West Hams venstreback er Liverpool-supporter og fikk drømmen knust av Anfield-klubben

Scouseren på West Hams venstreback kjenner Liverpool veldig godt.

På West Hams venstreback finner man en 31-åring som Liverpool kjenner godt. Aaron Cresswell er født og oppvokst i Liverpool, dro på Anfield med sin far som barn og hadde Owen- og Fowler-drakter. Som tenåring fikk han drømmen knust av favorittklubben.

Frigjort fra akademiet

Som 12-åring sluttet han seg til klubbens akademi, men ble frigjort som 15-åring.

– Pappa fortalte meg det i bilen. Jeg klarte ikke å forstå det først. De tar foreldrene til siden og forteller dem «det passer ikke for oss, men det er ikke slutt for han». Jeg var knust, fortalte han til The Telegraph.

– Som ung er du i en boble når du spiller for Liverpool. Det var alt jeg hadde gjort i to år og jeg likte det så godt. Det handlet ikke om jobben, eller å tenke «jeg klarer det ikke». Det handlet om å spille for klubben jeg var supporter av. Alle rundt meg var Liverpool-supportere. Det var bare en ren kjærlighet for fotballen.

– Pappa sa «det er ikke verdens undergang. Gå tilbake til kompisene dine. Spill med et smil og bare nyt det.» Så det var det jeg gjorde.

Da han aksepterte at veien videre ikke var på Anfield, tok han ferga over elva Mersey og til Prenton Park og Tranmere Rovers. Der holder de unge spillerne beina godt plantet på jorda, og er satt til oppgaver som å vaske garderobene og støvlene til seniorspillerne.

– I Premier League bruker de mye penger på å hente unge spillere fra utlandet og det er helt annerledes. Jeg tror ikke Premier Leagues U-lag blir satt til å vaske støvler, sa Cresswell til the Independent i 2015.

Herr Pålitelig

På Prenton Park fikk han også seniorerfaring – langt mer enn det mange unge Premier League-elever kan få. Etter 80 kamper for Rovers, ble han hentet av Ipswich i 2011. Cresswell gikk bare glipp av seks ligakamper på tre sesonger i Ipswich.

Cresswell hadde 202 seniorkamper før han signerte for West Ham i 2014.

West Ham hentet han for bare 3,5 millioner pund og han gled sømløst inn i Premier League til tross for at han kom fra nivået under. To sesonger senere fikk han sin belønning da han ble tatt ut av Gareth Southgate til å representere landslaget.

PANDEMIFOTBALL: Cresswell og Salah foran tomme Anfield-tribuner i oktober 2020, i en kamp Liverpool vant 2-1.

PANDEMIFOTBALL: Cresswell og Salah foran tomme Anfield-tribuner i oktober 2020, i en kamp Liverpool vant 2-1.

Et par måneder etter at han kom til West Ham fikk han kallenavnet «Mister Dependable» (herr pålitelig) av manager Sam Allardyce for at han alltid er kampklar og sjeldent skadet. Han spilte hver eneste ligakamp i sin første Premier League-sesong, og 37 ligakamper i sin neste.

Cresswell har spilt 266 offisielle kamper for West Ham på litt over syv år. Så langt denne sesongen har han spilt samtlige minutter i Premier League, hvor han også har notert ett mål mot Newcastle og en målgivende pasning mot Tottenham. Han var også én av fem straffeskyttere som slo Manchester City ut av ligacupen.

Fortsatt Liverpool-fan

Ikke at noen har tvilt på Cresswells Liverpools-støtte men det ble igjen ganske tydelig da han deltok på en Q&A i regi West Ham United i mai 2017. Der valgte han blant annet Steven Gerrard over Frank Lampard, og Liverpool naturligvis over Everton.

Da han fortsatt spilte for Ipswich, var han faktisk til stede på Upton Park for å se West Ham mot Liverpool. Han satt med hjemmesupporterne, og holdt munnen lukket for å skjule den scouse dialekten.

Cresswell har møtt favorittklubben 15 ganger som West Ham-spiller. 13 i ligaen, to ganger i FA-cupen. Fire ganger har han gått vinnende ut, mens Liverpool har seiret i åtte kamper. West Ham vant begge møtene i 2015/16-sesongen, inkludert en 3-0-seier på Anfield.