Reisetips:Tatoveringer

Frister det å skaffe seg Liverpool-blekk? Her er noen tatoveringssjapper i Liverpool du kan sjekke ut på neste tur.

Det er veldig lenge siden tatoveringer var forbeholdt sjømenn og motorsyklister. I dag finner man kroppskunst på både kvinner og menn, Paradise Hotel-deltagere og fotballspillere- og supportere.

Siden tatoveringer har blitt allemannseie kan man regne de fleste studioene i Liverpool som hygieniske og trygge. Det er mange å velge mellom og vanskelig å manøvrere seg gjennom alternativene.

Ikke at det skal stå på pengene når det kommer til tatoveringer, men blekk er generelt billigere i England enn i Norge. Kanskje det er derfor flere velger å tatovere seg når de er på fotballtur til Liverpool, om det så er en LFC-tatovering eller noe annet man har hatt lyst på.

Få er mer drevne på Liverpool-inspirerte tatoveringer enn Liverpool-tatoverere. Naturligvis. Her er noen tatoveringssjapper du kan besøke hvis du er på jakt etter Liverpool-blekk.

PS. Undertegnede må understreke at hun ikke har vært på en testrunde hos de forskjellige sjappene i byen og har derfor ikke personlig erfaring (det finnes grenser for hva man vil utsette seg for for å skrive en guide). Anbefalingene er skrevet på bakgrunn av anmeldelser på Facebook og Yelp, samt etter råd fra en i bransjen.

Dermagraffiti

Bold Street

Skvist mellom restauranten Mowgli og butikken Shared Earth er det en liten dør. Bak døra finner du en trapp som leder opp til andre etasje. Her er tatoveringsstudioet Dermagraffiti hvor tre fulltids tatoverere hører til. Det er et av de eldste og mest anerkjente studioene i byen, og de åpnet dørene for første gang i 1995. Her er du i svært kompetente og trygge hender, enten du er ute etter en original tatovering eller skal dekke over en tidligere tabbe.

Studioet ble startet av J. Forshaw i 1995. Han har med seg Pete Colwell, som har 45 års erfaring som tatovør og har mange LFC-tatoveringer på boka. Jack Dean er det yngre, mer moderne innslaget som har tatovert siden 2010.

Dermagraffiti er registrert og godkjent av lokale helsemyndigheter og følger strenge retningslinjer når det kommer til hygiene. Flash-designen på veggen er håndtegnet av tatovererne og det er 100 000 å velge mellom.

De har åpent fra 10.00-18.00 tirsdag til lørdag. Walk Ins er velkomne men siden det kun er tre tatovører som jobber her, er det en bedre idé å forhåndsbooke for å være garantert en avtale. Mailadressen er [email protected] , og de kan også nås på telefon +44 151 707 8094.

Design 4 Life

70 Lime Street

I området rundt Lime Street foregår det en helrenovering og det kommer nok til å se knallbra ut når det er ferdig. Midt i byggearbeidet ligger Design 4 Life, som begynner å få ferdig-oppussa naboer. Men ikke bli fristet av Smokie Moe’s, puben på gatehjørnet. Som med alle seriøse tatoveringssjapper vil ikke tatovererne røre deg hvis du har drukket alkohol.

Dette er en sikker sjappe, med rene, fine lokaler og studiet tar, naturligvis, hygiene på alvor. De har mange års erfaring da de åpnet i 2005. Siden 2008 har de arrangert populære Liverpool Tattoo Convention hvert år, og samler flere hundre tatoverere fra hele verden i byen.

Det er hele 15 tatoverere som hører til i studioet, så det er mange stiler å velge mellom. De tar seg tid til Walk Ins stort sett hver dag. På nettsidene til Design 4 Life finner man en god oversikt over alle tatovererne samt et galleri av deres arbeid. Det gir deg et godt innblikk i hva som tilbys i studiet og hvem man kunne tenke seg til å jobbe på deg.

Du kan sende inn en forespørsel gjennom et skjema på siden med spørsmål/ønsker/hva det måtte være og de svarer relativt kjapt. Vil du ha en original tegning så koster det ingenting ekstra, men man må forhåndsbetale et depositum.

Prisene avhenger selvsagt av designet og tiden det tar å fullføre, men minstepris er £30. Hvis du er ute etter en sleeve-tatovering er det en timepris på £70, men er det et komplisert design kan det bli dyrere enn som så.

De har åpent hver dag fra 10.00-18.00 og søndager 11.00-17.00.

Dr Feelgood

6 Bold Street

Dr Feelgood er Liverpools aller første tatoveringssjappe som ble åpnet i 1992 av Ray, Liverpools første etablerte tatovør. Han er fortsatt i studioet, og har over årene fått selskap av Paul, Lee og Lewis. Studioet har ekspandert og flyttet og finnes for tiden i etasjen over godteributikken i bunnen av Bold Street.

De foretrekker originale ideer og unike designs, og hjelper deg mer enn gjerne med å komme frem til en ferdig tegning. De må være et av byens mest populære studioer, og selv om de er åpne for Walk-ins så er det helt klart lurest å booke en konsultasjon eller time på forhånd for å være på den sikre siden.

De kan kontaktes på email [email protected] eller via Facebook.

Citadel Tattoo

Northern Lights Building, 5 Mann Street

Et nytt studio åpnet før sommeren i Baltic Triangle. Som en del av kunstner-kollektivet Northern Lights, rett ved siden av Baltic Market, har studioet allerede bygget opp seg god kred og det er ikke rart når man tar en titt på Instagram-kontoen til tatovererne Peter Klausen og Robert Nolan.

Her produserer de noen virkelig imponerende tatoveringer, som for eksempel et portrett av John Lennon eller en anime-versjon av en Scouser i Lacoste-joggedress.

Time for både tatovering og konsultasjon må forhåndsbestilles, og du kan nå de på mailadresse [email protected]

13 Ink

12/14 Slater Street

13 Ink åpnet i Slater Street i 2009, med hjelp av Dan Gold kjent fra London Ink. Dan og teamet som startet studioet har alle forlatt skuta men det lever videre i beste velgående. Det er seks tatoverere som jobber for 13 Ink, som sammen dekker det meste av stiler og behov. Farger og svart-hvitt, dotwork og portretter.

De foretrekker en telefonsamtale for booking av time og kan nås på 0044 151 707 9629.