Vår spillerbørs fra kveldens nederlag: Brukbart defensivt, men måltørken passerte 7 timer

Liverpool og Jürgen Klopp gikk på sitt første hjemmetap i Premier League siden 2017.

Alisson Becker5

En farlig miss tidlig i kampen når han bare skal plukke ballen over Chris Wood, men kommer seg raskt opp og får blokkert skuddet til Ashley Barnes. Matchvinner-klasse på Barnes sitt offside-plasserte forsøk, men gambler og er involvert i avgjørelsen når han feller nevnte Barnes, og det blir straffespark.

Trent Alexander-Arnold4

Håpløst frispark like før pausen og det oppsummerer mye av denne sesongen for 22-åringen. Høyere i banen mot en lavtliggende motstander, og fikk prøve skuddfoten ved noen anledninger, men sliter mot rappe Dwight McNeil. Trenger desperat litt selvtillit. Hva har skjedd med 2019/2020-Trent?

Joël Matip7

En av de få som kan gå med hodet hevet etter denne leie kvelden. Bortelaget slo gjentatte ganger tidlig opp mot Chris Wood og Ashley Barnes, men Liverpools stoppere klarte seg fint. Ikke minst utrolig godt å ha en faktisk midtstopper tilbake på stopperplass.

Fabinho6

Helstøpt opptreden mot Manchester United og fortsetter å steppe inn på en glimrende måte, men akkurat nå er det bruk for ferdighetene hans på midtbanen også. Involvert i en kontrovers med matchvinner Ashley Barnes etter at det er blåst for pause.

Andy Robertson6

Vært en av lagets beste og mest stabile denne sesongen, men mer upresis med pasningene i kveld enn vi er vant med fra den kanten. Ikke den offensive trusselen som får åpnet Burnley-boksen heller.

Alex Oxlade-Chamberlain4

Dessverre tydelig at Oxlade-Chamberlain trenger tid og minutter i beina, etter å ha mistet pre-season og halve sesongen med skade. Vil mer, men et godt stykke unna den store formen. Har nok mer å tilby på midtbanen enn i front-trioen. Erstattes av Firmino etter 57 minutter.

Thiago Alcântara5

Det er akkurat i denne type kamper at hans egenskaper skal utgjøre en forskjell. Strør sine vante pasninger, men med noe slurv. Sean Dyche hadde tydelig gitt arbeidshesten Ashley Barnes beskjed om å begrense innflytelsen til playmakeren. Tilnærmet frimerke i perioder.

Georginio Wijnaldum6

Dagens kaptein viser godt driv når han setter opp Salahs store mulighet, like etter at toppscoreren har kommet inn. Sliter i likhet med resten av midtbanen med å bidra med nok kreativitet.

Xherdan Shaqiri6

Vil mye og prøver, men går litt tom som mot Manchester United. Har et godt skuddforsøk tidlig, og er ikke fremmed for å prøve venstrebeinet. Kanskje var tanken at han og Oxlade-Chamberlain skulle komme til skuddposisjoner mot en dyp motstander. Erstattes av Minamino etter 84 minutter.

Divock Origi5

Starter med å feie ballen til himmels. Virker spillesugen og kommer til flere avslutninger i første omgang, uten å ha finsiktet skuddfoten. Burde ha sendt Liverpool i ledelsen til pause, men treffer metallet etter at Ben Mee tabber seg ut. Erstattes av Salah etter 57 minutter.

Sadio Mané6

Frisk i perioder og tar Matthew Lowton med på noen løpeturer. En av de få på laget som utfordrer og dribler seg forbi mann. For lite sluttprodukt.

Takumi Minamino

Inn for Shaqiri etter 84 minutter. Kan lure på hvorfor han ikke fikk mer tid på banen slik kampen utviklet seg?

Mohamed Salah6

Inn for Origi etter 57 minutter og får en kjempemulighet kun minutter senere, men Nick Pope avverger. Setter fart i laget umiddelbart. Stort sett involvert i det meste av farligheter i andre omgang.

Roberto Firmino5

Inn for Oxlade-Chamberlain etter 57 minutter. Liverpool blir straks farligere etter at han og Salah kommer på banen. Får en god sjanse halvveis i andre omgang, men sleiver den utenfor. Det er dessverre representativt for selvtilliten foran mål om dagen.