistnevnte slo Bournemouth fra Premier League på bortebane tirsdag kveld. 

Haaland scoret fem og sendte City til kvartfinalen
27.feb 22:56 kopier linkHaaland scoret fem og sendte City til kvartfinalen

Noen storlag er ute av FA-cupen, men reisen til en ny triumf på Wembley ser foreløpig ut til å bli nødt til å gå via Manchester City, slik tilfellet var da Liverpool slo de lyseblå i semifinalen i 2022. 

Tirsdag tok Pep Guardiolas lag seg til kvartfinalen da de knuste Luton 6-2 på bortebane. Erling Braut Haaland scoret hele fem ganger, og på de fire første målene var Kevin De Bruyne servitør. 

Manchester City og Coventry er de to lagene som så langt er klare for kvartfinalen. 

Román Haug-dobbel da Norge herjet
27.feb 19:57 kopier linkRomán Haug-dobbel da Norge herjet

Sophie Román Haug var tirsdag med fra start i fraværet av Ada Hegerberg da Norge tok imot Kroatia til den avgjørende playoffen i Nations League. Vinneren av dobbeltoppgjøret får bli værende på det øverste nivået i den neste utgaven av turneringen. 

Norge hadde med seg et godt utgangspunkt i form av en 3-0-ledelse fra bortekampen, og Liverpool-spiss Román Haug sørget for at det ble enda bedre med to mål før pause på SR Bank Arena i Stavanger. 

Norge vant til slutt 5-0 og 8-0 sammenlagt, og Román Haug spilte hele kampen. Hun tar dermed med seg en god følelse inn mot sesongavslutningen med Liverpool, der det blant annet snart venter en kvartfinale i FA-cupen.

Den tidligere Roma-spilleren står med fem mål for Liverpool så langt i debutsesongen. Hun har også levert tre målgivende pasninger. 

27.feb 18:40 kopier linkHaug med to scoringer for Norge før pause

Sophie Román Haug spiller fra start for Norge i den avgjørende Nations League-playoffen mot Kroatia på SR Bank Arena. Liverpool-spissen har sendt Norge opp i 2-0, og dermed ser landslaget ut til å beholde plassen på øverste nivå i turneringen.

Like etterpå setter Haug inn sitt andre for dagen, og Norge går opp i 3-0 før pause.

Hogan flyr til USA for samtaler med FSG
27.feb 13:32 kopier linkHogan flyr til USA for samtaler med FSG

Det er travle dager for Liverpools daglige leder Billy Hogan, og for Fenway Sports Group-president Mike Gordon.

Liverpool må ansette ny manager til neste sesong, og må også få på plass en ny sportsdirektør, etter at Jörg Schmadtke ga seg i januar. De røde må få på plass en helt ny struktur rundt manageren som vil få den umulige jobben med å overta etter Jürgen Klopp.

Klubben har så langt ikke fått på plass en ny sportsdirektør, men det jobbes med saken. David Ornstein meldte i forrige uke at det var noe klubben forventet å få på plass innen slutten av mars.

Ifølge Lewis Steele i Daily Mail skal Billy Hogan denne uken fly til Florida for samtaler med eierne Fenway Sports Group. Han vil fly på torsdag, der disse sakene helt sikkert vil være på agendaen.

Nytt møte med Paul Tierney
27.feb 11:05 kopier linkNytt møte med Paul Tierney

Lørdag skal Liverpool til City Ground for å møte Nottingham Forest, og PGMOL og Premier League har satt opp Paul Tierney som hoveddommer. 

I VAR-rommet sitter Stuart Atwell.

Tierney er sjelden populær når Liverpool er i aksjon, og er den dommeren Liverpool har hatt oftest de siste årene.

I desember 2021 sa Jürgen Klopp til Tierney at han var den eneste dommeren han hadde et problem med etter noen merkelige dommeravgjørelser i bortekampen mot Tottenham. I fjor vår ble Klopp igjen forbannet, denne gangen etter en hjemmekamp, igjen mot Tottenham, der Tierney havnet i søkelyset.

