Scorer «alltid» mot Liverpool på Etihad - mister søndagens kamp

Manchester City må klare seg uten stjernespissen som elsker å møte Liverpool på hjemmebane.

Sergio Agüero har en utrolig imponerende rekke i hjemmemøter med Liverpool i Premier League. 

Siden 2012 har Manchester Citys toppscorer gjennom tidene har han spilt syv kamper mot de helrøde på Etihad Stadium, og det har blitt én scoring i hver av de syv kampene. To ganger har han stått over oppgjøret med skade, senest i møtet i juli, og nå ligger argentineren igjen an til å miste en av kampene han liker aller best. 

Ute

Agüero pådro seg en hamstringskade i kampen mot West Ham for snaue to uker siden, og har mistet to kamper i Champions League i tillegg til forrige helgs ligakamp mot Sheffield United. 

Manager Pep Guardiola sa før tirsdagens oppgjør mot Olympiakos at han er usikker på om Agüero blir klar til søndagens kamp mot Liverpool. 

– Akkurat nå vet vi ikke. Han kommer seg, men vi vet ikke. 

– Vi vil ikke ha et nytt tilbakeslag, men han er bedre. Det han følte var ikke så farlig. Jeg vet ikke om han blir klar til Liverpool, men etter landslagspausen er han helt klar, sa Guardiola. 

OPPDATERT FREDAG: Pep Guardiola bekrefter at Agüero er ute til kampen mot Liverpool.

Mens Agüero har bidratt til at City har vunnet fire og bare tapt ett av ligaoppgjørene han har spilt mot Liverpool på Etihad , har det gått tråere på Anfield. Der har Agüero aldri scoret, og City har ikke vunnet borte mot Liverpool siden argentineren kom til klubben. Forrige seier City tok på Anfield kom tilbake i 2003, men på Etihad har det gått bedre. Senest ble det 4-0-seier 2. juli, med scoringer fra Kevin de Bruyne, Raheem Sterling og Phil Foden, i tillegg til et selvmål fra Alex Oxlade-Chamberlain. 

Jesus eller Sterling?

Skulle ikke Agüero bli klar, kan City starte med Gabriel Jesus på topp. Brasilianeren var tilbake fra skade da han kom inn og scoret mot Olympiakos tirsdag. 

Jesus har scoret to Premier League-mål mot Liverpool - begge kom i 5-0-seieren i 2017. Han scoret i tillegg Citys eneste mål da Liverpool vant 5-1 sammenlagt i Champions League-kvartfinalen i 2018. 

Men om han er klar til å spille 90 minutter er ikke sikkert. Han har kun spilt én kamp i Premier League denne sesongen, og det var Citys første kamp tilbake i september. Da scoret Jesus i 3-1-seieren over Wolverhampton. 

Dermed kan Guardiola gå for en annen løsning på topp, i form av tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling. 

Sterling slet lenge med å levere mot sin gamleklubb etter overgangen i 2015. Første seier han fikk være med på i ligaen kom ikke før i januar 2019, da City vant den avgjørende 2-1-kampen i januar som på mange måter avgjorde ligagullet til de lyseblå sin fordel. 

I 4-0-seieren i sommer kom Sterlings første Premier League-mål mot Liverpool. 25-åringen står med to mål på seks kamper i Premier League denne sesongen. 

Målfattig sesongstart

Pep Guardiolas menn har for vane å score flest mål i Premier League, men med skader på spissene har Manchester City slitt med å finne veien til mål så langt.

Kun ni mål på seks kamper har det blitt, samtidig som det har blitt åtte baklengsmål. City står med 11 poeng på seks kamper og er på 10. plass, men med en kamp mindre spilt enn de fleste foran seg på tabellen.

City er ubeseiret i alle turneringer siden 2-5-tapet mot Leicester på Etihad 27. september. Tirsdag vant de 3-0 over Olympiakos i Champions League.