12 spillere var utilgjengelig søndag kveld

Mot Chelsea vil forhåpentligvis flere være tilgjengelig for Jürgen Klopp.

Liverpool gjorde jobben borte mot Sheffield United søndag kveld, og vant til slutt komfortabelt 2-0 etter at de fikk den viktige scoringen etter pause. Aaron Ramsdale hadde holdt hjemmelaget inne i kampen i den første omgangen.

Da lagoppstillingen kom før kampen, var det en del overraskelser der. Kanskje ikke blant de 11 som var valgt – men av de ni som satt på benken. Liverpool har hatt voldsomme skadeproblemer denne sesongen. Søndag var over 10 spillere ute, som ville vært aktuell for kamptroppen.

Dette var spillerne som var utilgjengelig

1. Virgil van Dijk, langtidsskadd, kne, sannsynligvis ute for sesongen
2. Joe Gomez, langtidsskadd, kne, trolig ute for sesongen
3. Joel Matip, langtidsskadd, ankel, ute for sesongen
4. Jordan Henderson, langtidsskadd, lysk, ute til april
5. Fabinho, muskelskade, tilbake i trening og aktuell mot Chelsea
6. Ben Davies, ukjent hva midtstopperen sliter med
7. Diogo Jota, sykdom, var med til Sheffield men måtte sendes hjem, forhåpentligvis tilbake mot Chelsea
8. Alisson Becker, fikk fri etter farens tragiske dødsfall, forhåpentligvis tilbake mot Chelsea
9. Kostas Tsimikas, ukjent hva venstrebacken sliter med
10. Caoimhin Kelleher, ukjent nøyaktig hva skaden er, skal være en uke unna spill igjen
11. Marcelo Pitaluga, muskelskade, fjerdekeeperen ville vært på benken med Alisson og Kelleher ute
12. Leighton Clarkson, lyskeskade, Clarkson har vært i kamptroppen seks ganger denne sesongen.

Tre tilbake mot Chelsea

Etter seieren mot Sheffield United fortalte Klopp at Fabinho, Alisson Becker og Diogo Jota alle forhåpentligvis ville bli spilleklare igjen til neste kamp. Da er det storkamp mot Chelsea på Anfield – en nøkkelkamp i jakten på topp fire-plassering.

Vi vet ikke hva som er grunnen til at Kostas Tsimikas er ute igjen. Grekeren har vært ute i lengre perioder med Coid, lårskade og kneskade denne sesongen. Han har vært på benken i de sju siste Premier League-kampene før gårsdagens kamp – og fikk sine første minutter i Premier League i tapet mot Manchester City tidlig i februar. Fem minutter er alt han har fått med ligafotball etter overgangen fra Olympiakos, og vi krysser fingrene for at det ikke er noe alvorlig denne gang.

Ben Davies har ikke spilt siden han kom fra Preston North End på overgangsvinduets siste dag for en måned siden. The Athletic opplyste i går om at det handlet om spillerens fysiske form, uten å gå mer i detalj på hva som er problemet. Caoimhin Kelleher har vært plaget med en smell de siste ukene, og er en uke unna comeback ifølge The Athletic.

Det gledelige var at James Milner gjorde comeback etter hamstringskaden han fikk mot Leicester City for litt over to uker siden. Tilbake var også Naby Keita, som kom inn og spilte sin første kamp siden 7-0-seieren mot Crystal Palace før jul. Liverpools nummer 8 skulle få tid til å bli kvitt hamstringproblemene sine en gang for alle – og forhåpentligvis får vi nå se 26-åringen holde seg frisk over tid.

Brasilianske Marcelo Pitaluga er Liverpools fjerdekeper. Han skadet seg forrige helg da U23-laget slo Chelsea 3-2. Det er snakk om en muskelskade. 18-åringen ville trolig vært på benken i går, da Liverpool manglet både førstekeeper Alisson Becker og Kelleher, med Adrian som keeper. Pitaluga trener med førstelaget.

Også andre klubber kjenner på det

Liverpool er den klubben som har hatt flest skader denne sesongen, og har hatt spillere som har mistet flest kamper. Det har vært en oppgang i skader den siste tiden, og en rekke Premier League-klubber kjenner nå på problemene.

Verst er det for Leicester City, Liverpools konkurrent om topp fire. I skrivende stund har de ni skadde spillere, etter at den viktige midtstopperen Jonny Evans måtte ut med en leggskade i tapet mot Arsenal på søndag. Da måtte også Harvey Barnes ut på båre. Barnes har hatt en strålende sesong så langt. Det var deres niende skade på førstelagsspillere. James Maddison er allerede ute med en hofteskade, og Ayoze Perez er kneskadd. Brendan Rodgers har med andre ord store problemer med angrepet sitt. Jamie Vardy sliter også med leggen etter helgens kamp.

Crystal Palace er et annet lag med ni førstelagsspillere skadet, ifølge premierinjuries.com. Sheffield United, Newcastle, Southampton og Leeds har sju spillere ute, mens West Ham har seks.

Skadesituasjonen er lysest for Arsenal og Tottenham, som kun har én spiller utilgjengelig hver. Everton, og Liverpools to neste motstandere Chelsea og Fulham, har kun to skadde spillere.