Liverpool får en ufrivillig vinterferie i andre halvdel av mars

Fem kamper på 16 dager - og så 18 dager uten en eneste kamp!

23. feb 2021 kl 12.43Einar KvandeEinarKvande

Det faktum at Liverpool ikke tok seg til kvartfinalen i FA-cupen, samtidig som Chelsea gjorde det, har ført til at Liverpools terminliste for mars ser ganske så merkelig ut.

Hjemmekampen mot Chelsea ble som en følge av dette nemlig flyttet fra 20. mars til torsdag 4. mars. Det fører til at Liverpool nå må spille hele fem kamper på 16 dager fra 28. februar til 15. mars, mens de røde ikke har en eneste kamp på programmet fra 16. mars og frem til de møter Arsenal på Emirates i påskehelgen. Den kampen er foreløpig terminfestet til lørdag 3. april, men kan fortsatt få nytt tidspunkt.

Hardkjøret i første halvdel av mars blir altså avløst av et vakum på to og en halv uke frem til påskehelgen.

Starter i Yorkshire

Den tøffe første delen av dette programmet starter med bortekamp mot Sheffield United på februars siste dag. Liverpool-troppen har fått restituert seg i over en uke når de reiser til det sørlige Yorkshire på søndag.

Etter besøket på Bramall Lane venter to svært hektiske uker. Allerede torsdagen etter, 4. mars, kommer Chelsea på besøk til Anfield, og bare tre dager senere tar Chelseas naboer i Fulham den samme ruten til Merseyside. 

Så kommer returkampen mot RB Leipzig i 1/8-finalen i Champions League nye tre dager etter Fulham-kampen igjen. Hvor den kampen skal spilles vet vi rett og slett ikke ennå. Matchen skulle egentlig blitt spilt på Anfield, men de strenge innreiserestriksjonene til Tyskland fra Storbritannia på grunn av koronapandemien fører trolig til at matchen spilles på nøytral grunn, akkurat slik den første kampen mellom lagene ble. Puskas Arena i Budapest kan fort bli arena igjen, selv om man for øyeblikket også vurderer arenaer i Belgia og Nederland.

Hardkjøret avsluttes så med bortekamp mot Wolverhampton på Molineux mandag 15. mars, som er fem dager etter avgjørelsen har falt mot Leipzig.

FA-cup og landskamper

Den nest siste helgen i mars er altså satt av til FA-cupens kvartfinaler, og der er Liverpool dessverre ikke med. Dermed får Jürgen Klopps elever en frihelg før landskampene som kommer som perler på en snor i slutten av mars. Disse fridagene kan komme godt med til å hvile slitne kropper og få leget småskader etter de intense to første ukene av måneden. Spillerne vil også få litt kjærkommen ekstra kvalitietstid sammen med sine familier.

Dersom Liverpool danker ut RB Leipzig i 1/8-finalen venter kvartfinalene i Champions League i første halvdel av april. Liverpools bortekamp mot Arsenal står som nevnt foreløpig oppført lørdag 3. april, mens den første kvartfinalen i Champions League skal spilles enten 6. eller 7. april, med returkamp 13. eller 14. april. Mellom de to kvartfinalene skal Liverpool være vertskap for Aston Villa i Premier League.