– Dette betyr at Real Madrid er veldig svekket

Med Sergio Ramos og Raphael Varane ute, må Zinedine Zidane gjøre betydelige endringer på laget.

I forrige uke ble det klart at Sergio Ramos kom til å miste kvartfinalen mot Liverpool på grunn av en leggskade. I morgentimene i dag fikk Zinedine Zidane enda flere dårlige nyheter, da Raphael Varane testet positivt for Covid-19.

Med det er hans to beste og viktigste midtstoppere ute. Varane er fortsatt bare 27 år gammel, men har vært med på å vinne VM med Frankrike, fire Champions League-titler med Real Madrid, i tillegg til tre ligatitler.

Inn på laget vil Eder Militao komme.

Kom for store penger

Militao er en brasiliansk forsvarer, som kostet hele 50 millioner euro da han ble kjøpt fra Porto etter én veldig imponerende sesong i europeisk fotball i 2019.

Han har ikke slått til slik de hadde håpet i den spanske hovedstaden. Faktisk var han et av navnene som stadig ble nevnt da Liverpool hadde sin stopperkrise og var på midtstopperjakt i januar. På sine to sesonger for de helhvite, har han kun spilt 28 kamper så langt.

Denne sesongen har han spilt åtte kamper – fem i La Liga, to i Champions League og én i Copa del Rey. Han har hatt sine skader denne sesongen, men har 16 kamper på benken, så det har mye handlet om at han rett og slett ikke har vært god nok. Forrige sesong var han i troppen i 38 av 38 kamper, men spilte kun i 15 ligakamper, viser tall fra InStat.

– Stor svekkelse

Vi har tatt en prat med Viasport-ekspert Petter Veland om hva det betyr at Real Madrid må klare seg uten Varane.

– Det betyr at Real Madrid er veldig svekket på en meget sentral posisjon. Seriegullet forrige sesong ble i stor grad sikret på grunn av defensiv soliditet, og vinden blåser i samme retning denne sesongen, sier Veland til liverpool.no.

Det er få som har bedre oversikt på spansk fotball.

– Alle kjenner til Ramos’ betydning, og Varanes betydning øker når Ramos er ute…

Da Real Madrid slo Eibar 2-0 på lørdag, spilte Real Madrid 3-5-2, og lot Varane sitte på benken.

– Med begge to ute virker det som at Zidane gjør det samme som på lørdag. Da var det Militao, Nacho og Ferland Mendy som stoppere, mens Lucas Vázquez og Marcelo spilte som vingbacker.

– Det betyr at det skal være personell nok til å kunne stoppe motstanderen, men nivået på enkeltspillerne er jo naturligvis ikke så bra uten Ramos og Varane, som med, sier han.

Spillere ute også i neste uke

Da meldingene kom om Ramos sin skade i forrige uke, ble det sagt at Ramos vil være ute i begge kampene mot Liverpool.

Det vil trolig også Varane være – dersom ikke den positive testen senere viser seg å være feil. Han vil da miste El Clasico mot Barcelona på lørdag, og bortekampen mot Liverpool om åtte dager.

Dermed kan det også bli samme forsvar på Anfield neste onsdag, men da må Mendy unngå gult kort. Han og Federico Valverde er de to Real Madrid-spillerne som må stå over returoppgjøret dersom de får gult i kveld. Valverde regnes som usikker til kampen med et muskelproblem.

Real Madrids lag mot Eibar: Courtois, Vazquez, Militao, Nacho, Mendy, Marcelo, Modric, Casemiro, Isco, Asensio, Benzema

Real Madrid - Liverpool spilles kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.