«Det ville være dumt å avskrive Klopps lag nå – han er en manager som har for vane å holde på spenningen til den aller siste kampen»

Thiago, Alisson, og Liverpools fornyede håp om fjerdeplassen preger den britiske sportspressen etter seieren over Southampton.

9. mai 2021 kl 13.45Mari Lunde@mareylunde

Etterlengtede mål fra Sadio Mané og Thiago Alcantara var nok til å slå Ralph Hassenhutls menn på Anfield lørdag kveld. Men det ble nervepirrende. Dette skriver avisene.

«Et stort mål på en avgjørende tid»

«Thiago valgte litt av en tid og kampsituasjon for å score første mål for de regjerende mesterne, og slo til på 90. for å gjøre resultatet trygt da Saints presset på for en utligning», skriver Melissa Reddy i The Independent. «Manés mål i førsteomgang føltes ikke som nok til å få Liverpool over streken lørdag kveld og nærmere Chelsea og Leicester for den siste Champions League-plassen.»

«Begge forsvarerne som ble rekruttert i vintervinduet – Ozan Kabak og Ben Davies – for å dekke det langvarige fraværet til de tre viktigste midtstopperne – var utelukket på grunn av skader. James Milner og Naby Keita var også ute med smeller, så totalt ti spillere var ute med skade og dermed satt Ben Woodburn og Billy Koumetio på benken.»

«Slik har Liverpools sesong vært. Kampen på St. Marys i januar var da de virkelig begynte å glippe, Danny Ings sitt tidlige mål var nok til å gi dem sitt andre ligatap i sesongen. Klopps menn hadde haltet til uavgjort mot West Brom og Newcastle før det møtet, men den dårlige beslutningsprosessen på St. Mary’s var både svimlende og et tegn på kaoset som skulle komme.»

«Liverpool, som allerede har brukket beinet og ryggraden for å bruke managerens analogi på skadekrisen, var fortsatt på Premier League-toppen på det tidspunktet. Så strømmet nederlagene på, åtte på de neste elleve ligakampene. Ved avspark på Anfield i går hadde Liverpool tapt flere liga- og cup-kampen i 2021 enn de hadde vunnet.»

«Åpningsminuttene fulgte i et bekymringsfullt mønster for vertene: Liverpool skapte, men konverterte ikke.»

«Mané og Salah kastet begge bort muligheter, før de kombinerte for å finne nettveggen umiddelbart etter en oppvekker. Alisson gjorde det ypperlig da han kom ut fra linja for å stanse Che Adams fra åtte meter, og han reddet Nathan Redmonds oppfølging. Det var en advarsel for Liverpool, men det var ikke tid til å tenke over det da Merseysiderne hadde ballen i nettet 46 sekunder senere. Salah, som tidligere hadde valgt å skyte fra spiss vinkel i stedet for å spille til Mané, gjentok ikke feilen. Han leverte et fint innlegg fra høyre som dissekerte flere Southampton-kropper og fant Senegaleseren på bakerste stolpe.»

MANÉ-HEADER: Mané scoret første omgangs eneste mål.

MANÉ-HEADER: Mané scoret første omgangs eneste mål.

«Det endte hans lengste rekke uten ligamål på hjemmebane for Liverpool.»

«Tiden tikket, og man fikk en forsterket følelse av at gjestene kunne få noe fra møtet, spesielt ettersom Klopps lag ikke klarte å holde på ledelsen mot Leeds og Newcastle.»

«Men Liverpool fikk til slutt bufferen sin. Thiago skar inn fra venstre, driblet langs kanten av feltet og skjøt et skudd som tok en liten avbøyning forbi Forster. Et stort mål på en avgjørende tid, som fulgte et tilfredsstillende rent bur for et redusert forsvar, som holder Liverpool i kampen om å fortsette å blande seg med Europas elite.»

«Insisterer på å gjøre livet vanskelig for seg»

«På mange måter var det sånn det alltid var ment å være for Liverpool», skriver Paul Joyce i The Times. «Det var synet av Sadio Mané som scoret første mål, Thiago Alcantara som gjorde kampen trygg mot motstanderen som er på tomgang på feil ende av tabellen, og de holdt buret rent. Likevel, det at Jürgen Klopp aldri kunne slappe helt av da Southampton så ut til å bite fra seg, understreket hvordan spillerne hans har insistert på å gjøre livet vanskelig for seg selv denne sesongen.»

«Likevel kan Liverpool-sjefen hevde at resultatene er viktigere enn prestasjoner akkurat nå, og i denne forbindelse fortsetter deres ambisjoner om en topp fire-plassering. Etter tapene som Leicester City og Tottenham Hotspur led, er de oppe på sjetteplass. Manchester United ligger på lur torsdag.»

