Restauranttips:Jorda rundt i Bold Street

Restauranttilbudene i Bold Street er virkelig blomstrende - og verdensomspennende.

Bold Street er gata å komme til hvis du ønsker å oppleve et fremmed og spennende kjøkken uten å måtte reise langt. Den trendy gata er i stadig utvikling og alltid livlig, med små individuelle restauranter og butikker på rekke og rad. Her kan man prøve matretter fra hele verden.

Bakchich - Libanon

En tur til Levanten er ikke for alle, men et besøk hos Bakchich er en kulinarisk snarvei til Beirut. Libanon sies å være Midtøstens gourmetsentral, så et besøk hos Bakchich burde stå på manges ønskeliste.

Landet ved Middelhavet er en del av Midtøsten og en matkultur som gjerne består av mezze, små tallerkener for deling, og mange spennende krydderblandinger. Hummus, tabouleh og baba ganoush er perfekte å dele ved siden av hovedretten. På menyen finner man også favoritter som shawarma, kofta og falafel, salater og andre godsaker fra grillen. Det er mulig de har tilpasset krydderet til de britiske ganer for det er ikke sterkt eller for mye smak. Men smakene er deilig balansert, i hvert fall for denne skandinaveren. Bakchich serverer ikke alkohol, men frisk juice og mineralvann.

Generøse porsjoner:
Generøse porsjoner:  Kefta Meshawi fra Bakchich.

Bakchich betyr “Loose change” og fokuserer på generøse porsjoner til en rimelig penge. Etter å ha vært en stor hit på julemarkedene i Liverpool, bestemte teamet bak Bakchich seg for å åpne restaurant i Bold Street i 2013. Og det har ikke stoppet der. Det er alltid travelt i lokalet i Bold Street, så travelt at de har utvidet med en ny restaurant i Williamson Square. De har også åpnet en filial i Manchester.

Interiøret er moderne og gjennomtenkt. De fargerike flisene på veggen og gulvet frisker opp hele lokalet, og er håndlaget i Marrakesh. Designet ble valgt da de minnet eieren om flisene i barndomshjemmet i Marokko.

Det er alltid travelt hos Bakchich, noe som fører til et ganske høyt støynivå. Det kan også være litt vanskelig å få bord, men de ansatte er usedvanlig behjelpelige med å få så mange som mulig plassert. Både Salah og Can har vært observert i restauranten. De fikk sikkert bord med en gang.

The Italian Club:
The Italian Club:  Mot toppen av Bold Street ligger The Italian Club og The Italian Club Fish.

The Italian Club - Italia

The Italian Club har holdt hus i Bold Street i over ti år, men er fortsatt alltid travel. Populariteten må jo være det beste vitnesbyrdet om kvalitetsmat? Italian Club har vært innom Topp Ti i matbibelen Olive Magazines beste italienske restauranter i Storbritannia.

Eierne har to restauranter på Bold Street, søstrene The Italian Club og The Italian Club Fish. Forskjellen er selvforklarende. De har også et bakeri i 22 Newington, en av Bold Streets sidegater, hvor du kan plukke opp deilig italiensk bakverk.

Restaurantene ble startet av en familie med skotsk-italiensk bakgrunn, som også har familielinker med gjengen bak norgesfavoritten Il Forno i Duke Street. Interiøret er så koselig og rustikk at det er som å spise pizza og pasta i en liten italiensk landsby. Maten er laget med stolthet og smaker (og er!) hjemmelaget. Italian Club serverer spesielt god og autentisk pizza. Naturligvis er italiensk øl og vin på menyen.

The Italian Club Fish, litt lengre opp i gata, spesialiserer seg på sjømat, utrolig nok, og det er de alene om i byen. Hvis (italiensk) sjømat er din favorittmat er dette stedet å gå. Blåskjell og hummer og fisk serveres i en italiensk-engelsk fusjon. Pasta og pai kommer med sjømat, men de har også en del av menyen for retter uten sjømat til den kresne vennen din som ikke er noe glad i fisk. Alle rettene forberedes ferskt, så det kan ta litt lengre tid før maten er på bordet. De omtaler rettene sine som et ekteskap mellom fish and chips og Middelhavets sjømat-spesialiteter.

Både The Italian Club og The Italian Club Fish er travle og populære spisesteder. Derfor burde du bestille bord hvis du planlegger et besøk en fredag eller lørdags kveld.

Pho:
Pho:  En populær, vietnamesisk nuddelsuppe.

Pho - Vietnam

Endelig åpnet en vietnamesisk restaurant i Bold Street. Mot toppen av gata finner du neonskiltet som viser vei til etterlengtet vietnamesisk streetfood, i betydelig mindre kaotiske omgivelser enn backpacker-gatene i Hanoi.

Bold Street er kjent for sine uavhengige og unike restauranter, men Pho er dessverre ikke en av de. Pho er en kjede som startet i London for vel ti år siden, etter at det britiske ekteparet Stephen og Juliette Wall ble hodestups forelsket i det vietnamesiske kjøkkenet etter en reise til landet. I dag har de restauranter i alle de største byene i England, men de har allikevel klart å holde på den autentiske, vietnamesiske følelsen. Men det er litt renere her i Bold Street enn i Hanoi. For en som har opplevd å få en svær rotte på bordet halvveis gjennom et måltid i Hanoi, så er det bare positivt.

Skiltet ved inngangen forteller om glutenfritt og lavkalori, men vårrullene er deilig fritert og serveres med en neppe sunn saus. Saftige curry-retter med brukket ris kan man også få servert, men det meste på menyen er av det sunne slaget. Boller med risnudler og kjøtt, sammen med masse grønnsaker er en av favorittene.

Tro mot navnet på restauranten, spesialiteten til Pho er Pho. Pho er en vietnamesisk nuddelsuppe som gjerne består av en smakfull tynn suppe, risnudler, kjøtt og grønnsaker. Suppen blir servert med en sidetallerken med urter og chili, så du kan smaksette suppen selv. Phở bò viên kommer med hjemmelagde kjøttboller, Phở chín med brisket og Phở gà med kylling. Det er også vegetariske alternativer, og en lang liste med ekstra ingredienser du kan legge til.

På menyen finner du også øl fra Hanoi og Saigon, i tillegg til en omfangsrik cocktailmeny. Kaffen skal visst også være ekstra sterk.

Frem med spisepinner og skje og slurp i deg smakene av Vietnam (kanskje ikke mat for første stevnemøte?). Du er garantert å søle litt, men det er noe av sjarmen.

Øl:
Øl:  Pho serverer øl fra Hanoi og Saigon.