Klopp kan kjøre rent B-lag i Danmark neste onsdag – men det er så vidt

Nærmere 40 spillere er registrert for Champions League-spill, men med skadesituasjonen er det utfordrende å skulle spare hele førstelaget.

2. des 2020 kl 21.00Arild Skjævelandaskjaeveland

Enkelte har kritisert Jürgen Klopp på sosiale media, for at han stadig snakker om hvor viktig det er med fem innbyttere – men kun brukte to tirsdag kveld, i en turnering der det er tillatt.

Resultatet mot Ajax gjør at han kan gjøre langt flere bytter neste uke mot FC Midtjylland, og kan bytte ut hele laget. Liverpool har allerede vunnet gruppen, og danskene har ingenting å spille for. Klopp vil få muligheten til å bytte ut hele laget, og gi de førstelagsspillerne som er friske muligheten til å hvile i en hel uke før neste kamp mot Fulham.

Det har det ikke vært mulighet til siden i september. Da gikk det åtte dager mellom hjemmekampen mot Leeds og bortekampen mot Chelsea.

I midtuken etter var det kamp mot Lincoln. Der spilte Virgil van Dijk og Fabinho en omgang hver, mens Diogo Jota fikk en drøy halvtime og Naby Keita et kvarter. Neco Williams og Curtis Jones, som den siste måneden har spilt veldig mye, spilte hele kampen også da – mens flere andre fikk hvile til kampen mot Arsenal den påfølgende mandagen.

Også mot Arsenal i ligacupen ble det rotert, da laget røk ut på straffespark.

Siden 4. oktober har de røde spilt 12 kamper, med kamper som må vinnes i liga og Champions League hver helg og midtuke. På toppen kommer to landslagspauser, med inntil seks kamper for enkelte spillere.

Endelig mulighet til en «friuke»

Ettersom ingenting står på spill mot FC Midtjylland, verken for Liverpool eller danskene, vil en regne med at Klopp tar med seg et veldig ungt mannskap til Danmark.

Champions League-troppen er likevel ikke bred nok til at alle kan få bli igjen på Merseyside.

Caoimhin Kelleher kom inn mot Ajax, var banens beste, og kommer trolig til å få sjansen igjen mot Wolverhampton på søndag. Utenom Kelleher har Klopp Adrián og Vitezslav Jaros (19) tilgjengelig på keeperplass.

I forsvaret er Virgil van Dijk og Joe Gomez ute, og det virker utenkelig at det vil tas sjanser med Andy Robertson etter alle minuttene han har spilt. Om Trent Alexander-Arnold blir spilleklar til helgen må vi vente og se, men det virker ikke sannsynlig at han skal bli med til Danmark uansett.

Trolig vil vi se Kostas Tsimikas for fjerde gang i helrødt på venstrebacken. Det blir spennende å se hva han velger å gjøre på høyrebacken. Er Alexander-Arnold frisk igjen får Neco Williams trolig nye minutter med viktig førstelagserfaring uansett. Der finnes det ikke mer backup i troppen med Milner ute.

FÅR TROLIG SPILLE: Kostas Tsimikas vil trolig spille igjen neste onsdag.

FÅR TROLIG SPILLE: Kostas Tsimikas vil trolig spille igjen neste onsdag.

Joel Matip spiller sjelden 90 minutter, og kommer neppe til å risikeres her. Det samme gjelder Fabinho. 19 år gamle Rhys Williams vil trolig bli involvert for sjette gang i årets Champions League, og kanskje får Billy Koumetio (18) være med i troppen for første gang. Han er frisk igjen etter sine skadeproblemer denne høsten. Han scoret da U18-laget slo Burnley 4-1 tirsdag kveld. Det kan kanskje høres ut som et stort steg å gå fra U18-fotball på akademiet til Champions League på åtte dager, men han er sammen med Williams den eneste midtstopperen som er registrert for spill.

Tynt fremover i banen

På midtbanen kan vi regne med at Fabinho spares, så viktig som han er for dette laget. Gini Wijnaldum har spilt mer enn noen annen denne sesongen, og trenger en pause. Jordan Henderson fikk en smell i ryggen mot Ajax. Han er en annen som kan trenge en hvil neste uke.

Thiago Alcantara er ute, James Milner er ute, Alex Oxlade-Chamberlain og Xherdan Shaqiri er begge sannsynligvis ute. Naby Keita regnes som usikker til søndag – og det spørs uansett om han risikeres her.

Da sitter man igjen med Curtis Jones, som har spilt mye i det siste, og som kan få nye minutter på banen for utviklingen sin.

Andre midtbanespillere som er registrert er Leighton Clarkson (19), Elijah Dixon-Bonner (19) og Jake Cain (19). Yasser Larouci (19) har vært involvert med førstelaget tidligere, men er i utgangspunktet venstreback eller venstreving. Kanten er også mer aktuell for Luis Longstaff (19), som også er registrert.

KAN FÅ SJANSEN: Rhys Williams vil helt sikkert spille. Det kan også Jake Cain (nummer tre fra venstre) komme til å gjøre. Vitezslav Jaros vil trolig sitte på benken.

KAN FÅ SJANSEN: Rhys Williams vil helt sikkert spille. Det kan også Jake Cain (nummer tre fra venstre) komme til å gjøre. Vitezslav Jaros vil trolig sitte på benken.

I angrepet vil en med stor sannsynlighet se Divock Origi og Takumi Minamino, som begge ser ut til å trenge minutter med førstelagsfotball, og som begge ser ut til å sårt trenge selvtillit. Liam Millar (21) og Layton Stewart (18) er registrert for troppen. Harvey Elliott er som kjent utlånt, mens Paul Glatzel (19) er registrert, og dessverre skadet.

Dersom Klopp ønsker det, kan han altså bytte hele laget – men vil neppe ha plass til å fylle benken og gi alle han ønsker det noen ekstra fridager. Liverpool har 38 spillere registrert for Champions League-spill – og likevel er det tynt.

Full tropp: Alisson Becker, Adrián, Vitezslav Jaros, Caoimhin Kelleher, Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip, Fabinho, Rhys Williams, Billy Koumetio, Kostas Tsimikas, Andy Robertson, Yasser Larouci, Trent Alexander-Arnold, Neco Williams, Gini Wijnaldum, Thiago Alcantara, James Milner, Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain, Xherdan Shaqiri, Curtis Jones, Elijah Dixon-Bonner, Jake Cain, Leighton Clarkson, Luis Longstaff, Paul Glatzel, Sadio Mané, Mohamed Salah, Takumi Minamino, Diogo Jota, Roberto Firmino, Divock Origi, Liam Millar, Harvey Elliott, Layton Stewart.

Dersom Klopp skulle velge å gå for et tilnærmet B-lag, kan han gå for en slik løsning: Adrian, N. Williams, R. Williams, Koumetio, Tsimikas, Jones, Cain, Clarkson, Minamino, Origi, Millar. Skal også benken fylles med unggutter, blir det en verre oppgave...

* Det må tas med at Liverpool kan gjøre endringer på B-listen, og kjøre inn enda flere unggutter enn de har registrert per i dag. Det vil i så fall gjøre oppgaven enklere.

Liverpool - Wolverhampton spilles søndag kl. 20.15. Midtjylland - Liverpool spilles onsdag kl. 18.55, og Fulham - Liverpool spilles søndag 13. desember kl. 17.30.