På benken satt to spillere som er ukjente, selv for supportere som følger veldig godt med

Liverpool måtte ty til femte- og sjettevalg.

Alisson Becker mistet sin far i en tragisk drukningsulykke i Brasil i forrige uke, og er i sorg. Han får ikke dratt hjem til Brasil før i landslagspausen på grunn av koronarestriksjoner, og har en kone som er gravid i 29. uke.

Han er igjen på Merseyside, og Jürgen Klopp håper at målvakten er aktuell for spill igjen mot Chelsea på torsdag.

Caoimhin Kelleher har denne sesongen blitt Liverpools andrekeeper, og også den 22 år gamle iren mistet kampen mot Sheffield United. Det e ukjent nøyaktig hva skaden hans er, men han har vært ute av kamptroppen flere ganger den siste måneden, og skal ifølge The Athletic være én uke unna comeback.

Det gjorde at 34 år gamle Adrian var tilbake i målet, og spilte sin sjette kamp for sesongen. Det var første gang spanjolen sto en Premier League-kamp siden det endte 2-2 på i Merseyside-derbyet på Goodison Park i oktober – i den kampen der Virgil van Dijk ble langtidsskadd. Kampen før det, var kampen Liverpool tapte 7-2 på Villa Park…

Adrian gjorde jobben da han var tilbake mellom stengene, og holdt nullen søndag kveld.

Skade også på fjerdekeeperen

Marcelo Pitaluga er en spiller de har store forventninger til i Liverpool, etter at han kom til klubben i oktober 2020. Loris Karius er lånt ut til Union Berlin, og Kamil Grabara spiller for AGF Aarhus denne sesongen, og dermed er den 18 år gamle brasilianeren som kom fra Fluminense de helrødes fjerdekeeper.

SKADET: Brasilianeren Marcelo Pitaluga er skadet.

SKADET: Brasilianeren Marcelo Pitaluga er skadet.


Han har stått tre kamper for U18-laget, og fire kamper for U23-laget de siste månedene. Forrige helg pådro han seg en muskelskade da U23-laget slo Chelsea 3-2. Dermed var også fjerdekeeperen uaktuell mot Sheffield United.

Klopp måtte da klare seg uten første, andre og fjerdekeeperen. Tredjekeeper Adrian startet kampen, mens det satt en femte- og sjettevalg på keeperplass på benken.

«Kuba»

Jakub Ojrzynski er født 19. februar 2003, og har nettopp fylt 18 år. Den polske målvakten kom til klubben fra Legia Warszawa sommeren 2019. Han kostet da 200.000 pund, ifølge Liverpool Echo.

PÅ BENKEN: Jakub Ojrzyński satt på benken mot Sheffield United.

PÅ BENKEN: Jakub Ojrzyński satt på benken mot Sheffield United.


18-åringen signerte sin første proffkontrakt i fjor sommer. Han er knyttet til klubben frem til sommeren 2023. Ifølge Liverpoolfc.com går han kun under kallenavnet «Kuba». Han blir omtalt som en bra skuddstopper, som har utviklet seg mye med ballen i beina.


Ojrzynski var med førstelaget på preseasontur til USA sommeren 2019, og har stort sett spilt U18-fotball siden han kom. Han fikk tre kamper i UEFA Youth League forrige sesong. Denne sesongen har han ni kamper for U18-laget, og to for U23-laget. Den ene av de to for Barry Lewtas sitt lag, var da han erstattet Pitaluga etter at han måtte ut til pause med sin skade mot Chelsea for 10 dager siden.

«Kuba» skal ha fått draktnummer 75.

Hughes kom på overgangsvinduets siste dag

Det kom som en overraskelse da Liverpool FC meldte om overgangen til Liam Hughes 1. februar, dagen overgangsvinduet stengte. Han er født 19. august 2001.

De røde hadde sikret seg en ny spiller for U23-laget – en ung målvakt som har representert Nord-Irland på U17- og U21-nivå. 19-åringen har to kamper for U21-landslaget. 

HOLDT NULLEN: Liam Hughes spilte kamp på lørdag, og holdt nullen for U23-laget mot Arsenal. Et døgn senere satt han på benken i Sheffield.

HOLDT NULLEN: Liam Hughes spilte kamp på lørdag, og holdt nullen for U23-laget mot Arsenal. Et døgn senere satt han på benken i Sheffield.

Ifølge analyseverktøyet InStat er Hughes 193 centimeter høy, og har skrevet under på en kontrakt i Liverpool som varer frem til sommeren.

Han startet karrieren i Dungannon, før han dro videre til Portadown. Der fikk han førstelagsdebuten allerede som 15-åringen. Celtics akademi plukket ham opp i i 2018. Der var han i to og et halvt år. Han satt på benken to ganger for Celtic – begge gangene i Challenge Cup. Han spilte ingen førstelagskamper for den skotske storklubben.

For Liverpool U23 har han spilt én kamp, og holdt nullen. Det var i helgen, da Liverpool slo Arsenal 4-0 – dagen før han satt på benken for førstelaget!

Hughes kom ikke på banen, men dersom han hadde gjort det, ville det vært med draktnummer 98.