– Vi har vår historie med Tierney, og jeg vet ikke hva han har imot oss. Han har sagt at det ikke er noen problemer, men det kan ikke være sant. Måten han ser på meg, jeg skjønner det ikke, sa Klopp, som senere beklaget uttalelsene.

Klopp ble utestengt i to kamper for det utbruddet, og Tierney dømte ikke Liverpool på et halvt år etterpå, før han dømte 3-0-seieren mot Brentford i november.

Siden det har han dømt Liverpool to ganger. 2-0-seieren mot Burnley på Boxing Day, og 4-1-seieren over Chelsea på januars siste dag.

Nottingham Forest - Liverpool spilles lørdag kl. 16.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Klopp møter pressen i ettermiddag
27.feb 08:14 kopier linkKlopp møter pressen i ettermiddag

Allerede på onsdag er det kamp igjen, når Southampton kommer til Anfield for femte runde av FA-cupen.

Det er knyttet stor spenning til hvem som kan spille, for et skadeskutt Liverpool-lag med 120 minutter i beina etter ligacupfinalen på søndag. I tillegg er det kamp igjen på lørdag, der de røde fortsatt topper tabellen.

Jürgen Klopp vil komme med siste nytt på en pressekonferanse kl. 14.30 i dag. Vi kommer til å dekke den med oppdateringer og video her på liverpool.no.

Inside Wembley er ute
27.feb 00:02 kopier linkInside Wembley er ute

Liverpool har lagt ut en ny Inside-episode - denne gangen fra ligacupfinalen på Wembley på søndag!

Episoden ligger ute på Youtube.

Lilleputten røk ut av FA-cupen - Coventry til kvartfinale
26.feb 23:38 kopier linkLilleputten røk ut av FA-cupen - Coventry til kvartfinale

Mandag ble FA-cupens femte runde sparket i gang da Championship-laget Coventry tok imot overraskelseslaget Maidstone på Coventry Building Society Arena. Maidstone fra nivå seks slo ut Ipswich i forrige runde, men klarte ikke et nytt mirakel denne gangen. Til slutt tapte de 5-0. 

Coventry er dermed første lag som booker en billett til kvartfinalen i årets FA-cup. Tirsdag spilles tre kamper. Bournemouth tar imot Leicester, mens Newcastle møter Blackburn borte og Luton møter Manchester City hjemme. 

Spillerne er allerede tilbake på treningsanlegget
26.feb 20:05 kopier linkSpillerne er allerede tilbake på treningsanlegget

Liverpool-spillerne har ikke fått mye tid til å feire søndagens triumf. Mandag ettermiddag var de tilbake på jobb på AXA Training Centre, og klare til å lade opp til onsdagens kamp mot Southampton i FA-cupen. 

Hvem som skal spille den kampen aner vi ikke, men bildene Liverpool FC har lagt ut på X viser i alle fall at Virgil van Dijk, Kostas Tsimikas, Ibrahima Konaté, Andy Robertson, Jayden Danns, Wataru Endo og Harvey Elliott er på plass. 

For øvrig er også Champions Wall oppdatert etter den tiende ligacuptriumfen. 

Kanskje dukker det opp flere bilder i løpet av kvelden som kan gi oss en pekepinn på hvem som blir klare til onsdag.

Se de 10 forskjellige ligacup-pokalene bli løftet
26.feb 14:22 kopier linkSe de 10 forskjellige ligacup-pokalene bli løftet

For tredje gang møttes Chelsea og Liverpool i en ligacupfinale, og fjerde gang totalt på Wembley.

I 2005 vant José Mourinhos Chelsea 3-2. I 2022 vant Jürgen Klopps lag etter straffer. 

Med søndagens tittel er Liverpool oppe i tosifret antall pokaler i turneringen. Ingen andre har flere.

Her kan du se de 10 gangene kapteinene har fått løfte pokalen.

De røde kan også vise til flest finaler med 14.

Totalt har Liverpool spilt i 29 engelske cupfinaler. Kun Manchester United har flere med 31.

