Fem ting om kampen:Mareritt for Alisson da gullhåpet forsvant for godt

Liverpool kjempet lenge hederlig mot ligaleder Manchester City, men tabber fra lagets keeper ga helsprekk.

Meldte seg ut av gullkampen for godt

Det holder ikke. En trodde kanskje at gode borteseire mot Tottenham og West Ham var starten på et comeback, men i kamper mot West Bromwich, Newcastle, Southampton, Manchester United, Burnley, Brighton og nå City har det kun blitt scoret to mål, og fattige tre poeng blitt sikret på sju kamper.

Alisson, Fabinho og Mané var tilbake til denne kampen. Forhåpentligvis er også Diogo Joto også snart tilgjengelig, i tillegg til Naby Keita, og med innkjøpene Kabak og Davies kan det snart se en del lysere ut igjen.

Men angående gullkampen føles det for lite og for sent. Manchester City er et meget godt lag og dette lenge en bra prestasjon av Liverpool, men slik situasjonen er var kun tre poeng det som dugde og kunne gitt et realistisk håp videre om å gjenerobre tittelen.

Overraskende var det den vanligvis så sikre sisteskansen Alisson Becker som denne gang nærmest forærte City en sjelden borteseier på Anfield med to blemmer etter at vertene hadde kjempet seg tilbake og utlignet ved et straffespark av Mo Salah.

Toppscorer Salah gir tro om og i Champions League

Det føles kanskje ikke som den store sesongen for Mohammed Salah? Straffesparket mot City var likevel hans scoring nr. 16 allerede i Premier League 2020/21, og det gjør at han er tre fulltreffere foran kvartetten Fernandes, Calvert-Lewin, Kane og Son øverst på scoringslistene.

Det at lag som Manchester United, Leicester, West Ham og Everton, lag rundt Liverpool på tabellen, også spilte uavgjort gjorde at de røde ikke tapte for mye når vi snakker topp fire og spill i neste års Champions League.

Nå venter også en periode hvor spilleprogrammet til Henderson & Co er like intenst, hvor det ikke er hengekamper og spill i FA-Cupen involvert.

Det må være målsetningen nå, i tillegg til å legge alt i cupspillet i Champions League. I så måte må vi nok igjen i stor grad vende blikket mot Mo Salah og hans scoringer.

Midtstoppervikar for siste gang på en stund...

Jordan Henderson gjorde nok en solid kamp som midtstopper, mot ligalederen Manchester City. Kapteinen og midtbanekjempen har i realiteten kommet inn som et femtevalg, etter skadede van Dijk, Gomez og Matip, samt det vanlige midtbaneankeret Fabinho.

Nat Phillips og unge Rhys Williams har også hatt enkelte vikaroppdrag, men når det har dratt seg til med de største kampene har Jürgen Klopp lent seg inn mot ytterst pålitelige Hendo.

Trolig kan imidlertid Henderson nå igjen se fram mot kamper på midtbanen da Ozan Kabak for første gang satt på benken etter overgangen fra Schalke. En vil tro at 20-åringen går inn i startoppstillingen til neste kamp mot Leicester, etter en uke med forberedelser i Kirkby.

Takk for jobben Hendo, det har vært viktig nok det, men nå behøver vi deg til å drive de røde fremover fra midtbanen.

SNART IGANG - Innkjøpte Ozan Kabak ventes å være en del av Liverpools forsvar fra og med neste kamp.

SNART IGANG - Innkjøpte Ozan Kabak ventes å være en del av Liverpools forsvar fra og med neste kamp.

…for Ozan Kabak ventes å få sin ilddåp ved neste korsvei

Det var diskusjonen etter at laguttaket ble kjent, hvorfor Klopp ikke kjørt minst et av midtstopperkjøpene fra sist uke inn på laget slik at Henderson og/eller Fabinho kunne skape mer trykk på midtbanen.

Nå var ikke Ben Davies en gang med i troppen, og med forbehold om at det var noe fysisk galt kan det gi et tegn på at Ozan Kabak er den nyerverelsen som manageren i første rekke vil se mot.

Å bli satt rett inn mot Manchester City ville vært litt av en ilddåp, spesielt for Davies med erfaring fra Football League, men også for Kabak med spill i Bundesliga.

Da blir det tross alt noe annet i neste kamp mot Leicester, og enda viktigere etter at Klopp vil få en sjelden åpen uke til å forbedre enda et nytt midtstopperpar.

Etter alle solemerker vil det være Fabinho og Ozan Kabak.

Ung scouser gir forhåpninger om bedre tider

Jürgen Klopp gambler ikke med laguttaket mot meget gode Manchester City, understreket med valget av midtstoppere.

Litt mer overraskende var det kanskje at Curtis Jones kom inn som indreløper. Det fortalte kanskje at James Milner behøver sin hvile fra tid til annen i en alder av 35 år, men det sa også noe om at 20-årige Curtis er blitt en langt mer voksen spiller de siste ukene og er en mann som manageren stoler på, også i de største og mest intense oppgjørene.

Scouseren viste stor ro i mange situasjoner i denne trykkokeren og har alt i alt vært et pluss i denne sesongen som så langt har gitt mange nedturer i kjølvannet av det etterlengtede ligagull

FREMTIDSLØFTE: Curtis Jones, ung scouser på vei fremover.

FREMTIDSLØFTE: Curtis Jones, ung scouser på vei fremover.