Liverpool - West Brom

4-1)

26.10.2013 /Premier League /Anfield / Tilskuere: 44747 / Dommer: Jonathan Moss

Kampfakta

Mål H
Sturridge(77)
Suarez(55)
Suarez(18)
Suarez(12)
Mål B
Morrison (STR)(66)
Lagoppstilling H
MignoletKeeper()
ToureHøyreback()
SkrtelMidtstopper 1()
SakhoMidtstopper 2()
JohnsonVenstreback(62)
LeivaHøyre midtbane()
GerrardSentral midtbane 1(87)
HendersonSentral midtbane 2()
CissokhoVenstre midtbane()
SuarezSpiss 1(89)
SturridgeSpiss 2()
Lagoppstilling B
MyhillKeeper()
JonesHøyreback()
McAuleyMidtstopper 1()
OlssonMidtstopper 2()
RidgewellVenstreback()
YacobHøyre midtbane(69)
MulumbuSentral midtbane 1()
AmalfitanoSentral midtbane 2(45)
SessegnonVenstre midtbane()
AnelkaSpiss 1(69)
AnichebeSpiss 2()
Innbyttere H
Agger() ()
Kelly(62) ()
Sterling() ()
Jones() ()
Allen(87) ()
Alberto(89) ()
Moses() ()
Innbyttere B
Morrison(45) ()
Brunt(69) ()
Daniels() ()
Berahino() ()
Long(69) ()
Lugano() ()
Vydra() ()
Gult kort H
Gult kort B
Olsson(72)
Yacob(54)
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Håvard Sæle

Liverpool vinner fullt fortjent 4-1 mot West Bromwich på Anfield. Luis Suárez var i storslagent spillehumør og puttet tre ganger - der de to første var skikkelige perler - mens Daniel Sturridge også tegnet seg på scoringslisten.

Rødtrøyene både kunne og burde ha scoret flere mål, men blant annet to tverrliggertreff hindret flere nettkjenninger. James Morrison noterte seg for øvrig for bortelagets trøstemål på et straffespark som så noe tvilsomt ut.

Uansett svarte Liverpool på Arsenals 2-0-seier mot Crystal Palace tidligere i dag. Dermed skiller det fortsatt to poeng mellom de to topplagene.

Andre omgang

Hendelses bilde
Icon
90:Der er det slutt på Anfield!

Icon
90:Tre minutter legges til.

Icon
89:Luis Suarez får sin velfortjente hyllest når han forlater gressmatta. Luis Alberto erstatter ham og avslutter kampen for Liverpool.

Icon
88:Suárez nærmer seg tosifret antall muligheter nå. Igjen danser han seg fri utenfor bortelagets 16-meter. Klemmer til fra 17-18 meter, men WBA-keeper Myhill er kjapt nede og redder mesterlig.

Icon
87:Steven Gerrard bytter med Joe Allen.

Icon
85:Gjestene er ikke helt ferdige ennå. Sességnón drar seg fri ute til venstre og slår inn. Inne foran mål venter Morrison, som rapper til på direkten. Dessverre for gjestene reagerer Mignolet lynraskt og slår ballen over. Det påfølgende hjørnesparket resulterer i ingenting.

Icon
85:WBA kommer til innlegg, men Kelly får kontroll.

Icon
82:Nå gjør han akkurat som han selv føler for og vil, Luis Suárez. Når ballen ramler ned inne i 16-meteren til WBA, kaster han seg like så godt rundt i et akrobatisk brassespark og dundrer den i undersiden av tverrliggeren. Liverpools andre stolpetreff for dagen.

Icon
81:Henderson prøver å frispille Suárez, men spissen har gått i offside.

Icon
77:Daniel Sturridge scorer på feilpasning. Takk for kaffen, sier Daniel Sturridge, som ikke vil være stort dårligere enn Luis Suárez. Mulumbu sender i veien ballen, og resten utfører toppscoreren til perfeksjon. Bruker et par touch på å legge kula til rette, før han på det mest følsomme og sensuelle viset flukter den over en kavende WBA-keeper Myhill. Ballen detter ned i det lengste hjørnet, Sturridge scorer sitt første for dagen og kampen er punktert! Det er absolutt ingenting å si på Liverpool-sc

Icon
76:Ridgewell slår hardt og lavt inn fra venstre. Brunt er først på kula inne i boksen, men sender den himmelhøyt over fra tolv-tretten meter. Rimelig håpløst forsøk.

Icon
75:Brunt skyter ufarlig til side for mål fra 22-23 meter.