«Liverpool vil reise til Old Trafford oppstyrt av Alcantaras første mål for klubben, som kom rett utenfor straffefeltet og fikk rik applaus fra sidelinjen. Klopps glede for spanjolen, som har hatt en vanskelig første sesong med skade og dårlig for etter sin ankomst fra Bayern München, var farget av lettelse.»

«Dette var bare Liverpools tredje seier på 12 kamper mot de lagene som har ligget på de syv nederste plasseringene ved avspark, og selv med en lang skadeliste er den statistikken slående.»

«Til tross for den fortsatte forstyrrelsen i forsvaret, som betydde at Rhys Williams og Nat Phillips bare spilte sammen for andre gang, er det fraværet av kliniske avslutninger som har komplisert saken ytterligere. Klopp ville ha vært fornøyd med pasninger og bevegelser, men vil også ha notert seg mangelen på nådeløshet foran mål.»

BANENS BESTE: Alisson Becker ble kåret til kampens beste mann av både liverpool.no og av Sky.

BANENS BESTE: Alisson Becker ble kåret til kampens beste mann av både liverpool.no og av Sky.

«Mané scoret sitt første mål på Anfield i 2021. Likevel klarte ikke hjemmelaget å klikke seg gjennom girene, og de forble sårbare. Tella plantet en heading midt i kroppen til Alisson fra fem meter ett minutt før pause, og brasilianeren i mål ville senere skape sine egne problemer. Han hadde nettopp bokset ut en knallhard volley fra innbytter Ibrahima Diallo da han på uforklarlig vis passet rett til en ventende Adams med en feil som minnet om tabben mot Manchester City i februar. Alisson var heldig da Adams kastet bort muligheten med et tamt skudd som ble lett stoppet.»

«6-3 ville vært en nøyaktig refleksjon»

«Det er en rettferdig oppsummering av Liverpools kampanje at deres håp om kvalifisering til Champions League har blitt styrket de siste to ukene uten at de faktisk har spilt», skriver Chris Bascombe i The Telegraph. «Chelsea er ute av syne, men i Liverpools påtvungne fravær på grunn av utsettelsen mot Manchester United, har Leicester City og Tottenham Hotspurs svakheter vist seg å være spesielt imøtekommende og lokket Klopps lag tilbake i kamp.»

«Endelig tok Klopps spillere seg til rette, og hjalp sin egen sak med en sjelden hjemmeseier, 2-0-seieren som gir ekstra betydning for den omorganiserte Old Trafford-turen.»

«Ikke at dette var spesielt overbevisende. Når Alisson Becker blir kåret til kampens beste på Anfield, er det en hyllest til motstanderens angripende mot.»

THIAGO-TREFF: Thiago satt ballen i mål på et viktig tidspunkt i kampen.

THIAGO-TREFF: Thiago satt ballen i mål på et viktig tidspunkt i kampen.

«Inntil Thiago fant nederste hjørne, må Klopp ha følt at han satt fast i en tidssløyfe da det som utspilte seg føltes skremmende kjent. Uansett hva du husker fra fjorårets Liverpool, forestill deg det motsatte nå: de er defensivt sårbare, har mistet morder-instinket sitt, er psykisk skjøre, og er ofte skyldige i dårlige avgjørelser i stedet for å spille trygt når de har beskyttet en smal ledelse.»

«Noen av årsakene til det er åpenbare. Sist gang lagene møttes ble Saints-sjef Ralph Hassenhutl redusert til tårer da de vant. Det er sannsynligvis en lignende reaksjon fra Klopp hver gang han får en medisinsk oppdatering før kampdag. Selv sjettevalgene på midtstopperplassen blir skadet nå, den utlånte Ozan Kabak er den siste som har blitt rammet, og tvang Klopp til å sette Nat Phillips og tenåring Rhys Williams sammen på stopperplass for bare andre gang denne sesongen.»

«Den uerfarne duoen opptrådte beundringsverdig i sine individuelle kamper, men strukturelt gjør fortsatt fraværet av Virgil van Dijk dette laget ugjenkjennelig. Ubehaget var uhyggelig å være vitne til helt til Thiago kunne stanse Saints sine håp om å ta poeng.»

«Et sluttresultat på 6-3 ville ha vært en nøyaktig refleksjon av den skiftende balansen, begge lag er komfortable med ballen men utsatt uten den.»

