Uten playmakeren scorer Villa kun halvparten så mange målAston Villas beste og viktigste spiller er skadet igjen

Villa-kapteinen gjorde dagen til et mareritt sist lagene møttes.

Det nærmer seg ny kamp, og på lørdag kommer Aston Villa til Anfield. De røde vil føle at de har mye å revansjere mot Birmingham-klubben, etter det som skjedde på Villa Park i oktober.

Supportere av andre lag vil vise til at Liverpools forsvarsrekke den dagen besto av Andy Robertson, Virgil van Dijk, Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold. Det stemmer, men Alisson Becker, Jordan Henderson og Sadio Mané var ute – så at det var et «toppet» Liverpool er å pynte på sannheten.

Det er likevel liten tvil om at det er det største sjokkresultatet vi har sett, ikke bare for Liverpool, men i hele Premier League denne sesongen.

De røde var ferske regjerende mestere, og hadde startet sesongen veldig bra med tre strake seire mot Leeds United, Chelsea og Arsenal. Så kom sjokket på Villa Park. 7-2!

Grealish var involvert i alt

Jack Grealish har vært fantastisk for Villa de siste sesongene. Kapteinen vil trolig være med i den engelske landslagstroppen til sommerens EM, og er kanskje den spilleren i Premier League som er viktigst for sitt lag.

Når han har dagen er han nærmest ustoppelig, og det fikk Liverpool kjenne på 4. oktober. Han hadde tre målgivende og scoret to mål selv mot de røde – og det kunne vært mer. Gang på gang førte han ball og ga den fra seg på akkurat riktig tidspunkt.

At en spiller er direkte involvert i fem scoringer er ikke dagligdags, og det har ikke skjedd andre ganger denne sesongen. Jürgen Klopp sitt lag er langt ifra de eneste som har hatt problem med 25-åringen. På de 22 kampene han har spilt i ligaen, har han seks mål og 12 målgivende.

TRENTE I FORRIGE UKE: Det var ventet at Jack Grealish skulle gjøre sitt comeback mot Fulham. Det skjedde ikke, og det vil heller ikke skje på lørdag.

TRENTE I FORRIGE UKE: Det var ventet at Jack Grealish skulle gjøre sitt comeback mot Fulham. Det skjedde ikke, og det vil heller ikke skje på lørdag.

Selv om Grealish fikk sin førstelagsdebut så langt tilbake som i 2013/14-sesongen, er det ikke mange møter han har med Liverpool. Faktisk har det kun skjedd fire ganger – på grunn av Villas opphold i Championship, og på grunn av skader.

Tre ganger i Premier League, og én gang i FA-cupen. Han hadde målgivende i den vonde semifinalen på Wembley i 2015, da Brendan Rodgers sitt lag tapte 2-1…

Mystisk leggskade

Grealish spilte sin siste kamp 13. februar. Da var Villa på åttendeplass i Premier League, men hadde to kamper til gode og kunne ha kommet opp á poeng med Chelsea dersom de kampene hadde blitt vunnet. Seks serierunder senere er Villa på niendeplass, og avstanden til fjerdeplassen er åtte poeng. Villa har én kamp til gode.

Han har ikke vært i kamptroppen for Villa i de sju siste kampene. I hans skadefravær har Villa to seire, tre tap og to uavgjorte.

De hadde scoret 36 mål på 22 kamper da han var på banen, et snitt på 1,6 per kamp. Uten Grealish har de scoret seks mål på sju kamper – et snitt på 0,8 per kamp, nøyaktig halvparten.

Det har vært mye hemmelighold om hvor alvorlig skaden er, men han var ikke med da England spilte sine tre VM-kvalifiseringskamper. I uken etter ble han avbildet på trening, og han skal ha trent for fullt sammen med lagkameratene før møtet med Fulham forrige helg.

Så var han plutselig ikke i troppen likevel.

– Han trente hele uken, og så bra ut. Men han var ukomfortabel i går, så jeg tok ham ut etter ti minutter av treningen, for vi må være forsiktig når det kommer til slike skader, sa manager Dean Smith etter kampen på lørdag.

Birmingham Mail rapporterer at det er en leggskade. Han kommer heller ikke til å spille mot Liverpool, ifølge lokalavisen. 

– Jeg kommer ikke til å sette noe tidsperspektiv på det, for det slår alltid tilbake på deg dersom det ikke stemmer. Vi må bare se hvordan det går, sier Smith videre.

The Mirror skriver at Grealish undersøkes daglig, og at han må ha mer hvile før han er tilbake på kamp. Det skal ikke være press for å få ham spilleklar igjen før han er helt klar igjen. 

Liverpool - Aston Villa spilles lørdag kl. 16, og vises på TV 2 Sport Premium, TV 2 Sport 1 og Sumo.