Fem minneverdige øyeblikk fra sesongen så langt

Her er fem øyeblikk fra sesongen så langt som har fått oss til å trekke på smilebåndet.

4. jul 2020 kl 17.35 Mari @mareylunde

Liverpool har scoret 70 mål så langt i ligasesongen, men det har også vært andre hendelser som har satt fyr på kampene eller fått oss til å smile. Her er fem av mange høydepunkt fra årets sesong som ikke involverer scoringer.

Milner-klarering

Liverpool måtte sette skapet på plass i den siste ligakampen før koronapausen. De hadde tapt to kamper på rad (mot Watford i ligaen og Chelsea i FA-cupen) og trengte sårt å snu en dårlig trend, selv om gapet på toppen av tabellen fortsatt var stort.

Bournemouth overrasket alle da de tok ledelsen etter bare ni minutter, men de røde snudde og gikk til pause på 2-1. Det var duket for en nervepirrende andreomgang hvor gjestene var farlig frempå flere ganger. Og spesielt da en time var spilt. Fraser var plutselig alene med keeper Adrian og lobbet ballen over sisteskansen. Ballen fløy mot mål, men da dukket tryggheten selv, James Milner, opp. Han måtte strekke seg så lang han var, men klarte å mæle ballen vekk rett før den krysset mållinjen. Matchvinner!

Alissons feiring med Salah

Liverpool ledet 1-0 over erkerival Manchester United på Anfield i januar. Gjestene presset et utligningsmål etter å ha klart å ri av den voldsomme Liverpoolstormen med bare ett baklengs. I det 90. minutt fikk gjestene et hjørnespark. Virgil van Dijk fikk klarert, ballen endte hos Alisson som umiddelbart la merke til en svært god plassert Salah ved midtstreken. En perfekt veiet pasning landet ved føttene til egypteren som tok kontroll over ballen og kunne plassere ballen forbi David de Gea og i Kop-målet.

En ekstatisk Salah flekket av seg trøya, men det var den svartkledde brasilianeren som stjal overskriftene. I sann Pepe Reina/David N’Gog-ånd spurtet han 100 meter over matta for å være den første til å omfavne målscoreren. Alisson kastet seg ned på knærne og skled bortover gresset, og slang seg rundt skuldrene på en halvnaken Salah som sikkert var litt forundret over at det var nettopp målvakten som var den første som nådde frem til han.

TWICE!

En kjølig novemberkveld kom Manchester City på besøk. Etter seks minutter hamrer Fabinho ballen i mål bak Ederson. Noen sekunder tidligere hadde ballen truffet hånda til både Bernado Silva og Trent Alexander-Arnold i Liverpools sekstenmeter, men dommer Michael Oliver vinket ballen videre, til City-spillerne og managerens frustrasjon.

Liverpool ledet 3-0 da hånda til Trent nok en gang kom i kontakt med ballen innenfor straffefeltet. Og enda en gang mente Oliver at det ikke var nok til å rettferdiggjøre et straffespark og nå mistet Pep Guardiola fatningen fullstendig. Han hoppet rasende mot fjerdedommer og holdt frem to fingre. Twice, brølte han, før han byttet hånd. Twice, ropte han, med hånda i ansiktet på Mike Dean. Men dommerne ville ikke høre, så han tok saken til høyere makter. Med to fingre i været lente han hodet tilbake og skrek til oven: TWICE!

Hadde scenen med Pep på sidelinjen vært med i en film hadde man ikke godtatt den. Det hadde vært for karikert. Men her utspilte det seg altså, rett foran øynene våre på stadion og direktesendt TV. Et meme var født.

Leicester-ypping

Det gikk mot slutten på Anfield i en kamp mellom Liverpool og Leicester. Det stod 1-1 på måltavla da kampen bevegde seg inn i tilleggsminuttene. Liverpool lå an til å tape poeng for første gang i ligaen. Men så, i det 93. minutt ble Mané felt og Liverpool tildelt et straffespark som alltid trygge James Milner satt i mål.

Anfield eksploderte, og da kampen ble blåst av kort tid etter, klarte ikke Andy Robertson å dy seg. Han ga Leicesters Ayoze Perez et lite dytt i ryggen før han gikk mot van Dijk for å feire seieren. Men Perez tente på alle plugger og dyttet skotten hardt tilbake. Spillere fra begge lag strømmet til for å kjempe sin side. Kamphaner fra begge lag måtte roes ned av sine medspillere, og Perez spesielt måtte dras vekk fra situasjonen. Mange supportere satt pris på situasjonen som i det hele var svært harmløs men viste litt temperatur.

ADRIAAN!

Ok, la oss inkludere et øyeblikk som ikke skjedde i Premier League. Det er nesten et år siden Champions League-vinner Liverpool møtte Europaliga-vinner Chelsea i Supercupen på Vodafone Park i Istanbul.

Det sto 1-1 etter 90 minutter og kampen gikk til ekstraomganger. Sadio Mané og Jorginho scoret hvert sitt mål, og det måtte altså straffespark til for å skille de to. Ni av ti straffer hadde gått i mål da Chelseas Tammy Abraham plasserte ballen på krittmerket og tok noen skritt bakover. I mål sto Adrian, mannen Liverpool hadde hentet fra West Ham bare ni dager tidligere for å erstatte Simon Mignolet som andrekeeper. Men da Alisson ble skadet i sesongens åpningskamp fikk Adrian muligheten til å vise hva han var god for mye tidligere enn alle forventet, og i Istanbul sto det altså om et trofé.

Adrian reddet, og ble den store helten på Vodafone Park. «What a story!» utbrøt en henrykt Jürgen Klopp i intervjuet etter kampen. «Adrian!» skrek han, som Rocky Balboa.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]