Nyttårsaften i Liverpool

Det nærmer seg årets siste kveld. Skal du feire i Liverpool? For å få den perfekte utgangen på 2017 kreves det litt planlegging. Her er noen fester du kan dra på.

Å feire nyttårsaften i Liverpool kan være ganske gøy, spesielt hvis man har lagt planene på forhånd. Det er feststemning i alle restaurantene i byen, og det anbefales sterkt å reservere bord så fort som mulig.

Går man ned til elva kan man se noe fyrverkeri i det fjerne, men det er generelt ikke den samme mengden fyrverkeri som vi er vant med i Norge (selv om det har hendt at det har vært et uannonsert og imponerende fyrverkeri ved Pier Head. Så langt har det ikke blitt annonsert noe fyrverkeri for i år). Er det en vindstille kveld vil du se mange lanterner stige opp i nattehimmelen.

Det blir travelt på utestedene og de fleste stedene må man regne med å betale inngangsbillett. De brune pubene pleier å være gratis, men hvis du har lyst på det lille ekstra ved utgangen av 2017 kan du sjekke ut noen av disse festene.

Fiesta Bombarda, Invisible Wind Factory

Fiesta Bombarda er en reisende fest som tar med seg sine vibrerende funk og reggae-rytmer til Invisible Wind Factory for å danse seg inn i 2018. I noen gamle varehus i Liverpools North Docks finner man Invisible Wind Factory, et kunst- og konsertlokale som kommer til å ta nyttårsfeiringen til nye høyder.

Med kapasitet på over 1000 kan det fargerike karnevalet love en vill atmosfære som rører ved alle dine sanser. På line-upen finner man Beardyman, New York Brass Band og Aba Shanti, i tillegg til DJer og uannonserte band. Festen varer til klokken fire om morgenen. De oppmuntrer til utkledning, og denne nyttårsfesten er nok den mest ekstravagante i Liverpool denne natten.

Inngangsbillett koster £19.50 og selges ut fort. Over tusen mennesker står som “interested” på Facebook-eventet. Billetter kan bestilles her.

New Years Eve Blowout, Jacaranda

For å feire et strålende 2017 arrangerer Jacaranda en nyttårsfeiring i kjent stil. Jacaranda er stedet å komme for god musikk, med fokus på funk, indie, rock og soul. Klubben i Slater Street kan tross alt skilte med å være stedet the Beatles opptrådte for første gang. Musikkhistorie lever i veggene her - bokstavelig talt. Her finner du et veggmaleri malt av John Lennon og Stuart Sutcliffe.

Inngangsbillett koster £5 og med på kjøpet får du et glass prosecco. Her er du garantert god musikk og en avslappet og laidback atmosfære. Billetter kan bestilles her.

Lee Butler’s New Years Eve Party, Alma de Cuba

Radio City og Alma de Cuba har slått seg sammen for en elegant nyttårsfeiring med underholdning fra scenen fra blant annet radio-DJ Lee Butler.

Alma de Cuba er et classy utested i ganske spektakulære lokaler. En tidligere kirke har blitt gjort om til en nattklubb inspirert av Cuba og Sør-Amerika. I helgene faller kronblader over festdeltakerne ved midnatt, mens sambadanserne rister løs på scenen. Nyttårsaften blir intet unntak! I tillegg til dans blir det Voodoo-show, imponerende cocktails og opptreden fra 2 Funky 2.

Inngang koster £25 og inkluderer en velkomstdrink. Billetter kan kjøpes her.

End of an Era, Walkabout

Den australske baren Walkabout har holdt hus på Concert Square i over femten år. Men nå er det over for skjenkestedet som var kjent for ville mandagsfester og biff med vegemite. For å takke for seg arrangeres selvfølgelig en feiring på nyttårsaften. Hvis man trykker “attending” på Facebook-arrangementet kommer man på gjestelista og får et gratis glass prosecco i baren! Her finner du eventet, og mer informasjon.

New Years Eve Bash, Bierkeller

For £25 får du, ironisk nok, gratis inngang. Du er også garantert sitteplass, bordservering og en pretzel! I tillegg til en stein med øl, cider eller cocktail. Hvis du booker bord til før klokken 20.00 og er et selskap på fire eller fler, spanderer de en gratis flaske prosecco. Bierkeller har åpent til 03.00 og dansing på benkene er man alltid oppmuntret til.

Hvis man forhåndskjøper inngangsbillett er man også garantert utsikt til underholdning fra et stødig og artig Oopmah-band, som alltid lager liv i lokalet. Billetter kan bestilles her.

Guilty Pleasures, Camp and Furnace

Guilty Pleasures er et rullerende festkonsept som inntar det gamle varehuset til Camp and Furnace på nyttårsaften. Målet for festen er å lage den beste pop-kvelden verden har sett! Skamløse pop-bangers fra Whitney Houston og Beyonce, Katy Perry og S Club 7, blir akkompagnert av glitter, konfetti og allsang. Finnes det bedre måte å takke farvel til året på?

Alle har sine guilty pleasures, selv om det kan være vondt å innrømme. Men la skyldfølelsen ligge igjen i 2017 og omfavn den søte poppen som pumper ut av høyttalerne. Fram med hårbørsten og syng med! Billetter koster £22 og selger ut fort. Bestill her.

Great Gatsby, Revolution Albert Dock

Det finnes mange Revolution-barer i byen som alle har fester nyttårsaften, og den på Albert Dock har valgt å arrangere en fest med Great Gatsby-tema. De kan friste med saksofonist, DJ og vodka-limbo, i tillegg til 20-tallets glitz og glamour som følger Great Gatsby-temaet.

Billetter koster fra £16.50 og inkluderer drikkebong. De kan bestilles her.

Glitter Ball, Baltic Market

Hvis du har lyst til å ta på deg danseskoene på nyttårsaften, er kanskje Baltic Market det beste stedet å dra. Den svære mathallen forandres til et diskotek badet i glitter. Spesiallagde cocktails, live band og et svært dansegulv er noe av det de kan friste med.

Med inngangsbilletten får man et glass prosecco - og en glitrende makeover! Disco har vist seg å være populært, og billettene er nesten solgt ut. De resterende billettene koster £27.50 og kan kjøpes her.