«Denne gangen var Liverpool sin egen verste fiende»

Liverpool klarte ikke å hevne det bitre finaletapet i Kiev. Dette skriver de engelske avisene etter at Liverpool tapte mot Real Madrid.

Liverpools 3-1-tap i Madrid minner mange engelske sportsjournalister om hendelsene i Kiev i 2018.

«Sin egen verste fiende»

«Arenaen var et tomt treningsfelt, forsvarere i verdensklasse var redusert til tilskuere, og ingen av lagene topper tabellen i hjemlig liga, men med til sammen 19 Europacuper mellom dem, var dette en kamp man ikke kunne gå glipp av», skriver Melissa Reddy i The Independent. «Den var designet av Kroos, elektrifisert av Vinicius Junior og i stor grad formet av Liverpools katalog av feil, men Mohamed Salat tilbød oppgjøret noe håp med et bortemål.»

«Liverpools laguttak – inkluderingen av Diogo Jota og Naby Keita – luktet mot: intensjonen om å kvelde motstanderen med energi, høyt press og raske overganger. Kritikken av Real Madrid denne sesongen har handlet om deres tendens til å være ensidig og ubekvemme når de blir presset, og teorien var at hastigheten og skuddsikkerheten til Jota og progressivt spill fra Keita ville straffe spanjolene.»

«Virkeligheten var langt unna. Jota, valgt foran Roberto Firmino, klarte ikke å matche brasilianerens evne til å tvinge motstanderen i pressefellen, lukke rom, og se muligheten til å stjele ballen. Han stoppet ikke Kroos før Reals åpningsmål.»

«Liverpool gjorde feil over hele banen, var blodfattige med ballen i beina og fryktelige når de forsvarte seg mot den. En av de største feilene var å spille med en høy linje uten ønske om å presse mannen med ballen. Når mannen med ballen er Kroos, ruller du ut velkomstmatten for at han skal dekorere kampen og ta den fra deg. Og det gjorde han.»

«Den eneste omtalen av Keita, utenom i lagoppstillingen, kom da Klopp tok han av etter 42 minutter. Det hadde vært en oppvisning i ingenting. Thiago erstattet ham for å komponere Liverpools midtbane og hjelpe dem å få litt kontroll i kampen.»

ANONYM: Keita grep ikke muligheten og var nærmest anonym i den røde skjorta i de 42 minuttene han fikk.

ANONYM: Keita grep ikke muligheten og var nærmest anonym i den røde skjorta i de 42 minuttene han fikk.

«Merseysiderne viste faktisk en vilje til angrep i starten av andre omgang og ble belønnet. Et driv fra Wijnaldum endte med en pasning til Jota like utenfor boksen. Skuddet has ble stanset av Modric, men ballen landet vennlig hos Salah. Egypteren overvant Thibaut Courtois fra nært hold.»

«Kampen åpnet seg, med Liverpool desperate etter mer offensivt, noe som førte til både egne muligheter men også at forsvaret ble åpnet opp på kontring.»

«Ferland Mendy gjorde en viktig askjæring som stanset Sadio Mane, mens Alexander-Arnold stoppet Vinicius Junior i et brudd hvor Real så ut til å score. Deres tredje kom fra det resulterende hjørnesparket. Liverpool var statiske da Modric leverte en pasning til Vinicius Junior. Skuddet gikk mellom beina på Phillips før den gjennomsyret Alissons hender.»

«Liverpools passivitet ble plukket fra hverandre, og Real kunne nesten pause for å velge den perfekte ballen og avslutningen.»

«Og så endte kampen med samme poengsum som finalen i 2018 mellom lagene i Kiev. Denne gangen var imidlertid Liverpool sin egen verste fiende.»

EGEN FIENDE: Liverpools forsvarsspillere gjorde mange feil i løpet av kampen.

EGEN FIENDE: Liverpools forsvarsspillere gjorde mange feil i løpet av kampen.

«Klopp sitter igjen med en ulmende anger»

«Det var en tid hvor dette oppgjøret hadde virket gjenvinnbart. Men uten supporternes støtte, en nylig dyster rekke på Anfield og denne elendige forestillingen som fortsatt tynger dem, virker Liverpools mulighet til gjenvinning mindre sannsynlig enn noen gang», skriver Paul Joyce i The Times.

«Etter å ha invitert Real Madrid til å ta et betydelig skritt mot nok en Champions League-semifinale, satt Klopp igjen med bare en ulmende anger. Anger over laguttaket, anger over den elendige defensive opptredenen som ga Zinedine Zidanes lag tre mål og anger over at Liverpool var nest best mot en fysisk motstander i for mange dueller over hele banen.»

«De ble straffet for en taktløs, feilstrødd opptreden etter en fryktelig tabbe fra Trent Alexander-Arnold som presenterte Marco Asensio med Reals andre mål før pause. Alisson var deretter lite overbevisende i håndteringen av Vincios Juniors skudd som scoret sitt andre på det som til tider var en irettesettende kveld.»

«Mohamed Salah hadde vært sidehistorien før kvartfinalen takket være hans skade i finalen da lagene møttes for tre år siden, og hans scoring fra Liverpools første forsøk i det 51. minuttet, ga et snev av håp. Men ikke noe mer enn det.»

HÅP: Liverpool har fortsatt håp om avansement takket være Salahs viktige bortemål.

HÅP: Liverpool har fortsatt håp om avansement takket være Salahs viktige bortemål.

