Dette skriver avisene etter sesongavslutningen:«Det var et bilde som definerte Liverpools sesong»

Stopperhelter, farvel med Gini og en imponerende sluttspurt er nøkkelordene i de engelske avisene etter at lyset er slukket for 2020/21-sesongen.

«Da sluttsignalet gikk, gikk en bandasjert Nat Phillips bort til stopperpartner Rhys Williams, som behandlet et kutt over venstre øye, og duoen omfavnet hverandre i jubel», skriver Paul Joyce i The Times

«Det var et bilde som definerte Liverpools sesong. Endelig hadde Jürgen Klopps lag en god grunn til å smile gjennom smerten. Noen meter lenger borte ga manageren 'high-fives' til sine spillere. Mohamed Salah og Andrew Robertson klemte, og jubelbrølet som har vært savnet på Anfield kunne høres fra de som var på The Kop. Det endte godt for Liverpool», skriver han. 

Det har vært en vanskelig sesong med mange vonde øyeblikk, men til slutt leverte laget topp fire og Champions League. 

«Seieren over Crystal Palace sørget for tredjeplass, som inntil nylig virket helt umulig», skriver Joyce.

Grunn til bekymring for alle andre

Chris Bascombe i The Telegraph trekker frem at man alltid ville ha et lite håp om topp fire så lenge Leicester var på skuddhold da sesongen skulle avsluttes. Brendan Rodgers' lag hadde tøffe kamper mot slutten, og skulle i tillegg spille FA-cupfinale. Til slutt tok Liverpool seg forbi. 

«Det var ikke Leicester som raknet. De vant på Old Trafford og kunne ha tapt poeng i de andre kampene når som helst. Så viste det seg at Liverpool, som var seks poeng bak med fire kamper igjen, til slutt ble en to poengs ledelse, med en usannsynlig tredjeplass. Chelseas overraskende formdupp var en bonus. Det bør gi grunn til bekymring for alle andre at selv et så skadet Liverpool avsluttet sesongen bare noen få seiere unna å være med på å kjempe om tittelen», skriver han. 

Bascombe trekker frem at så snart Klopp fant seiersoppskriften, som i hovedsak medførte Fabinho på midtbanen og Phillips i midtforsvaret, så det ganske bra ut. 

«Hans tro på at spillerne kunne levere så snart omstendighetene gikk i riktig retning forsvant aldri. Det samme kan sies om Fenway Sports Group, som har holdt ut et tøft år, men skal ha skryt for at de slo ned alle påstander om at Klopp var under press da laget var på sitt verste», skriver Bascombe. 

En legende takker av

James Pearce i The Athletic vier noen ord til Gini Wijnaldum, som søndag takket av etter fem år som Liverpool-spiller. 

«Liverpool har som policy at de ikke deler ut lukrative langtidskontrakter til spillere over 30, men de vil kanskje angre på at de ikke gjorde et unntak for Wijnaldum. Han drar som en ekte Kop-legende», skriver Pearce.

«Han var der fra Klopps første sommer, da gjenoppbyggingen startet, og han var viktig for triumfene både i Champions League og Premier League. Hans innhopp mot Barcelona vil være del av Anfield-historien for alltid. Han har alltid representert det uselviske ved Klopps lag, og hans utholdenhet har vært like imponerende som evnen til å holde på ballen som om det stod om livet», skriver Pearce.

TAKKER AV: Gini Wijnaldum har spilt sin siste kamp i Liverpool-drakt.

TAKKER AV: Gini Wijnaldum har spilt sin siste kamp i Liverpool-drakt.

Han trekker også frem Trent Alexander-Arnold og Thiago som spillere som har levert godt den siste perioden, og mener det er sjokkerende om Gareth Southgate nå vraker høyrebacken fra sin EM-tropp. Pearce nevner også Andy Robertson, som har spilt hver eneste kamp denne sesongen. I tillegg får to midtstoppere ekstra skryt. 

«I en sesong der skader på forsvarere har dominert, var det passende at både Nat Phillips og Rhys Williams kom blodige ut av en rutinemessig 2-0-seier over Crystal Palace. Begge de urutinerte midtstopperne har gitt sine rykter et kraftig løft», skriver Pearce. 

«Ikke tvil på deres sult eller mentalitet»

«De spilte for fjerdeplass og endte som nummer tre, slik det ble til slutt. De gjorde jobben på siste dag mens både Chelsea og Leicester ikke maktet å gjøre sin jobb. De avslutter sesongen på en rekke med ti kamper ubeseiret - åtte seiere og to uavgjort. Tabelltopp-form da de trengte det som mest», skriver Neil Jones i Goal

«Jürgen Klopps lag så døde og begravet ut for bare noen uker siden. De var nummer åtte på tabellen i midten av mars, så mye som ti poeng bak Leicester, og de spilte som et lag som så ut til å ha glemt hvordan man vinner. Som et lag som hadde glemt alt», skriver Jones. 

Mellom 19. desember og 15. mars vant Liverpool bare tre av 14 kamper i Premier League, og fryktelige rekorder var satt på Anfield. 

«De var langt nede og måtte fortjent tåle spørsmål for formsvikten, men de har bevist en ting eller to de siste ukene. Ikke tvil på deres sult eller mentalitet. Det er fortsatt liv i flammen», skriver Jones.