Dette skriver avisene:«Han viste hvor viktig han er for Liverpools håp om å redde en elendig sesong»

Liverpool tok tre etterlengtede poeng på Molineux og nekter å gi opp håpet om en topp fire-plassering. Dette skriver de engelske avisene etter mandagens seier.

Diogo Jota så lenge ut til å stjele overskriftene, men den fæle skaden på Rui Patrício har fått den britiske pressen til å debattere offside-regelen.

«Uunngåelig at han skulle score vinnermålet»

«Diogo Jota kom tilbake til Molineux og det var nesten uunngåelig at han skulle score Liverpools vinnermål mot sin tidligere klubb Wolves, selv om kampen ble overskygget av en skade på Rui Patrício», skriver John Cross i The Mirror.

«Kampen endte i bekymringsfulle, dystre scener etter en fæl skade på Wolves-keeperen, som betydde at Jotas tanker var med hans tidligere lagkamerater. Patrício var bevisstløs, og måtte bæres av banen på båre, og 14 minutters tilleggstid var nødvendig etter de skremmende scenene på banen. Heldigvis, denne gangen kunne Wolves-sjef Nuno avsløre at Patrício var ved bevissthet i garderoben etter kampen og kunne snakke normalt.»

«Skaden kan reise spørsmålet om spillet skal fortsette når offside-flagget skal gå opp for skaden skjedde etter en stikker til Mo Salah. Salah var offside, men spillet fortsatte fordi dommerne er under instruksjoner om å stole på VAR-teknologi, og Patrício ble slått ut etter en uheldig kollisjon med Conor Coadys kne da Wolves-kapteinen måtte jage tilbake.»

«Jota tilbyr intern konkurranse, friskt blod i Liverpools angrepslinje, og kanskje et annet alternativ og dimensjon for fremtiden. Forståelsen mellom Jota, Sadio Mané og Salah ser allerede pen ut og var nøkkelen til vinnermålet i første omgangs tilleggstid.»

«Liverpools store bekymring var kanskje Thiago Alcantara som fikk gult kort i første omgang, og tilbrakte resten av andre omgang med å leve farlig da han fortsatte å fly inn i taklinger, før han til slutt ble byttet ut.»

«Sluttsignalet ble kraftig forsinket etter skaden på Patrício, men til slutt brakte det lettelse og en sårt tiltrengt seier for Liverpool før kveldens beste nyhet fulgte: at Wolves-keeperen hadde kommet seg.»

SKUMLE SCENER: Rui Patrício trengte hjelp på banen og fikk behandling i 14 minutter før han ble båret av.

SKUMLE SCENER: Rui Patrício trengte hjelp på banen og fikk behandling i 14 minutter før han ble båret av.

«Tre skitne poeng»

«Jürgen Klopp kalte det «tre skitne poeng» og det oppsummerte det», skriver Jason Burt i The Telegraph. «Jota scoret kampens eneste mål men Patrícios skade og scenene rundt – da han ble liggende på gresset før det medisinske personellet omsider bar ham av banen mens han fikk oksygen – vil føre til en debatt om hvordan offside-regelen blir implementert.»

«Det har vært nære på flere ganger denne sesongen, og det føles som at regelen har vært en «accident waiting to happen».»

«Frem til skaden handlet de fleste overskriftene om Jota, solgt av Wolves for 45 millioner pund i september. Etter å ha kommet seg etter en kneskade returnerte han for å score sitt første mål siden november. Det var ingen feiring fra ham mot klubben han representerte i tre år, men Liverpool vil juble over at angriperen er tilbake og danner en ny trio med Salah og Mané i Roberto Firminos fravær.»

«Liverpool er oppe på sjetteplass og går forbi Tottenham og Everton, og enda viktigere, bare fem poeng etter Chelsea på fjerdeplass. De er definitivt – og kanskje uventet – tilbake i jakten på en Champions League-plass.»

FIN RETUR: Det ble en hyggelig retur til Molineux for Diogo Jota.

FIN RETUR: Det ble en hyggelig retur til Molineux for Diogo Jota.

«Det eneste negative for Liverpool»

«Den 10. september offentliggjorde Premier League detaljer om de nye retningslinjene i anvendelsen av VAR, inkludert «flagging ved minimale offside-situasjoner»», skriver Henry Winter i The Times, som også tror at offsideregelen vil bli debattert. «Retningslinjene instruerte at «når det er sannsynlig med en umiddelbar scoringsmulighet, vil assistentdommer holde flagget nede til spillet er fullført. Når et mål er scoret eller sjansen er borte, løfter assistenten flagget for å indikere det første lovbruddet. Hvis et mål blir scoret, vil VAR se på situasjonen.»»

«Patrícios skade kastet en skygge over en god kamp der Liverpools forsvar imponerte, spesielt de to midtstopperne, Ozan Kabak som leste spillet godt, og Nat Phillips som headet bort alt. Etter de siste kampene i ligaen var dette en viktig seier for Liverpool, avgjort av Diogo Jota på hans retur til Wolves.»

GOD OPPTREDEN: Nat Phillips, ved siden av Ozan Kabak, leverte nok en god forestilling på midtstopperplass.