«Den eneste gangen de har scoret mer enn ett mål på Anfield»

«Liverpool spiller ikke som et Champions League-lag, men med to uker igjen er muligheten for å karre til seg en topp fire-plass fortsatt der», skriver Dominic King i Daily Mail. «Hvor lenge de er med i konkurransen må vi vente og se – neste stopp er Old Trafford – men de kjemper fremdeles, og det ville være dumt å utelukke Klopps lag nå. Det er tross alt en manager som har for vane å ta sesonger til den aller siste kampen. Det kan igjen være tilfelle her.»

«Da disse lagene møttes første mandag i året på St. Mary’s kunne ingen ha forestilt seg at Liverpool ville ende opp med å bli utenfor tittelkampen: de var på topp på morgenen 4. januar med 33 poeng fra 16 kamper. Den tamme og bortkastede forestillingen på sørkysten var imidlertid en forløper for det som skulle komme, og den usammenhengende, uberegnelige normalen de siste fire månedene har gjort at det er mange på Anfield som føler at slutten av sesongen ikke kan komme raskt nok.»

«Liverpools sårbarhet har ført til en tapt tillit til dem, og det var ingen klar konklusjon at de ville få seieren og legge press på lagene over dem.»

«Den eneste ganger de har scoret mer enn en gang på Anfield de siste ni Premier League-kampene kom mot Aston Villa – 0, 0, 0, 1, 0, 0, 0, 2, 1 var sekvensen før lørdagens kamp – og en ny sjanse til å drepe kampen ble stanset i det 68. minuttet da Jack Stephens blokkerte et Salah-skudd.»

THIAGOS MÅL: Her skyter Thiago ballen i mål bar Forster.

THIAGOS MÅL: Her skyter Thiago ballen i mål bar Forster.

«Sløsing som dette betydde at det ville bli en anspent affære og en hendelse i det 76. minuttet illustrerte nervene, da Alisson – som hittill hadde vært eksemplarisk – klarte å sende en ball rett til Adams. Adams klarte ikke å kapitalisere og skjøt rett på brasilianeren.»

«Som var tilfellet i den første omgangen, var bommen avgjørende. Liverpool forble resolutt og helt på tampen av kampen scoret Thiago sitt første mål siden hans overgang verdt 20 millioner pund fra Bayern München. Klopp heiste armene i været og ristet på nevene av glede. Kampen fortsetter.»

«Fikk siste ordet»

«Jürgen Klopp har beskrevet Champions League-kvalifisering som usannsynlig for Liverpool», skriver Andy Hunter i The Guardian. «Det er imidlertid fortsatt en mulighet til stede etter at Sadio Manés mål i førsteomgang og Thiagos første mål for klubben sank Southampton mens en økende angst forfølger Leicester igjen.»

«Denne opptredenen var ikke et overbevisende argument for Liverpools egne muligheter til å forbli en del av den europeiske eliten, og de sto i gjeld til målvakt Alisson for å holde buret rent ettersom Southampton hadde flere sjanser til å ødelegge. Men på dette stadiet av en utmattende sesong var sluttproduktet det viktigste for Klopp.»

«Liverpool, med uerfarne Nat Phillips og Rhys Williams som imponerte i midtforsvaret, startet der de slapp mot Newcastle forrige kamp på Anfield: kontrollerte ballbesittelsen, skapte klare åpninger og lot be besøkende slippe unna ustraffet alt for ofte.»

«Kompleksiteten i første omgang ble formet i løpet av 60 sekunder. Southampton burde tatt ledelsen og hadde to klare sjanser til å gjøre det, men fant seg bakpå i stedet. Nathan Tella ble frigjort på høyre side av Theo Walcott og fant en umarkert Che Adams, som aldri så overbevisende ut da Alisson kom ut og blokkerte et forsøk på en chip med brystet sitt. Thiago og Alexander-Arnold rotet til den resulterende klareringen og ga Nathan Redmond er gratis forsøk fra kanten av boksen som han sendte tamt i  Alissons grep.»

LETTET: Det var en lettet og fornøyd Klopp som feiret seier og Thiago-mål ved fulltid.

LETTET: Det var en lettet og fornøyd Klopp som feiret seier og Thiago-mål ved fulltid.

«Southampton ble straffet umiddelbart. Fabinho fant Salahs rom på høyre siden og egypteren produserte et utsøkt innlegg til Mané som kunne heade i mål fra kloss hold på bakre stolpe. Det var første gang Salah og Mané kombinerte for et mål i Premier League denne sesongen.»

«Det siste ordet tilhørte Thiago, som fikk sitt første Liverpool-mål fra 20 meter etter at innbytter Roberto Firmino og Mané hadde tvunget frem en feil fra Kyle Walker-Peters.»