Mens Liverpool er i fullstendig harmoni har flere konkurrenter hatt turbulente oppkjøringer

Suspenderte spillere, Covid-trøbbel og FFP-sak er blant det som har trøblet Liverpools motstandere i pre-season.

Det ser ut til at Liverpool FC er i fullstendig harmoni under sommerens sesongoppkjøringen. 

Spillerne lovpriser de flotte omgivelsene i Østerrike, det gode samholdet i troppen og Covid har, bank i bordet, ikke påvirket pre-season. 

I tillegg har de rødkledde unngått mye støy utad, og har fått arbeidet i fred å ro med å forberede seg til neste sesong. Flere konkurrenter kan ikke skryte på seg det samme. 

Brå start for Benitez

På andre siden av Stanley Park har det vært langt mer dramatikk i Rafa Benitez oppkjøring med Everton. 

Etter å ha signert Andros Townsend og Asmir Begovic så han ut til å være i gang med å bygge sin stall, men det har etter hvert vært andre hendelser som har tatt all oppmerksomhet. 

Forrige tirsdag bekreftet klubben på sine hjemmesider at en av deres førstelagsspillere var suspendert grunnet en politietterforskning. 

Fabian Delph var en av to Everton-spillere som ikke reiste til lagets preseason-tur til USA, og det ledet til uønskede spekulasjoner om at han var spilleren som var under etterforskning. Spilleren skal være rasende over posisjonen han ble plassert i av klubben. 

I SØKELYSET: Delph fikk uønsket fokus på seg grunnet uheldig korona-timing.

I SØKELYSET: Delph fikk uønsket fokus på seg grunnet uheldig korona-timing.

Samtidig har to av Merseyside-lagets egentlig motstandere i Florida Cup, Arsenal og Inter, trukket seg fra turneringen grunnet risikoen tilknyttet korona-pandemien. 

Korona-trøbbel

Det er flere av Liverpools konkurrenter som også er påvirket av korona. Etter et fryktet korona-utbrudd i stallen så Arsenal seg nødt til å avlyse sin planlagte tur til USA for å spille treningskamper.

Symptomene hos de påvirkede skal være milde, men har allikevel satt uheldige kjepper i hjulene til Mikel Artetas mannskap. 

Chelsea måtte på sin side returnere tidligere enn planlagt fra sin treningsleir i Irland, grunnet et fryktet korona-tilfelle i deres kohort. 

FRUSTRERT: Tuchel og Chelsea ble negativt påvirket av korona.

FRUSTRERT: Tuchel og Chelsea ble negativt påvirket av korona.

Støy rundt Manchester-lagene

Manchester City har nok en gang havnet i feil fokus grunnet en Financial Fair Play-etterforskning. 

Det skal ha dukket opp nye beviser i saken, knyttet til lagets unaturlig høye sponsorinntekter. Det spørs om Premier League får gjort noe med pengedopingen til Manchester-laget, men det fører allikevel til unødig støy rundt klubben. 

Manchester Uniteds pre-season hadde gått tilnærmet som planlagt før også de ble påvirket av korona nylig.

Fredag formiddag ble det kjent at hele ni personer skal ha testet positivt i kjølvannet av treningskampen deres mot Brentford, foran 30000 tilskuere, og de måtte dermed avlyse sin neste planlagte treningskamp mot Preston.

I tillegg har Paul Pogba og hans representanter nok en gang gjort lite for å dempe ryktene om en nærstående overgang til PSG. 

Tottenham har unngått de store negative sakene etter at de omsider fant seg sin nye trener Nuno Espirito Santo, selv om gjenoppbyggingen av laget gjør at det er mye gjennomtrekk i spillerstallen. 

Norwich ble påvirket

Motstanderne til de rødkledde i sesongåpningen ble også nylig påvirket. 

Norwich så seg nødt til å avlyse en treningskamp mot Coventry City onsdag, på grunn av «et lite antall med positive COVID-19 testresultater fra førstelaget».

Med bare to uker igjen til sesongstart har ikke kanarifuglene råd til en lengre periode uten å være samlet på treningsfeltet. 

UOPTIMAL OPPKJØRING: Norwich ble påvirket av korona.

UOPTIMAL OPPKJØRING: Norwich ble påvirket av korona.

Kan ha mye å si

En medvirkende årsak til Liverpools skuffende fjorårssesong skal ha vært den turbulente pre-season før sesongen.

Flere spillere ble smittet av korona, og treningsleiren var mye kortere enn antatt og ikke der den egentlig var planlagt. Samtidig førte restriksjoner til at spillerne ikke fikk bygget bånd på samme måten som tidligere. 

Denne sesongen ser det mye lysere ut for Liverpools del - bank i bordet - og det virker som om Klopp har fått en drømmeoppkjøring til sesongen hvor de rødkledde skal revansjere den skuffende 2020/21-sesongen. 

Konkurrentene har på sin side fått uønsket trøbbel, som kan gi en uheldig inngang til sesongen.