Nå skal Anfield bygges ut igjenArbeidet har allerede startet i Anfield Road. Se bildene

Siden 1892 har Anfield vært Liverpool FC sin hjemmebane. Nå utvides stadion igjen.

15. jun 2021 kl 12.58Arild Skjævelandaskjaeveland

Tirsdag ble det klart at planene for en ny utbygging av Anfield var godkjent. Nå skal det bygges en helt ny Anfield Road End, som blir større enn The Kop. Det vil gjøre at tilskuerkapasiteten økes med 7000, til over 61 000 seter. En veldig god nyhet og dag for Liverpool FC!

Prosjektet har en prislapp på 60 millioner pund, og sommeren 2023 skal det stå ferdig. Det blir altså byggearbeid på klubbens hjemmebane de neste to sesongene, men uten at det skal føre til redusert kapasitet på hjemmekampene.

Anfield ble bygget i 1884, og var Evertons hjem frem til de flyttet til Goodison Park etter en krangel med John Houlding om leien. Siden 1892 har det vært Liverpool FC sin hjemmebane.

The Kop

The Kop ble først bygget i 1906. I 1928 ble tribunen utvidet og fikk tak. Den gang var det plass til 27.000 supportere bak målet. I mai 1994 spilte Liverpool foran gamle The Kop for aller siste gang, og det ble bygget en ny enkeltstående tribune med kun seter.

Kapasiteten på dagens The Kop er på 13 024.

THE KOP: Et festkledd The Kop mot Atletico Madrid, slik vi ønsker å se den kjente tribunen.

THE KOP: Et festkledd The Kop mot Atletico Madrid, slik vi ønsker å se den kjente tribunen.

Sir Kenny Dalglish Stand

Fortsatt er det supportere som kaller langsiden på motsatt side av hvor innbytterbenken er for Kemlyn Road Stand. Det var det tidligere navnet på tribunen, som ble bygd om for klubbens 100. årsjubileum i 1992.

Da fikk den navnet Centenary Stand – som var navnet før Sir Kenny Dalglish ble hedret med navnet i 2017. Kapasiteten på Sir Kenny Dalglish Stand er 11 762. Øvre del av tribunen tar 4600, mens den nedre tar 6.814. I boksene er det plass til 348.

SIR KENNY DALGLISH STAND: Tribunen het tidligere Kemlyn Road Stand.

SIR KENNY DALGLISH STAND: Tribunen het tidligere Kemlyn Road Stand.

Main Stand

Anfields nyeste del åpnet i september 2016. Før utbyggingen var Main Stand den eldste gjenstående delen av stadion.

Etter utbyggingen fikk tribunen 8 500 ekstra seter, og dette er en tribune en nesten ser fra hele Merseyside. Den ruver i landskapet. Kapasiteten skal være på ca 20.500, men klubben har ikke gått ut med et nøyaktig tall.

9300 av supporterne sitter på nedre del. 3100 på midtre del, og 7 900 på tredje og høyeste nivå. Hvor mange som har plass i direktørboksen og presseboksen er uklart. Det er 105 handikapplasser på nye Main Stand.

MAIN STAND: Main Stand ser du fra nesten hele Liverpool.

MAIN STAND: Main Stand ser du fra nesten hele Liverpool.

Anfield Road End

Tribunen motsatt for The Kop, bak det andre målet, heter Anfield Road End. Her er bortelagets supportere plassert. Det var bygningsarbeid på tribunen i på 90-tallet, og den har to etasjer.

Når Anfield nå skal bygges ut ytterligere, er det Anfield Road End som skal bygges om. Kapasiteten på dagens tribune er 9.047. 2.654 er på øvre del, mens 6.391 er på nedre. Det er i tillegg 36 handikapplasser på tribunen.

Det skal komme ytterligere 7000 seter på denne kortsiden, noe som tar kapasiteten til over 61 000.

NY TRIBUNE: Slik blir nye Anfield Road End til 2023/24-sesongen.

NY TRIBUNE: Slik blir nye Anfield Road End til 2023/24-sesongen.

Arbeidet har allerede startet

Byggeplanene for nye Anfield Road End fikk endelig klarsignal tirsdag, men signalene har lenge vært gode på at det skal gå i orden. Derfor er også arbeidet allerede godt i gang.

Gaten er stengt, og fanparken som tidligere lå bak tribunen er fjernet.

Vi sendte Tage Herstad, som bor noen få meter fra der den nye tribunen skal stå. Han har knipset noen bilder for oss om hvordan arbeidet allerede er i gang. Se bildene under.