Nesten ingen tror på ligagull: Slik tipper ulike medier at Liverpool ender på tabellen

De fleste spår at Manchester City forsvarer ligagullet, men at de får tøff konkurranse fra Chelsea, Manchester United og Liverpool.

Brentford og Arsenal åpner Premier Leauge-sesongen 2021/22, og Liverpool skal i aksjon dagen etter.

Snart kan vi legge til side debattene, kritikkene og spådommene, og vende oss til håpet og forventningene. 

Her har vi tatt en nærmere titt på hvordan ulike medier plasserer Liverpool: 

BBC

Phil McNulty i BBC Sport er født i Liverpool, men er Everton-supporter. Han tror at Liverpool ender på 2.-plass bak Manchester City. 

Virgil van Dijks comeback trekkes frem som en av hovedårsakene, samtidig som at McNulty mener at Liverpool kan trenge en signering eller to.

«Klopp kan fortsatt handle mer, men selv nå er dette en Liverpool-tropp som kan utfordre om tittelen.»

Mediehuset har også spurt 20 av sine eksperter fra TV og radio, inkludert profiler som Alan Shearer, Danny Murphy og Chris Sutton.

Ingen av BBCs eksperter spår Liverpool som seriemester. 13 av dem tror at Manchester City forsvarer ligagullet, mens syv har Chelsea som favoritt.

Tre eksperter, Rob Green, Mark Lawrenson og Danny Murphy, tror at Liverpool tar sølvet. Syv går for bronse og ni ser for seg en 4.-plass.

– Magefølelsen min er at City kommer til å bli svært vanskelige å vippe av tronen. De og Liverpool har en liten fordel på resten, men det er ikke mye. Topp fire-racet vil bli meget tett, tenker tidligere Liverpool-spiller Murphy.

Tidligere Leeds-spiss Jermaine Beckford er den eneste som tror at Liverpool havner utenfor topp fire. Han har Manchester City, Chelsea, Manchester United og Leicester City foran.

En annen tidligere Liverpool-profil, Mark Lawrenson, deler sine meninger: 

– En nøkkelfaktor for Liverpool er sulten etter hva som skjedde sist sesong. Ja, de hadde mange skader, men etter deres høye standard så var det en dårlig sesong. De har noe å bevise, spesielt foran sine egne på Anfield, hvor de hadde en dårlig rekke på starten av året.

The Guardian

Andy Hunter i The Guardian følger Liverpool tett, men han og kollegene har ikke tro på noen ny ligatittel denne sesongen.

«Målet er fortsatt det samme som det Klopp uttalte for 12 måneder siden, å angripe tittelen.»

NØKKELSPILLER: Flere tror at mange av Liverpools problemer vil løse seg med Virgil van Dijk tilbake.

NØKKELSPILLER: Flere tror at mange av Liverpools problemer vil løse seg med Virgil van Dijk tilbake.

Gjennomsnittsplasseringen blant journalistene plasserer de røde på en 4.-plass.

De peker på flere årsaker til at forrige sesong ble som den ble:

Formsvikt hos Roberto Firmino og Sadio Mané, midtstopperkrisen og savnet av Jordan Henderson og Fabinho på midtbanen, samt et fall i selvtillit etter at klubbrekordrekka på 68 ubeseiret på Anfield ble brutt.

Tapet av Georginio Wijnaldum vekker uro, men fremgangen til Curtis Jones og Harvey Elliott gir grunn til optimisme. I tillegg tror de at Sadio Mané vil nyte godt av å ha hatt litt fri i løpet av sommeren.

FourFourTwo

Magasinet FourFourTwo har satt sammen en plan på fem punkter som kan føre Liverpool tilbake til toppen. 

Den går ut på å:

1) Gjøre Thiago til sentralen som det meste flyter gjennom.

2) Opprettholde momentum. Som i tittelsesongen, da vant Liverpool ofte kamper med kun et mål, og var i flytsonen.

3) Huske hvem du er. Liverpool er et lag og en klubb som bør tenke mindre på penger, og mer på fansen.

4) Stole på prosessen. Til tross for at det ble 3.-plass forrige sesong skapte de røde mye, og hadde for eksempel kun fire færre avslutninger på mål enn seriemester Manchester City.

5) Sende Alisson opp. Om alt annet skulle feile, hvorfor ikke sende opp målvakten om han er så god på hodet som han viste mot West Bromwich Albion?

Til slutt har de tippet Liverpool på en ny 3.-plass denne sesongen.

Eurosport

Det er ikke første gang at Eurosport kommer med et litt annerledes tabelltips, og de skuffer ikke denne gangen heller.

Få andre har nok Chelsea som ligamester, foran Liverpool og med Manchester United på 3.-plass. Pep Guardiolas lag er henvist til 4.-plassen, og så dårlig har de lyseblå ikke vært siden 2015/16.

REKORDKJØP: Chelsea har kjøpt seg både forventningspress og forutsetninger til å være en reell utfordrer.

REKORDKJØP: Chelsea har kjøpt seg både forventningspress og forutsetninger til å være en reell utfordrer.

Eurosport skriver at Jürgen Klopp vil ha sterkt ønske om å levere et nytt seriegull, spesielt nå om det kan feires foran egne supportere på Anfield. 

Dessverre tror de at Chelseas forsterkninger, og at nøkkelspillere som Mohamed Salah og Sadio Mané til Afrikamesterskapet, gjør at det ikke holder helt inn for de røde.

