«Det er pandemi-fotball, ikke vanlig fotball, som har skapt problemer for Liverpool»

Ligagullet er på god vei bortover M62, i hvert fall i følge den engelske pressen. Dette skriver avisene etter at Liverpool tapte 4-1 mot Manchester City.

Tabber, tomme tribuner og slitne hoder gjorde at Liverpool hadde lite å stille med mot Manchester City søndag. Dette skriver avisene om tapet mot Pep Guardiolas menn.

«Ga kronen tilbake til City»

«Det er umulig å se hvem som skal stanse Manchester City nå etter at de utvidet sin seiersrekke til ti kamper med en dominerende seier på Anfield», skriver David Maddock i Mirror.

«Hver sesong har et definerende øyeblikk, og dette var definitivt ett, anledning hvor kanskje Jürgen Klopps lag ga kronen tilbake til Manchester City, som nå kan begynne den lange kroningen mot nok en Premier League-triumf.»

«Dette var en skygge av laget som gjorde sin egne sterke prosesjon mot tittelen forrige sesong, ødelagt av en rekke tabber oppsummert av to katastrofale feil fra Alisson.»

Manchester City gjorde også sine tabber, som da Ilkay Gündoğan sitt straffespark fløy over mål.

«Gundogan børstet av seg bommen på fantastisk vis, ved å score to sentrale mål. Det første startet gjennom Citys mest produktive kanal på venstresiden, da Raheem Sterling trippet mot sekstenmeteren, og igjen smøg seg så enkelt forbi – for enkelt – Trent Alexander-Arnold, akkurat som han hadde gjort for å vinne straffen. Denne gangen valgte han å sende ballen videre og ga Phil Foden en perfekt sjanse, som Alisson reddet glimrende, men igjen forsvarer var våken nok til å stanse Gundogan i å sende returen i mål.»

Salah utlignet på straffespark.

TO TABBER: Den vanligvis så trygge og gode Alisson gjorde to store tabber som førte til to City-mål.

TO TABBER: Den vanligvis så trygge og gode Alisson gjorde to store tabber som førte til to City-mål.

«Det var dog ingen vekkelse for to fryktelige feil fra Alisson gjorde at City fikk utslag for sin dominanse. Først gjorde han en grusom klarering rett til Foden, som slo to og fant Gundogan som satt inn sitt andre. Så ga brasilianeren ballen rett til Bernardo Silva, som via en nydelig chip fant Sterling på bakre stolpe. Foden scoret et fjerde for å understreke hvor lange foran Liverpool City er for tiden, med det beste målet i kampen, og lagkameratene feiret som om de visste – akkurat som vi vet – at tittelen er deres.»

«Tabbe-håndtering»

«Premier League-mesterne har mer eller mindre gitt slipp på tittelen og etter nok et tabbe-preget tap, er det heller ingen garanti for Champions League-fotball», skriver Melissa Reddy i The Independent.

««Fotball er et spill med tabbe-håndtering» har vært et av Liverpools mantraer under Jürgen Klopp; en erkjennelse av at det vil bli gjort feil, spesielt hvis du er et lag som tar initiativet. Enda mer viktig er da hvordan man minimerer og reagerer på dem. I den sammenheng var kanskje det mest lærerike elementet i de forsvarende mesternes 4-1-tap for Manchester City hvor mye bedre serielederne navigerte sine feil på Anfield.»

«To minutter inn i kampen landet et dårlig spark fra Ederson rett til Sadio Mané 30 meter fra mål, men de besøkende hadde nok spillere som jobbet bakover til å sikre at det ikke var noen fare.»

«Da Liverpool produserte sin mest lovende periode i møtet, med Mané heading over mål etter fint forarbeid fra Trent Alexander-Arnold og Roberto Firminos volley som tvang en redning fra Ederson, svarte City med å gå mer direkte.»

TESTET EDERSON: Firmino på volley fikk testet Ederson – men City-målvakten var på ball.

TESTET EDERSON: Firmino på volley fikk testet Ederson – men City-målvakten var på ball.

«Alisson, Liverpools sikkerhetsnett og kjernen til suksessen de siste sesongene, forvandlet seg til lagets akilleshæl.»

«Det var ingen tabbe-håndtering fra Klopp, bare tabbe-forstørrelser.»

«Liverpool har 27 poeng færre enn på samme tid i forrige sesong. Det er den største nedgangen fra en regjerende mester i engelsk toppfotballs historie, en uvelkommen statistikk assistert av dere nådeløse skadeliste.»

«Det er pandemi-fotball, ikke full-gass-fotball»

«Selv Pep Guardiola, etter å ha sett laget sitt nedsable mesterne på Anfield, innrømmet at Klopp er fratatt en stor fordel uten supportere», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Ved fulltid søndag så Klopp og noen av spillerne hans forvirrete ut. Da Manchester City lekte seg med Liverpool de siste 20 minuttene klarte ikke Klopp å gjøre mer enn å stirre med åpen munn mot målvakten sin.»