«All prat den neste uken vil dreie seg om store comebacks, om 4-0-seieren over Barcelona på kvelden da The Kop rystet Lionel Messi, men denne gangen må spillerne piske opp stemningen selv.»

«For ofte var det Liverpool tilbydde for stille; den eneste trøsten er at Real ikke scoret mer.»

«Det som gjorde første omgangs elendighet enda mer oppsiktsvekkende er det faktum at før start kunne Liverpool for en gangs skyld hente optimisme fra de svekkede defensive alternativene til sin rival. Den siste uken hadde Real mistet Sergio Ramos, Salahs nemesis fra Kiev-finalen i 2018, og Raphael Varane testet positivt for Covid-19 samme morgen som kampen.»

«Eder Militão, beseiret da han spilte for Porto mot Liverpool i kvartfinalen i 2019, ble trukket inn i hjertet av forsvaret sammen med Nacho, men klarte å gli gjennom kampen uten en svettedråpe.»

ÅPNET OPP: Karim Benzema og de hvitkledde klarte gang på gang å åpne opp Liverpools forsvarsrekke.

ÅPNET OPP: Karim Benzema og de hvitkledde klarte gang på gang å åpne opp Liverpools forsvarsrekke.

«Keita slet med å skille rødt fra hvitt»

«Nok et Anfield-mirakel er påkrevd hvis Liverpools sesong ikke skal ende i uorden og beskyldninger», skriver David Maddock i The Mirror. «Men glem Barcelona og kraften til the Kop, denne gangen vil mirakelet være å holde buret rent for et forsvar som var i trøbbel mot et Real Madrid-lag som var nådeløse da de fikk smaken av de rødes blod.»

«Det var historien om Liverpools dramatiske kollaps denne sesongen. Selvtilliten ble undergravd – og til slutt knust – av en konstant frykt for hva som kunne skje bak dem. Det hadde de rett i, for den smertelige sannheten er at de to midtstopperne bare ikke er klare for dette nivået. De viste seg i en forestilling med så mange feil som grenset til det forferdelige i første omgang. Frykten for eksponering i forsvaret undergravde troen over hele banen, og presset frem kanskje det dårligste pasningsspillet de røde har levert under Klopp, med særlig Naby Keita som tilsynelatende slet med å skille rødt og hvitt.»

KROOSKONTROLL: Toni Kroos kjørte midtbaneshowet for Real Madrid.

KROOSKONTROLL: Toni Kroos kjørte midtbaneshowet for Real Madrid.

«Gi dem et hurtigkurs i hevn»

«Kanskje synet av de ikoniske hvite skjortene sendte Klopps spillere inn i posttraumatisk stress da de rekonstruerte de katastrofale forsvarsfeilene som ga spanjolene europacupen i Kiev», skriver Chris Bascombe i The Telegraph. «Alle de tre Real-målene i 3-1-serien var unngåelige, et par uspektakulære lange baller som var ansvarlige for to før pause, så tillot Alisson Becker det som skulle vært en rutinemessig redning å unndra ham på en måte mer passende Loris Karius. Vinicius Juniors to mål tillot ham å fylle Gareth Bale-rollen, Marco Asensio tok den andre.»

«I det minste sørget Mohamed Salah for at ekkoene av 2018 ikke gjaldt den tidlige begrensningen av hans innflytelse. Han scoret det som ennå kan vise seg å være et kritisk bortemål. I motsetning til forrige kamp mellom klubbene, har Liverpool også en uke i stedet for et år på å få dette ut av systemet sitt. Glem fotballen, Klopp burde gi spillerne et hurtigkurs i den virkelige betydningen av hevn.»

«Denne kvartfinalen lignet en overgivelse, Liverpool en skygge av det laget som nylig truet med en vekkelse.»

3-1: Vinicius Junior scorer Reals tredje mål.

3-1: Vinicius Junior scorer Reals tredje mål.

«Real kan fortsatt spille»

«Noen ting er forandret siden disse to lagene møttes sist i Champions League-finalen, men resultatet forble det samme, to mål fra Vincinius Junior og ett fra Marco Asensio som tok Real Madrid til nok en 3-1-seier», skriver Sid Lowe i The Guardian. «Forskjellen er at denne gangen får Liverpool en ny sjanse og det er håpet de må holde seg til etter et gjensyn der de ikke fikk sin hevn.»

«Cristiano Ronaldo har kanskje dratt. Zidane har vært borte men har kommet tilbake. Og spillerne hans er kanskje eldre nå. Men Madrid kan fortsatt spille, med en misunnelsesverdig ekspertise og en følelse av at Europa er deres. Å se Karim Benzema her var å se et overlegent talent. Å se på midtbanen var det samme: Toni Kroos, Luka Modric og Casemiro ga en påminnelse om at talent kan motstå tid. I Vinicius er det ungdom, en 20-åring ofte anklaget for å ikke score nok som denne gangen scoret to.»

«Dominansen til de rutinerte spillerne var med på å sikre at fraværet av Sergio Ramos, Raphael Varane og Dani Carvajal stort sett ble ubemerket. Liverpool kom sjelden nær nok til å virkelig teste mennene som erstattet dem, selv om det var to skarpe avskjæringen fra Ferland Meny og Lucas Vazquez, og øyeblikket da Salah scoret 2-1-målet. Det var ikke mye mer fra mennene i rødt.»