The Independent

Teamet i The Independent, Miguel Delaney, Mark Critchley og Melissa Reddy, forventer at den største kampen vil stå mellom Pep Guardiolas Manchester City og Thomas Tuchels Chelsea.

Men de påpeker at presset er stort på de to klubbene, som begge har investert kraftig. For Manchester City vil alt annet enn gull være nederlag, samtidig som at Chelsea forventer å bygge videre på Champions League-triumfen.

«Det vil være konkurranse fra et Liverpool uten store skadeproblemer og med Virgil van Dijk tilbake. Den eneste faktoren som taler mot Jürgen Klopps sjanser er kvaliteten på stjernene som de må avstå til Afrikamesterskapet», mener Reddy.

Critchley tror derimot at Mohamed Salah blir ligaens toppscorer igjen, mens Reddy og Delaney har satset på Chelseas rekordkjøp Romelu Lukaku.

Når det kommer til årets trener har trioen tre ulike valg. Jürgen Klopp, Graham Potter i Brighton og Thomas Tuchel.

The Athletic

Som vanlig går The Athletic grundig til verks og har brutt det hele ned i en tallmaterie for oss. 60 prosent av skribentene tror at Manchester City triumferer til slutt igjen.

0 prosent tror Liverpool vinner gullet, 11 prosent tror på 2.-plass, 26 prosent ser for seg en 3.-plass og 60 prosent har en 4.-plass for Jürgen Klopp lag. Tre prosent spår for øvrig på en 5.-plass.

MÅ SKYTE LIVERPOOL TIL MEDALJENE: Mye hviler på Mohamed Salah, og han pleier å innfri.

MÅ SKYTE LIVERPOOL TIL MEDALJENE: Mye hviler på Mohamed Salah, og han pleier å innfri.

«Det er så godt som umulig å forestille seg at Liverpool får en nedtur som forrige sesong (seks strake hjemmetap, etter nesten fire år ubeseiret på Anfield) med Virgil van Dijk tilbake i rekkene, Ibrahima Konaté som tilvekst, Mohamed Salah og Sadio Mané trolig freshe og fansen tilbake på arenaene.»

46 prosent har plassert Chelsea på 2.-plass og 51 prosent setter Manchester United på 3. Seks prosent tror at det er Leicester som knabber den siste topp fire-plassen.

Bleacher Report

Liverpool er helt nede på 4.-plass hos Bleacher Report, bak Manchester United, Chelsea og gullvinner Manchester City.

«De røde fra Liverpool endre på fjerde. De har en veldig god tropp, som forsterkes av at Virgil van Dijk returnerer etter rehabilitering fra ACL-operasjon. Front-tripen med Mo Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino har trolig sett sine beste dager og har behov for en fornyelse, men de tre vil holde Liverpool i topp fire-diskusjonen, hvertfall denne sesongen.»

Det skal også nevnes at de har Brighton, et lag mange tror kan ende på øvre halvdel, helt nede på 19.-plass.

I likhet med flere andre medier, roser de hva Leicester City har foretatt seg på overgangsmarkedet i sommer. Likevel gjetter de på «bare» en 6.-plass for Brendan Rodgers og hans menn.

The Daily Mail

Dominic King i Daily Mail har Chelsea på topp og N'Golo Kante som årets spiller, med utfordrere fra Manchester City, Liverpool og Manchester United.

FORSIKTIG OPTIMISME I BYEN: Liverpool vet at de kan slå hvem som helst, men vil det holde hele veien inn i år?

FORSIKTIG OPTIMISME I BYEN: Liverpool vet at de kan slå hvem som helst, men vil det holde hele veien inn i år?

Videre velger han seg Mohamed Salah som toppscorer, med mindre Harry Kane skulle ende i Manchester City.

At Phil Foden blir årets unge spiller ser King på som en formalitet.

Aftenposten

Vi må ta med at Lars Tjærnås har gjort en fin analyse for Aftenposten, og han har landet med Liverpool øverst.

«Vinnerne fra 2019/2020 endte 17 poeng bak tittelen i mai. Det er mye. Hvordan skal de klare å innhente det forspranget?.»

«Det meste av svaret og begrunnelsen for dette tipset er at grunnmuren i laget er tilbake. Virgil van Dijk er verdens beste midtstopper. Sammen med Joël Matip og Joe Gomez så han mesteparten av forrige sesong fra tribunen. I tillegg har de hentet Ibrahima Konaté som, som er strålende én-mot-en.»

Tjærnås sitt resonnement er at Liverpool vil våge mer offensivt og kunne stå høyere med flere mann, når den defensive tryggheten er tilbake. Men, han mener at Fabinho og Jordan Henderson må holde seg skadefrie sentralt.

Echo

Til The Mirror sier Paul Gorst fra Liverpool Echo, at Manchester City er laget å slå.

«Det finnes ikke noe 'big six' mer. Det er tilbake til 'topp fire' og jeg forventer at Manchester City, United, Liverpool og Chelsea igjen tar disse plassene når fløyta går neste mai. Hvor de ender derimot, vil bli like fascinerende og vanskelig å spå som det har vært på flere år. Hvem som helst som kommer foran Man City kan bli mestre. Liverpool er best utstyrt til å gjøre det.»

Skal det være noen tvil fra Gorst så er det en liten frykt for at den miserable perioden i tidlig 2021, handlet om mer enn en mangel på skadefrie midtstoppere og tomme tribuner.