«Om ingen av dem spiller til helgen, må det stilles spørsmål ved beslutningen om å signere dem i det hele tatt»

Fabinho og Henderson bør returneres til midtbanen så raskt som mulig – nysigneringene sitter nå med mye av nøkkelen til å redde inn Liverpools sesong.

Den britiske journalisten David Lynchhar jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Om det var noe positivt å ta med seg fra Liverpools tap mot Manchester City på søndag, så er det at ting kunne faktisk vært mye verre.

De rødes tittelutfordring tok effektivt og prematurt slutt i går kveld. Pep Guardiolas menn overvant sin Anfield-forbannelse og vant fortjent 4–1, og utvidet ledelsen på toppen av Premier League.

Hadde ikke handlet Kabak uten Matips skade

Men for enkelte Liverpool-fans, er de kanskje lettere å tro på at det finnes rask forbedring etter et så dårlig resultat av en grunn: at ingen av klubbens januarsigneringer spilte. Og i den konteksten bør de kanskje være glade for det som skjedde i dagene før 1. februar.

Det kommer kanskje som en overraskelse for noen, men kilder høyt oppe i klubben har bekreftet at om ikke Joël Matip hadde skadet et leddbånd i ankelen for litt over en uke siden mot Tottenham, ville sannsynligvis ikke Ozan Kabak vært Liverpool-spiller nå.

Hvis 29-åringen hadde blitt skadet mot Brighton isteden (noe som neppe er en absurd tanke med hans historikk) ville bildet fra Anfield sett lang verre ut i dag.

Kanskje legger det for mye press på begge de to, men Kabak og Ben Davies gir i det minste håp om at de kan bidra med det friske blodet som laget så desperat trenger.

Kanskje legger det for mye press på begge de to, men Kabak og Ben Davies gir i det minste håp om at de kan bidra med det friske blodet som laget så desperat trenger.

Klopp gikk for det han beskrev som et mer «etablert» midtstopperpar mot City, men alt han fikk i retur var bevis på at eksperimentet hans med midtbanespillere i den posisjonen kanskje har kommet til sin ende.

Trenger betydelig hjelp

Det handler ikke om at Jordan Henderson og Fabinho har vært dårlige der bak, begge har utmerket seg og det har man også sett på kolonnen for innslupne mål mens de har spilt der (om man ser bort fra søndagen, selvsagt).

Men isteden er det effekten det har hatt på hele laget at de er trukket ned fra midtbanen, som gjør det til en prioritet å få dem tilbake dit.

I duoens fravær har Georginio Wijnaldum blitt tvunget med på et eksperiment i hvor mange kamper på rad en mann kan takle – etter hvert med merkbar effekt på prestasjonen.

Thiago Alcantara ser på sin side ut som en talentfull spiller som fortsatt tilvenner seg en ny liga og et nytt lag. Et lag han ikke forventet skulle være i krise da han signerte.

Han startet med å få et unødvendig gult kort, som begynner å bli et varemerke for ham. Spanjolen mistet også ballen før straffen, og mislyktes så med å komme nær nok Fabinho da han ble utfordret av Raheem Sterling.

Han gjorde heller ikke nok med ballen resten av kampen til å etterlate et inntrykk av at han på egenhånd kan endre kurs i maskinrommet uten betydelig hjelp.

Heldigvis kan den hjelpa kanskje være på vei i form av Fabinho og Henderson, som burde returneres til midtbanen så raskt det er praktisk mulig for å redde sesongen.

Vil bli stilt spørsmål om de ikke debuterer

Ja, neste helgs besøk hos Leicester City er nok en vanskelig kamp, og langt unna en ideell debut for verken Kabak eller Davies.  Men om ingen av dem spiller, må det stilles spørsmål ved beslutningen om å signere dem i det hele tatt.

For å være ærlig, Davis minimale overgangssum og det at Kabak kommer med en opsjon på kjøp, og ikke et krav om kjøp, skriker ikke ut full tiltro til noen av spillerne.

For å være ærlig, Davis minimale overgangssum og det at Kabak kommer med en opsjon på kjøp, og ikke et krav om kjøp, skriker ikke ut full tiltro til noen av spillerne.
FRUSTRERT: Jordan Henderson var helt tydelig ikke fornøyd med alt som skjedde i Man City-kampen.

FRUSTRERT: Jordan Henderson var helt tydelig ikke fornøyd med alt som skjedde i Man City-kampen.

Men alternativet er å fortsette med et lignende oppsett som har gitt Liverpools første tre strake tap hjemme siden 1963.

Jota nærmer seg

Det er selvsagt også spor av optimisme lenger opp på banen, siden håpet er at Diogo Jota vil returnere til full trening i løpet av en ukes tid.

Portugiserens skade er også en av de situasjonene som kunne ha vært verre. I starten fryktet man at sesongen kunne være over da han måtte ut mot Midtjylland i desember. Men, som Kabak og Davies, vil han isteden få oppdraget med å redde sesongen der troen på en titteljakt, altfor raskt er erstattet med en kamp om topp fire.

Det er kanskje ikke den utfordringen de nyeste kjøpene til Liverpool så for seg, men om de ønsker å kjempe i Champions League neste sesong også, så er det en utfordring de må omfavne.