Icon
72:Suárez prøver seg på det påfølgende frisparket. Skuddet går utenfor.

Icon
72: Olsson får gult kort for å felle Sturridge.

Icon
70:Gerrard tvinger frem en god refleksredning hos Myhill. LFC-kapteinen klinker til fra spiss vinkel, men Hull-keeperen er kjapt oppe med armene og redder.

Icon
69: Anelka bytter med Long for gjestene. Eks-Liverpool-spiller Anelka applauderes for øvrig av hjemmelagets supportere.

Icon
69: Yacob bytter med Brunt for WBA.

Icon
66:James Morrison er uansett iskald fra krittmerket. Dundrer ballen til venstre, og Mignolet går den andre veien. Dermed har West Bromwich redusert på Anfield!

Icon
65:West Bromwich får straffespark etter at Jones går overende i boksen. Sakho og Lucas var de nærmeste Liverpool-spillerne, men begge stiller seg uforstående til avgjørelsen om å dømme straffe. Den så vel litt tvilsom ut. TV-bildene gir ihvertfall ikke noe entydig svar.

Icon
64:Tivolitilstander inne i boksen til Liverpool. Sakho lager frispark i farlig innleggsposisjon, og Morrison lemper ballen mot bakre stolpe. Kula heades inn foran mål igjen, og der hersker det totale kaos. Til slutt lander ballen i beina på McAuley, som hamrer den over fra kort hold.

Icon
62:Glen Johnson bytter med Martin Kelly, som sesongdebuterer i ligaen.

Icon
59:Nå er det vel bare et tidsspørsmål før Sturridge også tegner seg på scoringslisten. Spissen kommer seg elegant løs inne i 16-meteren til gjestene. Han forsøker å bøye ballen opp i krysset fra 14-15 meter, men det smeller i metallet bak WBA-keeper Myhill. Han nærmer seg nå!

Icon
58:Der skal du jo score, Daniel Sturridge! Johnson stormer fremover og inn i WBA-boksen i velkjent stil, før han dunker ballen inn foran mål. Der har Sturridge løpt seg fri, men fra fem-seks meter sklir han ballen over mål. Slike muligheter pleier toppscoreren å sette i kassa!

Icon
57:Flipperspill inne i Liverpool-boksen, men Touré får headet unna til slutt.

Hendelses bilde
Icon
55:Nærmest selvfølgelig stanger Luis Suárez inn det påfølgende frisparket fra Steven Gerrard! Stjernespissen løper seg fri ved første stolpe og styrer ballen elegant i det lengste hjørnet. Nok en nydelig heading - denne gang etter et godt slått frispark fra Gerrard.

Icon
54:Dommer Moss er lei de gjentatte forseelsene til Yacob. Kamplederen plukker frem det gule etter at argentineren feller Sturridge. God innleggsposisjon, dette her.

Icon
52:Henderson vinner ballen fra McAuley på 16-meterbuen. Under press fra Olsson får han avsluttet på halvspretten, men avslutningen flyr til side for mål. Brukbart forsøk.

Icon
51:Morrison svinger inn en corner for gjestene, og Mignolet er ute og sykler i feltet. Belgieren får halvklarert, men Yacob kommer til skudd fra 16 meter. Midtbanemannen plasserer ballen svakt utenfor.

Icon
50:Sakho er høyest i feltet på corneren, men får ikke klem på headingen. Myhill plukker.

Icon
49:Cissokho og Suárez kombinerer, før førstnevnte tester venstrelabben fra snaut 20 meter. Skuddet går via en WBA-forsvarer og til hjørnespark for Liverpool.

Icon
47:Gerrard overlater ansvaret til Sturridge selv, men spissen treffer ikke innenfor stengene. Skuddet går omtrent en halvmeter utenfor den høyre stolpen til WBA-keeper Myhill.

Icon
46:Sturridge kjører Zidane-piruetten mot Mulumbu. Blir tatt og får frispark på hjørnet av 16-meteren.

Icon
46:Liverpool sparker i gang de siste 45 minuttene.

Pausereferat

Dette har jo vært riktig så trivelig, sett med helrøde Liverpool-øyne! Vertene har kort og godt vært bedre enn West Bromwich i absolutt alt. Luis Suárez holder sitt eget, lille show og har scoret to praktmål, men alle i rødt har levert en meget sterk åpningsomgang.

