Liverpools fineste solomål

Mohamed Salahs flotte mål mot Manchester City fikk tankene til å vandre til tidligere enmannsprestasjoner fra rødkledde spillere. La oss ta en titt på noen av Liverpools fineste solomål.

Liverpool Football Club har scoret 10100 mål på 5805 kamper, ifølge LFChistory.net. 460 rødkledde har scoret for Anfield-klubben, og noen av målene har vært av det minneverdige slaget. Her er bare noen av klubbens fineste solomål.

Mohamed Salah mot Manchester City, 3. oktober 2021

Vi får ikke nok av Salahs magiske mål mot Manchester City. Se det én gang til da vel.

Roberto Firmino mot Arsenal, 29. desember 2018

De har en tendens til å falle for brasilianerens føtter, Arsenals forsvarere, og målet i 5-1-nedsablingen av the Gunners er det beste eksemplet på det. Stillingen var 1-1 – Firmino hadde allerede scoret én gang – og nå hadde han tatt på seg sine mest effektive dansesko. Han svinget seg forbi Mustafi og Sokratis og skjøt ballen i mål. Et spektakulært soloshow.

Mohamed Salah mot Tottenham Hotspur, 4. februar 2018

Liverpool tok en tidlig ledelse mot Tottenham denne kvelden med et Salah-mål etter tre minutter. Men kampen var langt fra over med det.

Da det gjensto ti minutter, utlignet Tottenham. Ikke lenge etter ble gjestene tildelt et straffespark, og Loris Karius reddet Harry Kanes forsøk.

Ett minutt på overtid fortalte Salah et eventyr med sine dansende føtter, der han svinget seg gjennom et tett Spurs-forsvar og til slutt ender opp alene med Lloris fra skrått hold. Avslutningen var det ingenting å utsi på, og de fleste på Anfield trodde at kampen var avgjort. Men fem minutter på overtid fikk Kane prøve seg fra straffemerket igjen. Denne gangen satt den, og kampen endte 2-2. Liverpool var skuffet, men dette Salah-målet var litt av et plaster på såret.

Philippe Coutinho mot Everton, 1. april 2017

Philippe Coutinho og Sadio Mané var i storform denne solskinnsdagen på Merseyside, og lekte seg med Everton-forsvaret. Mané ga Liverpool ledelsen, før de blå utlignet. Men så var det den lille magikeren fra Brasil sin tur.

Coutinho fikk ballen midt på Evertons banehalvdel. Han utfordret Idrissa Gana Gueye og tok seg enkelt forbi, før han lurte Matthew Pennington, og kunne skyte fra tolv meter og i mål. Lekkert.

Sadio Mané mot Arsenal, 14. august 2016

Liverpool startet Premier League-sesongen 2016/17 med et fyrverkeri av en fotballkamp mot Arsenal på Emirates.

Kampen var Sadio Manés første i den Liverpoolrøde drakta etter at han hadde blitt hentet fra Southampton samme sommer. Liverpool ledet 3-1 da senegaleseren introduserte seg for the Travelling Kop med et fantastisk soloraid og en praktfull avslutning. Mané mottok ballen helt ute på høyresiden, fant rom der det ikke var rom mellom Monreal og Chambers, før han trakk innover diagonalt i sekstenmeteren og avsluttet fra omtrent elleve meter. Liverpool gikk opp til 4-1. Arsenal reduserte to ganger, men det var gjestene som tok med seg tre poeng fra London.

Jordon Ibe mot West Bromwich, 15. mai 2016

Liverpools reservepregede lag lå under på the Hawthorns i sesongens siste ligakamp. Da bestemte Jordon Ibe seg for å bevise hvorfor det på et tidspunkt var knyttet store forventninger til hans karriere i den røde trøya. 20-åringen fikk ballen fra Flanagan midt på banen og rykket fra på høyrekanten. Han fortsatte helt inn i boksen, hvor han skar inn og forbi forsvarsspilleren og satt inn 1-1-målet. Et glimrende mål.

Philippe Coutinho mot Manchester United, 17. mars 2016

Liverpool kom til Old Trafford med et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Europa Leagues åttedelsfinale etter 2-0-seieren på Anfield. Én uke etter tok Anthony Martial ledelsen for gjestene på et straffespark etter en halvtimes spill, før Liverpools magiker viste frem sine tryllekunstner. Fra venstrekanten rundlurte han Guillermo Varela og chippet ballen over De Gea og knuste Uniteds håp om avansement.

Alberto Moreno mot Tottenham, 31. august 2014

Det var Mario Balotelli sin debut, men det var en annen nykommer som ville introdusere seg for Liverpools supportere på White Hart Lane denne sommerdagen.

Liverpool ledet allerede 2-0 da Alberto Moreno kjempet til seg ballen på egen banehalvdel og satt fart fremover. Han løp fra alt og alle, og satt ballen i det lengste hjørnet.

Luis Suarez mot Newcastle, 4. november 2012

Det var en kald høstkveld på Anfield at Luis Suarez leverte kanskje sitt beste mål i Liverpool-trøya. Gjestene hadde tatt ledelsen, med i andre omgang, mot the Kop, men med tre perfekte bevegelser tok utlignet Uruguayaneren. Suarez mottok ballen etter en perfekt pasning fra José Enrique. Han dempet med brystet, passerte keeper på eventyrlig vis og trillet ballen i mål. Med tanke på pasningen fra Enrique er dette kanskje i grenseland for hva som kan regnes som et solomål, men det er en god unnskyldning til å se dette lekre målet igjen.