GOD OPPTREDEN: Nat Phillips, ved siden av Ozan Kabak, leverte nok en god forestilling på midtstopperplass.

«Jota tilbyr energi og selvtillit. Han har et øye for mål så vel som en evne til å linke med Mané og Salah, noe han gjorde strålende på sitt tiende mål på 21 kamper for Liverpool.»

«Det eneste negative fra Liverpools første omgang var et kort til Thiago Alcantara som hamret løs på motstanderne, og etter hvert fikk Craig Pawson til å notere navnet hans på et gult kort. Men Thiago la ingen demper på sin overiver, og fortsatte å takle robust og risikerte å teste Pawsons tålmodighet. Etter 66 minutter ble Thiago og Gini Wijnaldum byttet ut med Naby Keïta og James Milner.

«Kan redde en elendig sesong»

«Glem hans retur til Molineux, Diogo Jota er tilbake for Liverpool», skriver Paul Doyle i The Guardian. «Hans tiende mål for Merseyside-klubben siden han sluttet seg til dem fra Wolves forrige sommer var hans første siden han kom tilbake fra et skadeopphold på tre måneder og og ikke bare ga det Liverpools maks poeng fra en livlig kamp, det bekreftet hvor viktig han er for deres håp om å redde en elendig sesong.»

«Han var langt ifra den beste spilleren på et besøkende lag som ikke viste noen tegn til tretthet, men han fant det avgjørende touchet som har unngått Roberto Firmino spesielt mesteparten av sesongen.»

«Like oppmuntrende for Klopp var det å se Ozan Kabak og Nat Phillips levere solid på midtstopperplass. Dette var deres tredje kamp ved siden av hverandre på plassen hvor Liverpool har vært mest sårbare denne sesongen og det resulterte i null baklengs. Wolves sørget for at de måtte jobbe for det.»

«Forsvaret ble testet i det andre minuttet da Adam Traoré fløy forbi Andy Robertson og leverte et innlegg som Alisson trengte to forsøk på å gripe. Et øyeblikk senere parerte keeperen et skudd fra Nélson Semedo, som hadde herjet nedover samme side etter at Traoré flyttet inn mot midten for å skape kaos.»

«Liverpool skar dem åpne etter 11 minutter da Gini Wijnaldum fant Sadio Mané. Patrício gjorde nok til å tvinge senegaleseren ut mot siden og vinkelen ble for spiss til at han kunne skyte forbi målvakten.»

«Målet kom fra et kontringsangrep hvor Liverpools tre spisser var involvert, da Mané matet Jota på venstre siden av sekstenmeterboksen, og Portugiseren skjøt mot nærmeste stolpe. Patrício fikk en hånd på ballen men ikke nok til å stanse den.»

«Etter hvilen kom Wolves ut som et lag bestemt på å rette opp en feil. Willian José kunne utlignet hvis ikke Phillips hadde slått ham på et innlegg. Og så headet en upresset Coady over tverrliggeren. Wolves presset, men Liverpool truet på kontring igjen etter 55 minutter men Jonny angrep Salah da han skulle til å skyte. Liverpool håndterte resten av kampen godt, og Alisson gjorde komfortable redninger fra Traoré og Fábio Silva. Salah kom gjennom sent i kampen og satt ballen i mål; han var offside men Coady og Patrício kolliderte da de forsøkte å stoppe han.»

SAMSPILTE: Jota har funnet seg godt til rette med Mané og Salah.

SAMSPILTE: Jota har funnet seg godt til rette med Mané og Salah.

«Viser hvor langt de har falt»

«For første gang siden januar har Liverpool vunnet over et engelsk lag som ikke heter Sheffield United og hvis de kan ta glede av det, er det en indikasjon på hvor stort de har falt», skriver Richard Jolly i The Independent. «Men nå ligger de på sjetteplass og kan konkurrere om kvalifisering til Champions League.»

«Hvis deres sesong representerer et mysterium, med et historisk sammenbrudd men med potensiale for en relativt lykkelig slutt, var seier mot Wolves en påminnelse om en utvilsom suksess. Diogo Jonas første opptreden på Molineux siden han byttet Wolverhampton med Merseyside brakte også hans første mål siden han ble skadet i desember.»

«Wolves kan være bekymret for en potensielt mer alvorlig skade på Rui Patrício, noe som forklarte Liverpools dempede feiring ved sluttsignalet, men det  var et ærverdig resultat for Jürgen Klopps lag.»

«De har fortsatt problemer hjemme, men dette var ikke Anfield og dette førte til en følelse de sjelden har kjent på etter seks tap på syv kamper: glede.»

«En relativt begivenhetsløs første omgang viste at Liverpool manglet kliniskheten de pleide å vise, men avsluttet med den avgjørende berøringen fra rovdyret Jota. Det var ikke første gang Wolves fikk grunner til å angre på salget.»

«Liverpools eneste forrige ligamål i første omgang i 2021 kom på overtid. Det gjorde også dette.»

«Patrício ble tatt av lagkamerat Conor Coadys kne og båret av etter en 15 minutter lang forsinkelse. Mens John Ruddy kom inn som et ekstra bytte grunnet hodeskade, var dette fryktelig bekymringsfulle scener for Wolves etter at Raul Jimenez fikk et kraniebrudd mot Arsenal.»