For Jürgen Klopps del var det hans åttende store finale, både engelsk og europeisk, med Liverpool. Bob Paisley troner øverst med 10.

Kveldskamp mandag avslutter Premier League-runden, før cupen overtar
26.feb 09:12 kopier linkKveldskamp mandag avslutter Premier League-runden, før cupen overtar

Det gjenstår én kamp av den 26. serierunden, kanskje er det fin mandagsunderholdning om du vil «roe ned» med noe etter søndagen?

På London Stadium får London øst besøk fra London vest. «The Hammers» er på 10.-plass, men har tapt de tre siste ligakampene med 0-11 i målforskjell.

Brentford klarte nesten å ta poeng fra Manchester City sist. «The Bees» har fem poeng ned til streken.

West Ham - Brentford har avspark 21:00. Du kan se den på V Sport PL/Viaplay.

20:45 starter ukas cuprunde. På V Sport 1/Viaplay kan du se Coventry City - Maidstone United.

Tirsdag skal tre Premier League-lag i aksjon i FA-cupen.

Liverpool spiller heldigvis ikke før onsdag kveld, hjemme mot Southampton. Den kan du se på V Sport 2/Viaplay.

Nunez løp ned mot gressmatten da 1-0-målet lå i nettmaskene
25.feb 22:34 kopier linkNunez løp ned mot gressmatten da 1-0-målet lå i nettmaskene

Et morsomt klipp av en «skadet» Darwin Nunez går sin seiersgang på sosiale medier etter ligacupseieren.

Det er fullstending kaos på Liverpool-benken i øyeblikkene etter van Dijks scoring, og selvfølgelig er uruguyaneren en del av det.

24-åringen, sammen med Dominik Szoboszlai, tvinger seg nærmest forbi en langt mer skadet Curtis Jones i trappen ned fra benken.

– Darwin og Dom er ikke i form, det var derfor de ikke spilte. I feiringen så de likevel 100 prosent klar ut, så jeg må nesten snakke med den medisinske avdelingen om det, sa Jürgen Klopp lattermildt etter kampen.

Du kan se det gøyale klippet i vinduet under.

Her er også en annen vinkel fra øyeblikket.

Se feiringa fra garderoben med «One Kiss»
25.feb 20:09 kopier linkSe feiringa fra garderoben med «One Kiss»

I et klipp Liverpool FC har lagt får vi bli med inn i garderoben.

Der er det naturligvis full fest, og tonene er velkjente.

Dua Lipas «One Kiss» har fulgt de røde en stund nå.

Hiten, som kom ut våren 2018, ble omfavnet av Liverpool-supporterne i forbindelse med UEFA Champions League-finalene i 2018 og i 2019.

Låta var også med på veien da ligatittelen kom «hjem» 2019/20, og på cuptriumfene i 2022.

You’ll Never Walk Alone runget utover Wembley
25.feb 19:52 kopier linkYou’ll Never Walk Alone runget utover Wembley

Gratulerer med ligacupseieren til alle røde!

Gåsehud-garanti fra Wembley:

Mange supportere står utenfor Wembley
25.feb 15:52 kopier linkMange supportere står utenfor Wembley

Mange har kanskje lagt merke til at tribunen i Liverpool-svingen så tom ut få minutter før avspark.

Grunnen er kaos utenfor Wembley. Der står blant annet Liverpool.nos Arve Vassbotten og Arild Skjæveland fast.

Vi håper det ordner seg snart. Det har ikke blitt meldt om at avsparket kan bli utsatt.

Stiller med tre U22-spillere fra start for første gang i en stor finale
25.feb 15:16 kopier linkStiller med tre U22-spillere fra start for første gang i en stor finale

Ryan Gravenberch (21), Conor Bradley (20) og Harvey Elliott (20) starter alle for Liverpool i ligacupfinalen mot Chelsea.

Ifølge Optas Michael Reid er det første gangen i klubbens historie at tre U22-spillere er med fra første spark på ballen i en stor finale.

I tillegg til dette sitter også Bobby Clark (19), Jayden Danns (18), Lewis Koumas (18), James McConnell (19), Trey Nyoni (16) og Jarell Quansah (21) på benken.

