Norwich - Liverpool

0-3)

28.04.2012 /Premier League /Carrow Road / Tilskuere: 26 819 / Dommer: Mark Halsey

Kampfakta

Mål H
Mål B
Suarez(82)
Suarez(28)
Suarez(24)
Lagoppstilling H
RuddyKeeper()
DruryHøyreback(12)
BennettMidtstopper 1()
WardMidtstopper 2()
NaughtonVenstreback()
JohnsonHøyre midtbane()
PilkingtonSentral midtbane 1()
FoxSentral midtbane 2(46)
BennettVenstre midtbane()
HowsonSpiss 1()
MorrisonSpiss 2(76)
Lagoppstilling B
ReinaKeeper()
JohnsonHøyreback()
CarragherMidtstopper 1()
AggerMidtstopper 2()
EnriqueVenstreback()
HendersonHøyre midtbane()
ShelveySentral midtbane 1()
GerrardSentral midtbane 2(85)
DowningVenstre midtbane()
BellamySpiss 1()
SuarezSpiss 2(85)
Innbyttere H
Martin(12) ()
Hoolahan() ()
Surman() ()
Holt(76) ()
Wilbraham() ()
Steer() ()
Vaughan(46) ()
Innbyttere B
Kuyt(85) ()
Kelly() ()
Skrtel() ()
Spearing() ()
Rodriguez() ()
Doni() ()
Coates(85) ()
Gult kort H
Bennett(71)
Vaughan(66)
Howson(45)
Ward(42)
Gult kort B
Rødt kort H
Rødt kort B

Kampreferat

Skrevet av Arild Skjæveland

Også i den andre omgangen var det Luis Suarez-show. De røde kunne ha vunnet med enda større siffer, men det tredje målet fra 45 meter var omtrent verdt skadesløseriet.

Jonjo Shelvey kunne ha scoret to ganger, og er ikke den eneste som burde ha fått ballen i mål.

Norwich var langt giftigere enn i førsteomgangen, men aldri så farlig at man begynte å frykte for de tre poengene. Dermed holder man kontakten med Everton om syvendeplassen, etter naboens 4-0 seier tidligere i dag.

Nå venter Fulham på Anfield på tirsdag, i en kamp hvor man forventer store utskifninger i laget med tanke på FA cupfinalen neste helg.

Andre omgang

Hendelses bilde
Icon
90:Det har blitt lagt til to minutter.

Icon
85:Luis Suarez bytter med Dirk Kuyt. En fantastisk kamp av uruguayaneren.

Icon
85:Steven Gerrard bytter med Sebastian Coates.

Icon
84:Stewart Downing forsøker seg - via en mann og i klypene til Ruddy.

Hendelses bilde
Icon
82:Luis Suarez fullfører sitt hattrick! Et langt fremspill fra Glen Johnson blir misset av Ward, Suarez avanserer fire-fem meter inn på Norwich sin banehalvdel og sender avgårde en praktfull lobb over Ruddy og i mål!

Icon
76: Morrison bytter med Holt.

Icon
75:Vaughan header til side for mål fra god posisjon.

Icon
72:Tanksenteren Grant Holt gjør seg klar til å komme inn for hjemmelaget.

Icon
71: Bennett får gult kort for en obstruksjon på Luis Suarez. Det kortet skulle han ha fått tidligere i kampen.

Icon
70:Vaughan vender opp og skyter til side for mål.

Icon
69:Igjen får Liverpool en mulighet til å øke ledelsen etter feil fra hjemmelaget. Suarez er uegoistisk og forsøker å spille tilbake til Shelvey istedenfor å avslutte selv.

Icon
68:Liverpool kontrer, og til tross for å være i overtal får de ikke kommet til en skikkelig avslutning. Det burde stått mer enn 2-0 her.

Icon
66: Vaughan får gult kort for å felle Pepe Reina bakfra.

Icon
65:Norwich med redning på strek etter corneren!

Icon
65:Igjen angriper Liverpool. Suarez forsøker å stikke gjennom til Shelvey, men det blir blokkert og ballen havner hos Bellamy. Han skyter via en mann ut til ny corner.

Icon
64:Flotte kombinasjoner før Suarez er gjennom. Har god tid i det han skal avslutte, men forsøker å chippe. Over mål.

Icon
60:Steven Gerrard spiller frem Stewart Downing som drar av en mann og skyter med høyre. Ruddy får bokset ut til corner.

Icon
58:Bennett forsøker seg med slegga fra distanse igjen - denne gang et par meter til side for mål.