«De som har sett dypt på hendelsene siden Liverpool var på toppen av tabellen andre juledag vil tro at de siste tre årene har tappet spillerne for energi. Tiden vil vise om de har rett, men det høres for tidlig ut å argumentere for det. Denne nedgangen i form, selvtillit, tro og kraft har kommet over flere måneder, ikke sesonger. Vi vil ikke virkelig kunne bedømme om dette er en kort eller langsiktig kollaps av et Premier League-vinnende lag før det laget som vant Premier League er gjenforent.»

«Det er pandemi-fotball, ikke full-gass-fotball, som har tatt rotta på Liverpool. De to er ingen god mix, og hvert forsøk på å løse dette grunnleggende problemet har blitt raskt fulgt av et annet uforutsett problem.»

NULL HJELP: Den kjente Anfield-atmosfæren har naturligvis uteblitt de siste månedene.

NULL HJELP: Den kjente Anfield-atmosfæren har naturligvis uteblitt de siste månedene.

«Da de lusket av banen søndag var det ikke mulig å overse hvor mye de ser ut til å trenge en pause, mentalt like mye som fysisk. Det kommer ingen pause i denne ubarmhjertige, nådeløse timeplanen der hver skavank forstørres, og alle feil straffes.»

«Andre managere og klubber vil si det samme om tomme stadioner, men ingen lag var så gode som Liverpool så kvalitetsfallet blir ikke like ekstremt eller kommentert så mye. Supporter-faktoren kan ikke ses på som irrelevant i Liverpools tilfelle. Ikke når du vurderer hver kvalitet fremhevet i årene etter Klopps ankomst i Liverpool. Han er en manager kjent for å gi våpen til hele stadion, og kanalisere følelser inn til spillerne sine. Klopps lag svarer til kinetisk energi like mye som taktisk dyktighet, spesielt under frenetiske klimakser. Båndet mellom Liverpools manager og supportere var for sentralt i hver overskrift i fjor sommer til å kunne betraktes som overromantisert nå. Biografien fra Klopps debut-år i England ble kalt «Bring The Noise» for en grunn. Et heavy metal-band på en tom arena kan ikke være noe annet enn i øvelse for når publikum kommer tilbake.»

«Alexander-Arnolds problemer»

«Sterling har blitt så voldsomt harselert med siden han flyttet til City i 2015, og kanskje hadde han håpet det hadde vært fulle Anfield-tribuner som så han score her for første gang siden han dro, med kapteinsbindet rundt bicepsen», skriver Matt Dickinson i The Times.

«Sterlings kamp mot Trent Alexander-Arnold var en av de avgjørende duellene i kampen og av motstridende grunner må den ha fanget blikket til Gareth Southgate som var på plass på tribunen, hver gang England-manageren ikke siklet over Fodens involveringer.»

«Sterling kom til Anfield med en iver etter å teste Alexander-Arnolds defensive kvaliteter. De var manglende.»

DUELL: Duellen mellom Raheem Sterling og Trent Alexander-Arnold var en av de viktigste på banen. Dessverre var det førstnevnte som kom seirende ut.

DUELL: Duellen mellom Raheem Sterling og Trent Alexander-Arnold var en av de viktigste på banen. Dessverre var det førstnevnte som kom seirende ut.

«Jürgen Klopp har vist til formildende omstendigheter og sagt at høyrebacken har blitt slått tilbake av Covid-19 i fjor og andre småproblemer, inkludert et leggproblem. Som 22-åring, etter noen fantastiske sesonger, er det vanlig for unge spillere å gå gjennom en nedtur.»

«Vi vurderer ham etter standardene han har satt som så sent som i desember resulterte i at han ble med på Fifa/Fifpro World Pro XI som første engelskmann siden Wayne Rooney i 2011. Alexander-Arnold har sett ut som alt en høyreback skal se ut som under den tiden – full av energi, kreativitet, nydelig nøyaktige innlegg og dødball-dyktighet – og vi så øyeblikk av de sterkeste delene av spillet hans i første omgang da innleggene hans så ut som Liverpools beste mulighet i en tam åpning. En av pasningene landet på hodet til Sadio Mané som skjøt over tverrliggeren. En langpasning til Curtis Jones i andreomgang var vakker.»

«Problemet hans blir hvor enkelt det vil bli å spille seg tilbake i form i det forstyrrede Liverpool-forsvaret.»

«Preget av slurv»

«En ting føles sikkert: etter at City nøt sin andre ligaseier på Anfield på 30 besøk, ser Liverpools forsvar av ligatittelen som de vant så overbevisende forrige sesong over ut», skriver David Hytner i The Guardian.

«Uvanlig nok var det Alisson, tilbake etter sykdom, som gjorde de mest åpenbare feilene, de som vippet andreomgangen bort fra laget hans etter at de hadde utlignet gjennom en Mohamed Salah-straffe. Men hver av de fire spillerne foran ham ble slått for lett på forskjellige punkter under en kamp preget av slurv.»

«Alisson er vanligvis så kald med ballen i føttene, og distribusjonen hans er en av faktorene som gjør ham til en komplett moderne målvakt, men han feilvurderte ikke bare én men to ganger. Og City sørget for at prisen for tabbene ble høy.»