– Harvey Elliott er den jeg har mest tro på fra Premier League-klubbene. Han kommer til å bli rågod

Harvey Elliott rangeres som den mest lovende U19-spilleren.

Harvey Elliott hadde en tung tirsdag, da han mistet ballen og Reading straffet Blackburn med å score kampens første mål i Championship-kampen i går kveld. Det ble kampens eneste mål.

Det var kanskje den første negative opplevelsen 17-åringen har hatt på utlånet sitt hos «The Rovers». Siden han kom til Ewood Park 16. oktober, har han fem mål og ni målgivende på 28 kamper fra sin posisjon på høyresiden av angrepet. Kun Emiliano Buendia i Norwich har flere (10).

Tirsdag publiserte ESPN en liste fra Tor-Kristian Karlsen over de mest lovende U19-spillerne i England, og hvem man kan forvente får gjennombruddet sitt i 2021. Der løftes Elliott frem som den spilleren han har mest tro på.

«Selv om han bare er 17, virker det sikkert at Elliott kommer til å ha en karriere helt på toppnivå. I tillegg til sine strålende tekniske ferdigheter, evnen til å skape kaos hvor som helst høyt i banen og hvordan han leser spillet, kommer det et temperament som du ofte assosierer med toppspillere», står det i ESPN-artikkelen. Du kan lese den og se hele listen her

IMPONERER: Harvey Elliott har storspilt i Championship denne sesongen.

IMPONERER: Harvey Elliott har storspilt i Championship denne sesongen.

X-faktor

Vi tok en prat med Karlsen, for å høre hvorfor han har så stor tro på 17-åringen de røde hentet fra Fulham.

– Jeg synes Elliott har spisskompetanse i det meste av det som er viktig for en angrepsspiller: et voldsomt og presist tilslag, imponerende 1v1-ferdigheter og i tillegg er han målfarlig, kan slå stikkere og innlegg. Nevnte jeg at han er uforutsigbar og en meget instinktivt smart fotballspiller?, sier han.

– Som jeg skriver i saken så har han også temperament, det liker jeg veldig godt. Uten bobler i blodet blir man sjelden en spiller i den absolutte toppklassen.

Uforutsigbarheten er noe av det han er mest begeistret for.

– Jeg liker spillere med x-faktor og som kan gjøre ting som ikke står i manualen. Elliott faller inn i den kategorien. Det skulle overraske meg om han ikke tilbringer hele neste sesong på Anfield.