Southampton er et av flere lag som har opplevd dette

For enkelte lag har det tilsynelatende kostet dyrt å slå Liverpool.

Liverpool har tapt flere kamper denne vårsesongen enn det vi har vært vant med de siste årene. Det har medført at flere lag som vanligvis sliter med å slå de røde, har klart det denne gangen. 

Men bragden kan se ut til å ha kostet dyrt for enkelte lag, blant annet lørdagens motstander Southampton. For de er ikke alene om å ha gått på en skikkelig formsmell etter å ha slått Liverpool. 

Vant på Anfield - så kom nedrykksformen

Liverpools forrige tap i Premier League kom mot Fulham 7. mars. Scott Parkers lag hadde på det tidspunktet virkelig fått opp farten etter en vanskelig sesong, og 1-0-seieren de tok på Anfield var fortjent. 

Mario Lemina satte inn vinnermålet like før pause, og London-laget kunne fort ha scoret flere. Etter kampen var det mange som trodde at Fulham på imponerende vis skulle klare å berge plassen i Premier League - det påfølgende kampprogrammet så tross alt overkommelig ut. 

Men i stedet har laget trolig kastet bort alle muligheter de hadde til å holde seg i ligaen. 

Etter seieren på Anfield fikk de det tøft mot Manchester City - det er de ikke alene om. Men tapene mot Leeds, Aston Villa og Wolves var nok tyngre å svelge for Scott Parker, som hadde tatt flere skalper i perioden før dette. En sterk uavgjort mot Arsenal gjorde lite for å gi håp om overlevelse, og med tapet mot Chelsea sist, ser det nå meget tøft ut. 

Med fire kamper igjen av sesongen har de hele ni poeng opp til Burnley og Newcastle, som ligger på plassene foran. Fulhams skjebne ser ut til å være forseglet. De må nok ta turen til Championship sammen med West Bromwich og Sheffield United. De var høyt oppe etter seieren på Anfield, men siden den gang har det vært tungt. 

Svak periode etter seier på Anfield

Brighton er et annet lag som imponerte da de gjestet Anfield. Også de stakk av med en 1-0-seier da de var på besøk 3. februar. Vinnermålet ble scoret av Steven Alzate. Laget fra sørkysten kom rett fra en seier over Tottenham, og de hadde et par uker i forkant også slått Leeds. Det var derfor grunn til å tro at det virkelig hadde løsnet for Graham Potter og hans lag da de også vant på Anfield. Brighton er et av lagene som har levert best med tanke på expected goals i Premier League denne sesongen, men de har slitt med effektiviteten. 

Kanskje var det å slå Jürgen Klopps lag ikke helt sunt for disse lagene. Bare se hva de leverte i kampene etterpå.

Kanskje var det å slå Jürgen Klopps lag ikke helt sunt for disse lagene. Bare se hva de leverte i kampene etterpå.

Men etter den sterke seieren på Anfield begynte det å svikte for Adam Lallanas nye lag. De fulgte opp med uavgjort mot Burnley, før det ble tre strake tap - mot Crystal Palace, West Bromwich og Leicester. 

Brighton reiste seg riktignok og slo rivalene Southampton, og fulgte opp med en seier over Newcastle som langt på vei sikret ny Premier League-kontrakt, men laget har ikke vært i god form etter seieren over Liverpool i februar. 

Fullstendig kollaps

Verst av alt har det imidlertid gått for Southampton. Vi husker bildene av manager Ralph Hasenhüttl, som tok til tårene etter å ha slått Jürgen Klopp og Liverpool 1-0 på St. Mary's Stadium 4. januar. Danny Ings senket sine gamle lagkamerater og Southampton var høyt oppe og hadde gjort en meget sterk sesong. 

På ett tidspunkt ledet de faktisk Premier League, og spøkte med en Twitter-melding der det stod «STOP THE COUNT!», da det var like etter det amerikanske presidentvalget. 

Men etter seieren har det virkelig raknet fullstendig for «The Saints». Etter seieren over Liverpool gikk de på hele seks strake tap i Premier League - inkludert et 9-0-tap på Old Trafford. På ti kamper etter at Liverpool ble slått, tok de bare med seg ett poeng. Det kom da Takumi Minamino scoret mot Chelsea. 

Med 37 poeng har de så godt som sikret plassen i Premier League, men det er takket være god høstform. For siden de slo Liverpool har det kun blitt åtte poeng på 16 kamper - en form som egentlig skriker nedrykk. 

Det hører med til historien at de hadde en god sesong i FA-cupen, der de tok seg helt til semifinalen før de ble slått av Leicester. 

Lørdag er det altså et lag som har slitt voldsomt med formen som gjester Anfield. Spørsmålet er om de igjen kan ta en stor skalp. Men som vi har sett med flere lag - det kan koste dyrt å slå Liverpool.