Crystal Palace sikrer vanligvis plassen tidlig under Roy Hodgson - deretter sier det ofte stopp

Roy Hodgson kan kunsten å overleve i Premier League, men sliter med å motivere spillerne til noe mer enn akkurat det.

Etter det var spilt fire kamper av 2017/18-sesongen fikk Roy Hodgson oppgaven i å snu en Crystal Palace-skute godt forankret til bunnen av tabellen etter fire tap og ingen mål på sesongens første kamper under Frank de Boer. 

Det ble tre tap på britens tre første kamper før han til slutt fikk dreisen på laget, og selv etter å ha satt rekord for antall tap i starten av en sesong (syv) holdt laget relativt komfortabelt plassen i ligaen på 11. plass med 44 poeng.

I de påfølgende sesongene, med et satt spillemønster og mannskap, har Hodgsons menn aldri hatt problemer med å sikre plassen. Statistikken etterpå plassen sikres er imidlertid interessant lesning. 

Unik 2018/19-sesong

Poengmessig er 2018/19-sesongen Crystal Palaces beste sesong i Premier League under Roy Hodgson. Laget sikret tidlig plassen med 39 poeng etter 33 kamper, men klarte faktisk å opprettholde formen og endte sesongen med 49 poeng på 12. plass. 

Forrige sesong brukte Hodgsons mannskap bare 30 runder på å nå 42 poeng, og dermed komme over den magiske «40 poengs-grensen». 

På det tidspunktet var det bare fire poeng opp til Manchester United og Wolves på Europaliga-plass, og bare ni poeng opp til Champions League-plass. «The Eagles» maktet imidlertid ikke å opprettholde formen, og endte sesongen på 14. plass med 43 poeng. 

STARTET NEDTUREN: Etter at Liverpool knuste Crystal Palace etter korona-pausen tok Hogdsons menn bare ett poeng.

STARTET NEDTUREN: Etter at Liverpool knuste Crystal Palace etter korona-pausen tok Hogdsons menn bare ett poeng.

Denne sesongen tok det bare 30 runder før Crystal Palace nådde 38 poeng, og dermed tilnærmet hadde sikret plassen med åtte kamper igjen og bare to poeng opp til den magiske «40 poengs-grensen». 

I etterkant har laget tatt fem poeng på syv kamper før de møter Liverpool i sesongens siste kamp. 

Oppsiktsvekkende statistikk

De siste to sesongene tok Crystal Palace henholdsvis 1,4 og 1,4 poeng per kamp før plassen var sikret, mens de kun tok 0,1 og 0,7 poeng per kamp etter at plassen var sikret. 

Crystal Palace poeng per kamp før sikret plass siste to sesonger:

2019/20: 1,4

2020/21: 1,3

Crystal Palace poeng per kamp etter sikret plass siste to sesonger:

2019/20: 0,1

2020/21: 0,7

Skillet mellom før og etter sikret plass er iøynefallende, og ser ikke ut til å være tilfeldig basert på de siste sesongene. 

Med en stor anledning for deres høyt respekterte manager bør det være nok å motivere seg til for Crystal Palaces spillere, men for Liverpools del kan vi håpe at statistikken fastslås i sesongens siste kamp.