Reisetips:Vintage-shopping

Å handle vintage går aldri av moten. Her er de beste bruktbutikkene i Liverpool.

I Liverpool finner du brukt-butikker i fleng, både rene vintage-sjapper i tillegg til Oxfam og avdelinger hos Urban Outfitters og Resurrection. Den første lørdagen i måneden kommer det et loppemarked til den populære baren Shipping Forecast som også er verdt å sjekke ut.

Vintage-shopping i Liverpool er hovedsakelig en gullgruve for de som er glad i retro Adidas, men utvalg skinnjakker, kjoler, skjorter og jeans er enormt. Og du kan til og med plukke opp brudekjolen - eventuelt Halloween-kostymet, i noen av butikkene.

Her er noen av de beste bruktbutikkene i byen.

Total Recall Vintage:
Total Recall Vintage:  En butikk i Grand Central som burde besøkes.

Total Recall Vintage

37 Renshaw Street (Grand Central)

Total Recall har et godt utvalg vintageklær for både menn og kvinner, fra 50- til 80-tallet, som oppdateres hver dag. I tillegg til klær har de også et stort sortiment skoletter og cowboy-boots av høy kvalitet. Det er et amerikansk preg på hele butikken, med denim, lær, og paljetter.

Grand Central kan være litt forvirrende men fullstendig verdt et besøk. Du må gå gjennom en annen butikk for å finne Total Recall. Når du kommer inn i den butikken, som også selger noe vintage, burde du gå til venstre og opp en liten trapp. Da kommer du til Total Recall, som fylte åtte år den 1 november.

Hvis du tar turen til Total Recall er du helt nødt til å rusle gjennom resten av senteret som kalles Quiggins, som er det rareste kjøpesenteret du noen gang kommer til å besøke. Originale Quiggins var et stort innendørs marked som lå i Peter’s Lane, midt i sentrum. Det var et populært samlingssted for både tenåringer og andre alternative fra de åpnet i 1988, og fungerte som et sentrum for den bohemske kulturen i byen. Ved utbyggingen av Liverpool One måtte nemlig Quiggins vike. I dagens Quiggins/Grand Central finner du Vinyl- og tegneserie-butikker, gamle tv-spill, hippie-himmelen, mye band-t-skjorter og små unike dingser.

69A:
69A:  Butikken lukter bruktbutikk.

69A

75 Renshaw Street

Liverpool har masse vintage- og brukt-butikker, men få føles så autentisk og annerledes som 69A.

Huskatt:
Huskatt:  Katten Murdoch trives i butikken.

69A lukter som en bruktbutikk skal lukte. Gammelt. Det tar en liten stund å la nesa venne seg til dunsten av støv, men man blir relativt fort distrahert av de kule duppedittene som er overalt. Er du allergiker bør du kanskje styre unna,da den tjukke søte huskatten, Murdoch, surrer rundt der døgnet rundt. Han er oppmerksomhetssyk og vil helst ha en klapp fra samtlige kunder.

Det er ganske rørende at 69A har overlevd Liverpool sentrums fullstendige overhaling de siste tiårene. 69A ble startet i 1976 og det er som om tiden har stått stille siden da. Hvis noen av de samme tingene som var til salgs da fortsatt er der, er det lite overraskende.

Fordelen med lang levetid er at 69A ikke har blitt et offer for samtidens retro-trender og skutt alle prisene i lufta (selv om noen priser kan være veldig stive så føles det berettiget). Butikken er proppfull av spennende stæsj, fra hele verden og i alle prisklasser. Vinyl-plater og porselen, kule skinnjakker og gamle telefoner. Det ryktes at man på en heldig dag kan finne uåpnet øl fra 70-tallet.

Pop Boutique

110 Bold Street

Pop Boutique:
Pop Boutique:  Liverpools mest trendy vintage-butikk?

Pop Boutique åpnet sin første butikk i Manchester på 90-tallet, og ekspanderte kjapt til de andre store byene i landet, samt Sverige og Danmark. Kjeden er nøye med å håndplukke hvilke plagg som kommer på hyllene, og passer på at alt er i god stand og relativt trendy men retro. De lager også noen få, egne plagg, hovedsakelig pinaforte-kjoler og mod-jakker.

Pop Boutique er kanskje den mest etablerte vintage-butikken i byen for unge. Den er mer trendy enn de andre, og er du glad i gamle Adidas-jakker er dette stedet å plukke de opp. De har også et stort utvalg skinn-jakker og denim. De fleste klærne er fra 60-80-tallet, og selges for hyggelige priser. Litt av sjarmen blir tatt bort når det er en så stor og vellykket kjede, men man kan finne mange kule plagg her.

Soho's:
Soho's:  Her finner man både brudekjoler og ønskebrønn. Tilfeldig?

Soho’s

80 Bold Street

Soho’s har tre butikker i nord-vest-England og spesialiserer seg i utgangspunktet på alternative klær. Da de startet for over 25 år siden, gikk det i egenproduserte punk- og gotisk-inspirerte kjoler og t-skjorter. Alternativ er fortsatt stilen de kjører, med elegante 50- og 60-talls-inspirerte kjoler og underskjørt. Men butikken har også et godt utvalg vintage, med fokus på Levis-jeans og denim-jakker. Nå for vinteren er det mye pels og andre vinterjakker. De har også et lite utvalg brudekjoler men de funker kanskje mer som Halloween-kostyme.

Den ser ikke så stor ut fra utsiden men inne er det klesstativ i fleng. Dokkene i utstillingsvinduet har et ansiktsuttrykk litt utenom det vanlige, men det er ingen grunn til å holde seg unna hvis du liker brukt eller gotisk.

Rett på innsiden finner du en ønskebrønn, så du kan jo gjøre oss alle en tjeneste og ønske deg et Liverpool seriegull. Hvis det føles for grådig, hva med Van Dijk i januar?

Red Brick Vintage:
Red Brick Vintage:  Varehuset er fullt av vintage-skatter.

Red Brick Vintage Warehouse

Coins Brewery Village

Kjære vene, her kan man tilbringe noen timer. Lokalet er enormt og består av mange små boder. Red Brick er en familiebedrift som etter mange år med reise til diverse bruktmesser landet rundt, endelig har fått et permanent hjem i Baltic Triangle. Det er mer som et loppemarked, og hører til i fantastiske Cains Brewery Village, rett ved siden av populære Baltic Market.

Er du på skattejakt etter mer enn bare kule Adidas-jakker er Red Brick Vintage det beste alternativet. Her kan man finne møbler og smykker, plakater og sykler. Det er også flere av bodene som selger klær, men dette er som sagt et mer loppemarked-preget sted og selve klesutvalget er av litt varierende kvalitet. Vinyl er en selvfølge, mens mer obskure ting som gamle dykkerhjelmer og kule gateskilt kan man også finne på en heldig dag…. hvis det er nettopp dykkerhjelmer og gateskilt du er ute etter.

Koselig område:
Koselig område:  Red Brick Vintage er omringet av koselige kafeer.