Dette skriver avisene etter Merseyside-derbyet:«En fryktelig sesong blir enda verre for Liverpool»

Marerittet fortsetter og topp fire-håpet svekkes. Her er dommen i de engelske avisene etter lørdagens derbytap.

«En fryktelig sesong blir enda verre for Liverpool. De spilte bra i perioder, men som Klopp så, gjorde de feil i begge ender. Forsvarsspillet er rotete og angrepsspillet vondt. De mistet nok en spiller til skade, kaptein Jordan Henderson, etter 30 minutter. Det var deres fjerde strake hjemmetap, forrige gang det skjedde var i 1923», skriver Jonathan Northcroft i The Times.

Liverpool ble for noen uker siden kalt «bad champions» av Roy Keane. Northcroft er ikke enig.

«Men det er mestere som har et veldig dårlig år. Klopps lag hadde 33 poeng mer på samme tid forrige sesong, en utrolig forskjell. Richarlisons mål synliggjorde sårbarheten. Du bør alltid være klar for en rask start i et derby, men bare Everton var det», skriver han.

Topp fire i fare

«Ved fløytesignalet for full tid slapp Liverpool endelig ut av elendigheten», skriver Paul Gorst i Liverpool Echo.

Igjen brukte et bortelag på Anfield oppskriften på suksess - ligge lavt og vente på sjansene. 

«Liverpools største frykt er kanskje at dette uønskede mønsteret blir normalen, men det har allerede skjedd når man ser på de sjokkerende par månedene på Anfield», skriver han.

Gorst er nå redd for hva som skal skje i kampen om topp fire.

«De er fremdeles i live, til tross for to seiere på ni kamper i 2021, men situasjonen må endres - og det raskt». 

Mange faktorer

«Verken Curtis Jones eller Ozan Kabak, begge i Liverpools startoppstilling, var født forrige gang naboene vant på denne stadion», skriver Melissa Reddy i Independent

Reddy er imidlertid ikke overrasket.

«Med Liverpool så såret etter å ha tapt tre strake ligakamper for første gang siden november 2014, og med tanke på skadeproblemene og den manglende muligheten til å rotere, var vel dette sjansen Everton hadde for å få slutt på den fryktelige rekken som strakk seg over to tiår». 

Mark Ogden i ESPN trekker fram skadeproblemene som har forplantet seg i hele laget, men ikke minst at Anfield-effekten er borte.

«Fraværet av supportere som følge av Covid-19-pandemien, har ført til at Anfield ikke lenger er det bråkete fortet som jagde Liverpool til tittelen forrige sesong. Klopp har bygd et lag som rir på bølgen av støy fra supporterne, men den ekstra ingrediensen har manglet denne sesongen, og nå ser vi hvor viktig det er for dette laget», skriver han.

Men til tross for alle faktorene som ikke kan påvirkes, mener Ogden Liverpool leverer for dårlig.

«Dette var en stor seier for Everton, men innvirkningen dette tapet har er kanskje enda større for Liverpool, for de famler nå i blinde, og det er ingen åpenbar vei ut av det». 

«Hvor skal dette ende?»

«Hvor skal dette ende for Jürgen Klopp og Liverpool?» spør Neil Jones i Goal.

«De rødes marerittsesong nådde et nytt bunnpunkt på lørdag da de falt til sitt første tap mot byrival Everton på over et tiår, og deres første derbytap på Anfield siden oktober 1999». 

«For Liverpool var det det fjerde strake hjemmetapet - første gang det har skjedd siden 1923. Etter først å ha kjempet for å forsvare tittelen de så spektakulært vant forrige sesong, kan de nå se håpene om en topp fire-plassering svinne. Med bare 13 ligakamper igjen, har de en stor jobb å gjøre».