Dermed er det overhodet ikke ufortjent at Liverpool går til pause med ledelsen 2-0. Med litt flere marginer på rød side, kunne det faktisk ha stått både 3-0, 4-0 og 5-0 her. Men det står "bare" 2-0, og på tampen var faktisk WBA og Nicolas Anelka ikke langt unna å redusere.

Første omgang

Icon
45:Pause på Anfield. De første 45 minuttene har flydd forbi!

Icon
45:Nicolas Anelka er svært nære redusering for WBA. Gjestene banker ballen i bakrom, og Anelka starter inn bak Touré og Skrtel. Keeper Mignolet kommer ut, uten å treffe verken ball eller mann, og Anelka får avsluttet. Spissveteranen makter derimot ikke å få ordentlig dreis på avslutningen, og Skrtel har tatt ut sikring bak sin egen målvakt. Dermed kan slovaken rydde unna til hjørnespark.

Icon
45:Tre minutter er lagt til av denne førsteomgangen.

Icon
45: Amalfitano bytter med Morrison for West Bromwich.

Icon
44:Backfireren til West Brom ønsker å spille seg ut, men ender ofte med å sentre til Lucas. Han spiller som kjent på det andre laget, og Liverpool kan på nytt etablere et angrep.

Icon
41:Jordan Henderson er nære ved å skru et kremmerhus opp i Myhills lengste kryss. Lucas utfordrer inn i bortelagets 16-meter, før han slipper til Suárez. Han gir ballen videre til Gerrard, som er våken og dytter til Henderson med sin første berøring. Midtbanemannen prøver å curle kula opp i det lengste krysset fra omtrent 16 meter, men ballen sniker seg noen centimetere over.

Icon
39:Skrtel lager litt unødvendig spenning når han bommer på et nedtak på hjørnet av egen 16-meter. Pasningen fra Anichebe mot Anelka snappes imidlertid av Lucas, som setter i gang Henderson på høyre. Han svarer med å spille til Sturridge, som er uheldig med førstetouchen.

Icon
38:Henderson forsøker å stikke igjennom Sturridge, men pasningen blir litt for hard.

Icon
36:Olsson klipper ned Johnson. WBA-spillerne er konstant på etterskudd her nå.

Icon
34:Ja, det er vel det eneste som mangler for Luis Suárez i dag! Uruguayaneren bøyer ballen rundt muren på utsøkt vis, men dessverre for ham og hjemmelaget slikker frisparket krysstolpen og går utenfor. Ballen treffer isteden stolpen som holder nettet oppe, så det var nok mange som så den i buret!

Icon
34:Nytt Liverpool-frispark på snaut 30 meter. Gerrard? Suárez?

Icon
33:Johnson er tilbake på beina. Ser ut som om backen klarer seg fint.

Icon
31:Amalfitano med WBA-frispark. Olsson er høyest i feltet, men header over.

Icon
29:Skår i gleden? Det ser stygt ut for Glen Johnson, som har fått seg en smell i kneet.

Icon
27:Og der, Martin Skrtel, er det strengt tatt utrolig at det ikke står 3-0. Gerrard starter på et smart løp rundt muren, Suárez bruker ham og kapteinen kommer fri. Fra skrått hold velger han å spille 45 grader ut til Skrtel, som står på sju meter og venter på å hugge til. Dessverre for slovaken sparker han et stort hull i lufta isteden for å banke inn 3-0. Men Liverpool leker seg utpå der!

Icon
27:Frispark til Liverpool på 30 meter. Suárez står over ballen.

Icon
26:Gerrard og Suárez overmanner stakkars Yacob sentralt i banen og vinner ballen. Suárez prøver så å sy igjennom spissmakker Sturridge, men Olsson er med på notene denne gangen.

Icon
23:Gjestene får hjørnespark, men Liverpool klarerer.

Icon
19:Johnson finner Sturridge på 16-meterbuen. Spissen trikser et par ganger, før han sidevendt limer til på volley. Han prøver vel å overgå spisskollega Suárez der, men forsøket blir i overkant ambisiøst. Ballen suser et stykke over og utenfor mål. Liverpool er virkelig duggfriske i dag!

Hendelses bilde
Icon
18:Han er virkelig i full fyr i dag, den godeste Luis Suárez! Om den første scoringen var et praktverk, er ikke denne stort dårligere. Liverpool bygger tålmodig opp et langt angrep, som ender med at Aly Cissokho løfter inn mot Suárez. Den lille magikeren takker for tilliten ved å ta rennafart og stange ballen opp i vinkelen fra 16-meter. Nok en nydelig fulltreffer av superspissen!