Luis Suarez mot Manchester United, 6. mars 2011

Ok, så var det ikke Suarez som ble stående som målscorer her – Kuyt prikket nemlig ballen over linja – men det var han som sto for det fenomenale forarbeidet på 1-0-målet. Suarez fintet seg forbi tre United-spillere før han sendte ballen mellom beina på van der Sar og til Kuyt, som dyttet ballen over streken.

Yossi Benayoun mot Blackburn Rovers, 6. desember 2008

Det var et Liverpool på ligatitteljakt som besøkte Morten Gamst Pedersen og Blackburn Rovers i desember 2008. Likevel tok det tid å få hull på byllen. I pauserapporten på liverpool.no skrev Einar Kvande at Liverpool ikke har «hatt kontinuitet i angrepsspillet og Kuyt er alt for alene på topp. Hverken Babel eller Benayoun bidrar med nødvendig støtte fremover.» Det skulle sistnevnte snart gjøre noe med.

Liverpool tok ledelsen ved Xabi Alonso etter 69. minutter, før israeleren leverte en herlig enmannsprestasjon. Benayoun driblet vekk Stephen Warnock fra høyre side, tok seg nesten ned til dødlinja hvor han hamret ballen forbi tre forsvarere og i mål bak Robinson.

John Arne Riise mot Everton, 15. september 2001

I nordmannens første Merseyside-derby skrev han seg inn i hjertene til de røde fra Liverpool på best mulig vis.

Liverpool gjestet Everton på Goodison Park, og det var vertene som tok ledelsen tidlig i kampen. Gerrard utlignet på glimrende vis noen få minutter senere, og feiret med å geipe til hjemmelagets supportere. Michael Owen ga Liverpool ledelsen fra straffemerket, men mest imponerende av alle var kanskje den norske venstrebacken sitt bidrag til målprotokollen tidlig i andre omgang.

Riise mottok ballen på midtbanestreken, driblet seg lekent forbi Steve Watson, og satt ballen i mål.

Steven Gerrard mot Sheffield Wednesday, 5. desember 1999

Steven Gerrard sitt debutmål for Liverpool var av det lekre slaget. Gjestene hadde tatt ledelsen før Liverpool snudde til 2-1, men det begynte å se usikkert ut og supporterne på Anfield var forståelig nervøse.

Det var med andre ord et perfekt tidspunkt å for alvor introdusere seg på.

«Gerrard tok ikke bare steget frem – han tok steget til siden, han danset og driblet seg forbi tre forsvarsspillere før han avsluttet sikkert. Gerrard er et fantastisk talent, en ung mann med stål som Stiles og stilen til Souness. Og han kunne ikke ha valgt en bedre måte å score sitt første mål på seniornivå på», skrev Liverpool Echo i kamprapporten.

Steve McManaman mot Celtic, 16. september 1997

Bare seks minutter inn i kampen på Celtic Park satt 17 år gamle Michael Owen inn ledermålet i UEFA-Cup-kampen mot de grønne og hvite vertene. Men skottene lot seg ikke temme, og snudde til 2-1. Det gjenstod bare ett minutt av det som ble kalt «Battle of Britain» av den britiske pressen, da Steve McManaman bestemte seg for å score mål.

McManaman fikk ballen på høyresiden, omtrent 20 meter inne på Liverpools banehalvdel, og tok seg enkelt forbi Morten Wieghorst. Han skrudde opp tempoet, kontrollet og kjapt, skrått innover Celtics banehalvdel, hvor han traff på nok en motstander som han sveipet forbi. Vertenes forsvarsspillere stormet mot McManaman, men rakk ikke bort før han fyrte av med venstrefoten fra sekstenmeterstreken. Ballen gikk via stolpen og i mål.

Forfatter Kevin Sampson, som var til stede på Celtic Park, beskrev målet på følgende måte i Extra Time: «Eleganse, ferdighet, utholdenhet og idrettsutøvelse pakket inn i tolv flytende, målbevisste, fantastiske sekunder. Det McManaman gjorde, ga noe til folks liv. Du kan ikke gi ham et større kompliment.»

Robbie Fowler mot SK Brann, 6. mars 1997

Guds krefter var i sving i Bergen da Liverpool gjestet SK Brann i kvartfinalen i cupvinnercupen. En ikke spesielt minneverdig fotballkamp startet likevel med et uforglemmelig mål fra Robbie Fowler etter ni minutters spill.

Liverpool-spissen sitt lekre hælspark sendte ballen over Per Ove Ludviksen, og med en kontant avslutning satt han ballen forbi Vidar Bahus. Brann utlignet senere i kampen, men Liverpool vant returen på Anfield 3-0.

Jan Mølby mot Manchester United, 26. november 1985

Liverpool tok imot Manchester United i ligacupens fjerde runde, og gjestene tok tidlig ledelsen. Ti minutter inn i andre omgang ble ledelsen utlignet med et deilig dansk mål.

Jan Mølby vant ballen ti meter inn på Liverpools banehalvdel, og stormet fremover, mellom to United-supportere som forgjeves jaget etter ham. På 17 meter fyrte han av en kanonkule som gikk over målvakt Gary Bailey og i mål.

Ett minutt senere ble Liverpool tildelt et straffespark, og igjen var det Mølby som kunne sette ballen i mål og gi Liverpool seier og avansement.