Icon
55:En vanvittig sjanse for Shelvey! Jose Enrique kommer til linja og banker ballen inn foran mål. Jonjo Shelvey slenger seg for å avslutte i det åpne målet fra 2 meter, men ballen spretter og avslutningen går over mål.

Icon
54:Gerrard med en lekker pasning til Suarez som ligger på offsidegrensa. Han tar ned ballen på brystet og legger den til rette for Downing. Avslutningen til Downing går over.

Icon
52:Igjen treffer Liverpool stolpene! Downing slår til Suarez som ikke får avsluttet skikkelig, men Jonjo Shelvey kommer inn og header i tverrleggeren!

Icon
50:Bennett fyrer løs fra langt hold og Pepe Reina får slått ut til corner. Godt skuddforsøk.

Icon
47:Norwich har allerede skapt en større mulighet enn i første omgang, og fortsetter å presse de røde i starten.

Icon
46:Norwich går rett i strupen på Liverpool og vinner et hjørnespark.

Icon
46:Det er Norwich som sparker i gang den andre omgangen.

Icon
46: Fox bytter med Vaughan.

Pausereferat

Luis Suarez har scoret to flotte mål i denne førsteomgangen, og Liverpool leder fortjent. Dermed er uruguayaneren oppe i tosifret antall ligamål denne sesongen. Målene kom etter at Steven Gerrard og Jonjo Shelvey byttet posisjon, og kapteinen la seg lengst frem av trioen sentralt på midten.

Norwich har forsvart seg fryktelig i denne førsteomgangen, og Liverpool var nærmere flere mål enn Norwich var redusering. De røde har hatt full kontroll, og hjemmelaget har så langt ikke kommet med en eneste avslutning på mål. Vi håper de røde fortsetter spillet i andreomgang, for et par gode resultater i de to ligakampene vil gjøre godt for selvtilliten før FA cupfinalen neste lørdag.

Første omgang

Icon
45: Howson får gult kort for å felle Steven Gerrard etter at kapteinen har spurtet forbi han.

Icon
45:Det er lagt til to minutter.

Icon
45:Luis Suarez blir avblåst for offside når han kommer gjennom alene. Det viser seg å være feil, da han startet på egen halvdel.

Icon
44:Men Craig Bellamy blåser den over mål.

Icon
43:Liverpool har frispark i en strålende posisjon.

Icon
42: Ward får et fortjent gult kort får å felle Luis Suarez etter at spissen har kjørt tunnell på han.

Icon
38:Johnson banker til fra corner, innom Suarez før Ruddy får slått til ny corner. Det er bare Liverpool nå.

Icon
37:Luis Suarez vil ha straffe da han helt klart blir holdt av Ward inne i feltet.

Hendelses bilde
Icon
34:Norwich virker tannløse og det er Liverpool som styrer det på Carrow Road etter scoringene.

Hendelses bilde
Icon
28:Luis Suarez snapper opp en feilpasning fra Naughton foran beina til Ward - tar ballen med seg og banker den ned i venstre hjørnet. En ny flott scoring, og igjen elendig forsvarsspill.

Icon
27:Luis Suarez løper gjennom og spiller tilbake til Steven Gerrard som avslutter. Avslutningen blir blokkert til corner. God sjanse for gjestene!

Icon
24:Liverpool tar ledelsen på sin første mulighet. Steven Gerrard spiller til Luis Suarez som banker ballen opp i det høyre hjørnet. Svakt forsvarsspill av hjemmelaget, men en flott scoring!

Icon
16:Suarez kommer til linja og chipper inn i boksen. Shelvey rekker ikke frem og Downing bommer i det han skal avslutte. Brukbar mulighet for de røde.

Icon
12:Tidlig bytte for Norwich. Drury bytter med Martin etter at førstnevnte har pådratt seg en lårskade.

Icon
10:Steven Gerrard med en svak feilpasning og Norwich kan angripe. Pilkington kommer til godt innlegg fra venstre, men Johnson er nede og får blokkert.

Icon
4:Ruddy feilberegner og kommer ut for å klarere et fremspill. Shelvey og Bellamy kunne begge ha forsøkt å skyte mot det tomme målet, men forsøker heller å spille før Norwich overtar.

Icon
3:Shelvey, som ligger lengst fremme av trioen sentralt, forsøker å spille gjennom Steven Gerrard med yttersiden av foten. Litt for lang og Ruddy kommer først på ballen.

Icon
2:Det kan se ut til at de røde går ut i en 4-5-1 formasjon med Bellamy til venstre, Downing til høyre og Gerrard, Shelvey og Henderson på midten med sistenevnte i en dyp rolle.