Finaledag!
25.feb 09:16 kopier linkFinaledag!

Nå begynner det virkelig å nærme seg avspark på Wembley, for i ettermiddag er det duket for en ny etterlengtet finale for Jürgen Klopps menn.

Motstanderen er Chelsea, laget som måtte gå slukøret av banen ved to anledninger i både ligacupen og FA-cupen for to sesonger siden.

Kampen markerer også Liverpools første store finale siden tapet i Champions League i 2022.

Det er knyttet en viss spenning til hvem som blir klar eller ikke. Darwin Nunez, Mohamed Salah og Dominik Szoboszlai kan alle rekke kampen.

Lagoppstillingene vil komme rundt 15.00, før ligacupfinalen sparkes i gang en time senere. Kampen sendes på TV3+ og Viaplay i Norge.

Det nærmer seg en ny finale...
24.feb 22:02 kopier linkDet nærmer seg en ny finale...

I opptakten til søndagens ligacupfinale mot Chelsea har Liverpool Football Club lagt ut en liten oppbygger til sesongens første (og helst ikke siste) finale.

Kampen på Wembley sparkes i gang kl. 16.00, og ingenting hadde smakt bedre enn å gi Jürgen Klopp et trofé i sin aller siste Liverpool-sesong.

Du kan se videoen fra klubben i vinduet under.

Sjekk ut denne suseren fra Carvalho!
24.feb 14:10 kopier linkSjekk ut denne suseren fra Carvalho!

Fabio Carvalho og Hull møter West Bromwich til tidligkamp i Championship, og etter en drøy halvtime sendte portugiseren tigrene i ledelsen med et fantastisk langskudd.

21-åringen tok med seg ballen inn i banen, før han brente til med høyrefoten rundt 20 meter. En sjanseløs Alex Palmer i West Bromwich-buret kunne bare se ballen fyke forbi ham.

Målet markerer Carvalhos andre strake kamp med scoring og hans tredje siden utlånet i januar.

Du kan se det flotte målet i vinduet under.

Vil du se litt Championship? Carvalho og Morton starter mot West Bromwich
24.feb 12:43 kopier linkVil du se litt Championship? Carvalho og Morton starter mot West Bromwich

Det er ingen tidligkamp i Premier League denne lørdagen, men det er likevel engelsk fotball på TV fra 13.30.

Da får nemlig Fabio Carvalho, Tyler Morton og Hull besøk av playoff-rival West Bromwich på MKM Stadium.

Liverpools utlånte duo starter kampen, og jakter sin fjerde strake seier i Championship.

Fabio Carvalho, som er i god form for tigrene, ble matchvinner i midtuken da Hull tok en knallsterk seier borte mot Southampton.

Championship-kampen starter 13.30 og sendes direkte på V Sport 1 og Viaplay.

Arsenal og Manchester City skal i aksjon utover dagen
24.feb 09:25 kopier linkArsenal og Manchester City skal i aksjon utover dagen

Liverpool er opptatt med ligacupfinalen og har allerede spilt sin seriekamp i den 26. serierunden av Premier League (4-1-seieren mot Luton), men flere av lagene rundt de røde skal i aksjon i løpet av dagen.

Dagen startet med fire kamper i 16-runden, der blant annet Aston Villa, Everton og Manchester United skal i aksjon.

De mest spennende kampene med Liverpool-øyne sparkes i gang litt senere. Klokken 18.30 får Bournemouth og Dominik Solanke besøk av Manchester City, før Arsenal tar imot Newcastle hjemme på Emirates 21.00.

Lørdagens Premier League-meny:

16.00, Manchester United - Fulham (V Sport PL)

16.00, Aston Villa - Nottingham Forest (V Sport PL 1)

16.00, Brighton - Everton (V Sport PL 2)

16.00, Crystal Palace - Burnley (V Sport PL 3)

18.30, Bournemouth - Manchester City (TV3+)

18.30, Arsenal - Newcastle (V Sport PL)