Første 10er på spillerbørsen på fire år

10-ere på spillerbørsen til Liverpool.no er ikke hverdagskost.

18. mar 2018 kl 15.51 Einar Kvande

Etter fire flotte scoringer og en assist i 5-0 seieren over Watford i går, er det ikke tvil om at Mohamed Salah fortjente den 10-eren som børssetter Lars Frøsland ga egypteren etter strålende spill mot The Hornets.

Sterling og Skrtel

10er på Liverpool.no-børsen er på ingen måte hverdagskost, og man må helt tilbake til 2013/14-sesongen for å finne sist noen spilte til 10 på børsen. Den sesongen ble det til gjengjeld delt ut hele fire 10-ere, noe som er rekord for en enkelt sesong på denne siden av årtusenskiftet.

Raheem Sterling og Martin Skrtel var de to siste som fikk 10-ere på Liverpool.no-børsen før Salah klarte det i går. Begge ble belønnet med 10 på børsen for innsatsen i 5-1 seieren over Arsenal den 8. februar 2014. Begge gjorde to mål i den kampen, og midtstopper Skrtel fikk bestemannsprisen.

Suarez med tre

Luis Suarez er den enkeltspilleren som har fått flest 10-ere på Liverpool.no-børsen med tre. To av disse kom i 2013/14, i henholdsvis 5-1 seieren over Norwich den 4. desember 2013, der Suarez gjorde fire av målene og hadde målgivende pasning på den siste scoringen, og 4-1 seieren over West Bromwich den 26. oktober, der Suarez noterte seg for hat-trick.

Suarez sparte som regel sitt aller beste til kampene mot Norwich, og fikk også 10er på børsen da han gjorde hat-trick mot kanarifuglene på Craven Cottage den 28. april 2012.

Gerrard med to

Før dette igjen må vil tilbake til 2005/06-sesongen for å finne 10er på børsen. Den tilfalt Steven Gerrard etter 7-0 seieren over Birmingham på St Andrews i FA-cupens kvartfinale den 21. mars 2006. Gerrard kom ikke på scoringslisten, men fra sin posisjon på høyrekanten var han involvert i alle de fem første målene.

Gerrard ble også belønnet med 10 for sin innsats i 2-1 seieren over Juventus i kvartfinalen i Champions League sesongen før. Den kampen ble spilt den 20. mars 2005, og var en nøkkelkamp på vei til Champions League-triumfen i Istanbul.

Samme vår fikk Jamie Carragher 10 på børsen for sin heroiske innsats i semifinalen i Champions League på Chelsea på Anfield den 3. mai. En kamp som Liverpool vant 1-0 takket være Luis Garcias spøkelsesmål. Scoringen som sendte Liverpool til Istanbul.

Før dette må vi tilbake til 25. november 2001, da Emile Heskey fikk 10 på børsen da han ble matchvinner i en 1-0 seier over Sunderland.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]