I 2003 snøt han Liverpool for Champions League-deltakelse i siste ligarunde - nå er han tilbake i Premier League-manesjen

Det blir gjensyn med en gammel ringrev når Liverpool besøker Vicarage Road i neste ligarunde.

Med seier over Chelsea på Stamford Bridge i siste ligarunde våren 2003 ville Gerard Houlliers Liverpool-mannskap ha vært klare for Champions League-spill påfølgende høst. Men Claudio Raneri ville det annerledes.

Italieneren styrte blåtrøyene til seier 2-1, og dermed var det Chelsea som tok fjerdeplassen og den siste plassen i Champions League, mens Houlliers menn ble avspist med spill i UEFA-cupen etter å ha endt på femteplass.

Det nærmer seg 23 år siden Claudio Raneri brynet seg på Liverpool for første gang.

Det var med Valencia i UEFA-cupen, og det var Roy Evans og Gerard Houllier sitt Liverpool-mannskap som tok seg videre til tredje runde på bortemålsregelen, etter et returoppgjør på Mestalla der både Steve McManaman og Paul Ince, samt vertenes Amadeo Carboni, ble utvist på overtid.

I 2000 tok Ranieri fatt på sin første jobb i Premier League, og med Chelsea kunne italieneren totalt bokførte fire seire over Liverpool. Men det ble også like mange tap mot de røde, mens en match endte med poengdeling.

Historisk triumf med Leicester

Ranieri var mannen som ledet Leicester til et overraskende ligamesterskap. Med revene ble to tap på Anfield og en seier på King Power Stadium fasiten for italieneren i kampene mot de røde.

Totalt har 14 kamper mot Liverpool dermed gitt fem seire, tre uavgjortkamper og seks tap for Ranieri.

Claudio Ranieri mot Liverpool

Mandag bekreftet Watford at de blir den gråhårede italienerens fjerde arbeidsgiver i Premier League, fem år etter at han forlot Leicester. Og Ranieris første motstander i sitt Premier League-comeback blir altså Liverpool.

Ranieri hadde selv en 13 år lang aktiv karriere hvor han spilte for både Roma, Catanzaro, Catania og Palermo i hjemlandet Italia. Som manager var det hos Cagliari han fikk sitt gjennombrudd tidlig på 1990-tallet.

Senere ledet han klubber som Napoli, Fiorentina, Valencia og Atletico Madrid med stø hånd, før hans første periode i England med Chelsea tidlig på 2000-tallet.

I tillegg til sine fire år på Stamford Bridge hadde også Ranieri en kort periode som manager i Fulham fra november 2018 til slutten av februar 2019, men det er hans suksessfulle periode i Leicester han er mest kjent for på øyriket.

The Foxes hadde kjempet mot nedrykk sesongen før Ranieri kom til King Power Stadium, men 69-åringen ledet blåtrøyene med stø hånd gjennom en utrolig 2015/16-sesong hvor de til sluttet løftet Premier League-trofeet.

Har masse managererfaring

I perioden mellom oppholdet på Stamford Bridge og triumfen i Leicester ledet Ranieri den ene europeiske storheten etter den andre. Han var innom Valencia en gang til, i tillegg til at han også ledet Roma, Parma, Juventus, Inter, Monaco og det greske landslaget.

FORRIGE JOBB: Claudio Ranieri ledet Sampdoria forrige sesong.

FORRIGE JOBB: Claudio Ranieri ledet Sampdoria forrige sesong.

Etter han var ferdig i Leicester, men før han tok over Fulham, var han innom franske Nantes, mens han etter oppholdet på Craven Cottage både har ledet Roma en gang til og Sampdoria. Han forlot sistnevnte klubb i sommer.

Nå har Ranieri skrevet under en toårskontrakt med Waford, og har fått med seg Paolo Benetti og Carlo Cornacchia som assistenter. Han har også tatt med seg fitnesstrener Carlo Spignoli.

Den lavmælte italienerens første kamp blir altså mot Liverpool på Vicarage Road lørdag 16. oktober klokken 13.30.