Denne sommeren får Sadio Mané endelig velfortjent hvile

Etter tre sesonger på rad uten særlig ferie får lynvingen endelig sårt tiltrengt hvile.

Det var spesielt et øyeblikk fra Liverpools tittelvinnende 2019/20-sesong som oppsummerte Sadio Manés mentalitet. 

Før Supercup-finalen i august 2019, som skulle vise seg å være starten på en historisk sesong, fikk senegaleseren spørsmål om han var sliten. 

– Det sitter i hodet, sa han med et lurt smil, og pekte seg til hodet. 

Den sesongen kunne man ikke se noe til at Mané manglet hvile, men denne sesongen ser det ut til at flere sesonger med rovdrift satt seg både i kroppen og hodet til 29-åringen. 

Sjekket etter feil

Etter tre påfølgende sesonger med henholdsvis 29, 31 og 34 målpoeng falt produksjonen til 25 målpoeng denne sesongen. 

SITTER I HODET? Flere år med mye spill så ut til å hente inn Mane i 2020/21-sesongen.

SITTER I HODET? Flere år med mye spill så ut til å hente inn Mane i 2020/21-sesongen.

Senegaleseren så seg til og med nødt til å sjekke om alt var som det skulle med kroppen da han slet med å finne formen. 

– Jeg har til og med tatt tester for å sjekke kroppen. Spiser jeg riktig eller har noe endret seg? Men da testresultatene kom, var alt som det skulle, sa Mané i et intervju med The Guardian i sesongavslutningen. 

Lynvingen var også en av spillerne som fikk covid, men det har ikke blitt rapportert om at det har gjort utslag på den dalende formkurven. 

Manglende hvile

Ser man nærmere på feriedagene til 29-åringen de siste tre årene kan man forstå hvorfor han har vært sliten. 

Etter 2017/18-sesongen, hvor de rødkledde kjempet på begge fronter hele sesongen i både Champions League og Premier League, bar det rett til verdensmesterskapet med Senegal. Laget røk ut etter gruppespillet, og det ga en måned med ferie. 

En så lang ferie har han måttet se lenge etter siden. 

I 2018/19-sesongen var Liverpool nok en gang med i kampen om både Champions League- og Premier League-tittelen til siste slutt, og etter at han hadde fått løfte Champions League-trofeet ventet afrikamesterskapet med Senegal.

Der gikk senegaleserne hele veien til finalen 19. juli, hvor de tapte mot Algeria. Om lag to uker senere var Liverpool og Mané i gang med Premier League-sesongen mot Norwich. 

2019/20-sesongen skulle vise seg å bli svært suksessfull for Liverpools del, men korona-avbruddet fra mars til mai førte til en ny kort ferie for Manés del før denne sesongen. 

Sesongen ble avsluttet så sent som 26. juli, og spillerne hadde bare ferie til 8. august, bare snaue to uker etterpå, før opptreningen til 2020/21-sesongen begynte. 

Etter mindre enn en måneds ferie før de to foregående sesongene får han nå velfortjent hvile før neste sesong. 

Nyter tilværelsen

Etter sesongavslutningen 23. mai fikk spillerne over en måneds ferie før de møtes igjen 12. juli. 

Det ser ut til at senegaleseren tilbringer ferien i hjemlandet Senegal, hvor han har bidratt til å bygge et sykehus i sin hjemby Bambali. 

Etter over en måned med hvile er det forhåpentligvis en motivert og uthvilt Sadio Mané som returnerer til Liverpool i pre-season.