Icon
17:WBA slår langt, men Skrtel og Sakho rydder opp i fellesskap.

Icon
15:Det meste har handlet om Liverpool det første kvarteret på Anfield.

Hendelses bilde
Icon
12:Luis Suárez henter frem tryllestaven og varter opp med et aldeles fantastisk mål! Kolo Touré spiller ham opp i mellomrommet, og uruguayaneren er ikke snaurere enn at han vender opp og utfordrer West Bromwich-forsvaret. Først passerer han Yacob som om han var luft, før han ydmyker Olsson med en herlig tunnel. Alene med Myhill gjør han ingen feil og triller kula iskaldt ned i hjørnet.

Icon
10:McAuley river ned Suárez inne i 16-meteren. Der er bortelaget heldige som ikke får straffe imot!

Icon
8:Liverpool er i ferd med å koble grepet om kampen. Suárez varter opp med en indrefilét av et nedtak før han serverer kaptein Gerrard, som skyter utenfor fra drøyt 20 meter.

Icon
7:Sturridge finner Suárez, som prøver seg fra 20 meter. Uruguayaneren treffer dårlig, og ballen humper pent og pyntelig til side for målet til WBA-keeper Myhill.

Icon
6:Myhill kommer ut og snapper et gjennomspill. Jevn åpning på matchen.

Icon
4:Bra kok på Anfield i ettermiddag.

Icon
2:Jones gir vekk en corner. Suárez lemper inn, men Olsson beiner unna for gjestene.

Icon
1:West Brom tar avspark etter en mektig versjon av You'll Never Walk Alone.

Prematch

Etter 0-5 i to kamper mot West Brom forrige sesong er Liverpool opptatt av å sikre seg tre viktige hjemmepoeng, og der igjen styrke sin posisjon i toppsjiktet av tabellen.

Bekreftet lag: Mignolet;Toure,Skrtel,Sakho;Johnson,Lucas,Gerrard,
Henderson,Cissokho;Suarez,Sturridge.
Res: Jones,Agger,Kelly,Alberto,Allen,Sterling,Moses

 
 

Spillerbørs

Vurdert av Torbjørn Flatin

Mignolet 6En noe lurvete kamp fra keeperen, hvor han hadde et par halvmisser bl.a. da Anelka gikk igjennom på slutten av 1.omgang. God redning fra Morrison mot slutten.
Toure 6Ny solid kamp av veteranen. Ble rundet et par ganger når motstanderne fikk satt fart mot ham, men greier seg generelt sett godt i duellspillet.
Skrtel 7Noe smårusk, men også et par råsterke inngripner. Synes å trives med tre bak hvor han gjerne har litt mer sikring og synes å tørre å gå mer helhjertet til.
Sakho 7Forsvarsspiller med stor F. Timingen hans begynner å sitte mye bedre og gjorde bl.a. en klokkeklar takling inne i eget felt tidlig i kampen.
Johnson 6Det meste skjedde på motsatt side for Liverpool offensivt og Glen virket noe rusten. Forhåpentligvis gikk det bra med smellen i kneet.
Leiva 8Tobarnsfaren virket veldig fresh etter sitt litt ufrivillige opphold og ryddet veldig godt opp som anker i dag.
Gerrard 7Fikk en rolle hvor han kunne gå noe mer framover og utnyttet det delvis. Ikke alltid turboen på, men også enkelte strøkne detaljer som for eksempel frisparket til 3-0.
Henderson 7Stor energi og bidrar til en mer homogen sentral midtbane enn Liverpool har hatt i de foregående kampene. Et par gode avslutninger som var nære ved å gi scoring.
Cissokho 7Til dels meget god offensivt hvor han var villig og direkte. Mer tvilsom de få gangene han ble utfordret i forsvar, men vi synes likevel det var hans beste kamp i helrødt.
Suarez Liverpools beste10Luis smilte mye i dag, og da er det ikke lett å være motstander. Fikk sitt første hattrick på Anfield, og kunne hatt to. Det er vanskelig å forlange mer.
Sturridge 8Skarp og alltid farlig, ingen tvil om at toppscoreren i Premier League er i form. Ikke like mye involvert som spissmakker Suarez, men det er slik han spiller.
Allen 0Fikk et sent innhopp for Stevie G.
Alberto 0Også et sent innbytte slik at Luis skulle få sin stående hyllest.
Kelly 0Det ble noen verdifulle minutter for Martin på vingbacken som erstatter for Johnson, uten at han vist seg særlig fram.