Icon
1:De røde sparker i gang kampen på Carrow Road.

Prematch

Lagene spilte 1-1 da de møttes på Anfield etter scoringer av Craig Bellamy og Grant Holt. I den kampen skapte de røde opp mot 30 sjanser, men klarte kun å få ballen i mål en gang. Norwich har tapt sine to siste kamper, og har som Liverpool tabellposisjon å spille for. Denne uka har de røde to ligakamper, hvor spillerne bør ha som mål å spille seg inn i førsteelleveren til FA cup-finalen på Wembley neste lørdag. Vi legger ut lagoppstillingen så snart den blir offentliggjort. Sannsynligvis ca en time før kampstart.

Oppdatert: Andy Carroll er ikke med i troppen til dagens kamp. I følge James Pearce i Liverpool Echo er det forventet at han vil bli klar til lørdagens finale.

Det mest overraskende med lagoppstillingen er at Martin Skrtel er satt på benken, mens Jamie Carragher og Daniel Agger utgjør stopperparet. Med både Downing og Bellamy på banen samtidig kan det se ut som at Bellamy starter på topp sammen med Luis Suarez - mens Jordan Henderson er tiltenkt en posisjon ute mot høyre med Steven Gerrard og Jonjo Shelvey sentralt.

Spillerbørs

Vurdert av Tor Sandø

Reina 7Hadde to matchvinnerredninger i andre omgang. Ved begge anledninger var Pepe våken. Hadde ellers veldig lite å henge fingrene i.
Johnson 6Hadde en forferdelig ettermiddag på Anfield mot WBA sist søndag. Så ut som han hadde bestemt seg for at det samme ikke skulle skje i dag. Spilte med stor ro og konsentrasjon i en kamp som ikke var alt for vanskelig for forsvarsspillerne.
Carragher 6Spiller andrefiolin i Liverpools midtforsvar. Er utrolig rutinert og viser det til fulle de gangene han får muligheten. Hadde som resten av forsvarsfireren ikke alt for mye å gjøre.
Agger 7Er forsvarssjef og spiller svært godt, selv om hans faste midtstopperkollega var plassert på benken. Tar seg godt av det som kommer, med gode og kontrollerte taklinger og headinger.
Enrique 6Hadde brukbar kontroll på venstresiden og bidro tidvis også offensivt. Får minus for noen slurvete pasninger. Tar seg bra av det som kommer på hjemmelagets høyreside.
Henderson 5Jordan prøver og prøver og viser god arbeidsvilje og arbeidskapasitet. Men unggutten er dessverre alt for usynlig til at han blir verbalt framhevet. Bør være i faresonen for en cupfinaleplass på Liverpools hjemmebane.
Shelvey 7Gjør en god jobb på midten og kjemper og løper gjennom hele kampen. Er svært nær sin første Premier League-scoring gjennom en heade og skudd tidlig i andre omgang.
Gerrard 8Godt å se at Steven viser formstigning på tampen av en plagsom sesong, der han har vært skaderammet. Førstemålet var minnerikt, der Steven med en kirurgisk pasning åpner hjemmeforsvaret og lar Luis Suarez innlede herjingen med Norwich. Samarbeidet med uruguayaneren lover godt for fortsettelsen og kommende lørdags cupfinale.
Downing 6Stewart prøver og prøver. Har en svak corner og flere svake pasninger. Med Downing så har angrepsspillet en tendens til å stoppe opp. Da er det fint at resten av de rødes offensive kraft leverer. Prøvde skuddfoten også denne gang, uten å lykkes.
Bellamy 7Bellamy ble pepet ut av Norwich-fansen på sin gamle hjemmebane, men uten at det så ut til å plage ham nevneverdig. Craig var en stadig trussel for Norwich-forsvaret og spilte en god kamp på vingen.
Suarez Liverpools beste10En fantastisk kamp av en verdensklasse-spiller. Scorer tre verdensklasse-mål, der han på 1-0 utfordrer Norwich-forsvaret og legger ballen til venstre for keeper. På 2-0 vinner han ballen på midten, fører den og skyter til høyre for Ruddy. På 3-0 vinner han igjen ballen på midten, fører den noen meter og lobber over keeper. I tillegg blir Luis snytt for straffespark og hadde flere sjanser som kunne gitt uttelling. Kort og godt; Outstanding! Finner ingenting å trekke for.
Coates 0Får drøyt fem minutter for Gerrard da Liverpool skulle sikre seg mot baklengsmål.
Kuyt 0Får drøyt fem minutter for tremålsscorer Suarez.