Spillerbørs;Alisson Becker historisk da han headet inn vinnermålet - får toppkarakter

Aldri før har det skjedd i Liverpools historie at en keeper har scoret mål. Ikke før Alisson Becker scoret den 16. mai 2021. Og det var viktig for å være med i kampen om Champions League-kvalifiseringen.

Alisson Becker10

Snakk om utrolig. Alisson Becker ble den store helten da han header ballen i mål på overtid av overtiden. Brassen kom opp og header altså Alexander-Arnold sin corner i mål. Usikker på hvilke forventninger vår keeper hadde om arbeidsmengden i dag, men han fikk nok mer ballkontakt enn mange hadde forventet. Lite å gjøre med 1-0-målet, der Robson-Kanu kommer alene mot han. God utboksing foran farlige hjemmeangripere da de angrep ledermål. Fikk sin revansje mot Robson-Kanu da han rykket ut og reddet da han var gjennom mot slutten. Vår fantastiske keeper holder liv i Champions League-drømmen. Selvfølgelig får han 10!

Trent Alexander-Arnold7

Hvis ikke Southgate tar med Trent til EM, er det hans problem. Unggutten har vært Outstanding etter vrakingen på landslaget, spesielt offensivt lukter det svidd av spillet hans. Igjen gode involveringer offensivt, men gjorde også en glimrende jobb da han brøt foran Robson-Kanu som var nær ved å bli tomålsscorer. Hadde også noen svake involveringer defensivt, men Trent havner på plussiden med god margin. Et par skudd fra godt hold, som gikk over. Mye slurv bakover, Trent bør kanskje satse på en videre karriere som midtbane/ving?

Rhys Williams5

Hadde sammen med midtstopperkollega Phillips noe problemer med store og kraftige WBA-angripere. Også han må ta på seg noe av skylden for slappe markeringer, som førte til flere farlige situasjoner. Slet med plasseringen ved flere anledninger. Erstattet av Wijnaldum sju minutter før slutt.

Nathaniel Phillips5

God mann å sende framover på dødballene. Hadde flere gode involveringer med hodet. Er også brukbar i duellspillet. Men glapp ved flere anledninger i markeringene, blant annet ved WBA-målet. Uvant usikker når hjemmelaget angrep.

Andy Robertson6

Burde sammen med Fabinho vært mye tettere på målscorer Robson-Kanu på 1-0. Hadde vansker med å hanskes med WBA-vingen Phillips. Noen svake avleveringer. Det var det ikke da han fosset fram på venstresiden og fikk lagt inn foran mål et kvarter før slutt. Da var de røde nær ledermål.

Thiago Alcântara8

Pådrar seg noen frispark, noen rette, andre hårreisende feil. Mannen med den rake ryggen og store oversikten mater våre offensive spillere med flere bra baller i dag. Viste klasse da han kroppsfintet bort forsvaren sin og fikk skutt mot mål mot slutten. Nær sin andre Liverpool-scoring. Spilte på jevnt høyt nivå i dag.

Fabinho5

Svak markering på 1-0-scoringen, der Robson-Kanu fikk alt for lett leide fram mot Liverpool-målet. Den litt slappe starten var litt overraskende for en spiller av hans kaliber. Spilte seg heldigvis etter hvert noe opp, men dette var ikke blant de beste kampene i Liverpool-trøya. Ble for avventende i for mange situasjoner. Slår litt for ofte bak, der han kan slå framover i banen.

Curtis Jones5

Spilte sin trettende Premier League-kamp, fra start denne gangen. Unggutten har satt brukbare fotavtrykk de gangene han får muligheten på midten. Denne gangen utmerket han seg ikke spesielt. Skadesituasjonen gjør at unggutten får muligheten her. Byttet ut etter en knapp time uten at han på noen måte preget kampen.

Mohamed Salah8

Kane nettet i ettermiddag og satte dermed press på Mo i den prestisje tunge toppscorer-statistikken (22 mot 21). Egypteren brukte 33 minutter på å utlikne den kampen (og i dagens oppgjør). Han er bevegelig, god med ball, demper de utroligste ballene, løper i de beste rommene, er i kontringshumør, kommer med de mest fantastiske innleggene, strutter av selvtillit og smiler. Var Liverpools bestemann, inntil en keeper ville det annerledes helt på slutten.

Roberto Firmino6

Dagens kaptein spilte en god kamp på Old Trafford, der Klopp sa at brassen har gjort seg sterkt bemerket på treningene den siste tiden. Firmino er den store regissøren i Liverpools angrep og fansen har ventet litt på han. Da er det greit å avslutte denne på alle mulige måter vanskelige sesongen på en god måte. Denne kampen var ikke på topplista for han. Blir av og til litt nonchalant og mister ballen. Nær to scoringer halvveis i andre omgang.

Sadio Mané7

Klopp ventet nok på en reaksjon etter å ha blitt utelatt fra start mot Manchester United, der det ble gjort en stor sak av at han ikke takket sjefen for kampen. Kom seg til flere bra sjanser, blant annet en stor mulighet upresset halvveis i første omgang. Hadde ballen i mål, men var i hårfin offside. Sadio og Salah hadde flere fine kombinasjoner i kveld.

Xherdan Shaqiri5

Sveitseren fikk en drøy halvtime for Jones. Er blant de som er på oppløpssiden av sin Liverpool-karriere. Oppsatt på å gjøre en god figur. Han skulle være boksåpneren mot et lavtliggende og nedrykksklart West Bromwich. Er spillbar og bevegelig, men lyktes med heller lite.

Georginio Wijnaldum

Fikk sju minutter og rakk å utgjøre en bra trussel i det offensive spillet når Liverpool jaget vinnermål. Fikk en kanonsjanse i siste ordinære spilleminutt. Ballen gikk dessverre for høyt. Ble mer liv offensivt da han kom inn.