Dette skriver avisene:«Det er ikke normalt at en unggutt kommer inn fra kulden og skaper fem mål i Champions League»

Liverpool vant på Estádio do Dragão – igjen. Dette skriver den britiske pressen.

Liverpool leverte et passende målshow til ære for avdøde Roger Hunt tirsdag kveld. Dette skriver avisene etter 5-1-seieren mot Porto.

«Rovdyrinstinkt»

«Først var det Mohamed Salah, deretter Sadio Mané og til slutt Roberto Firmino som utnyttet seg av defensive mangler på en måte det er trygt å anta at Roger Hunt ville ha godkjent», skriver Paul Joyce i The Times. «På dagen hvor Liverpool sørget over døden til en annen av gigantene som denne klubben er bygd opp av, kunne tre moderne legender bringe frem minnet om hans nådeløshet. Rett sted til rett tid vil for alltid være nøkkelen til en spiss sin suksess.»

«Rovdyrinstinktet som satte trioen i målprotokollen gjorde at Liverpool kunne løpe amok i Estádio do Dragão nok en gang. Jürgen Klopp sin påstand før kamp om at den ensidige suksessen på deres tidligere besøk ikke betydde noe, var det eneste han tok feil på. Porto-trener Sérgio Conceicão er nok lei av trynet på de besøkende.»

«Liverpool har scoret 14 mål på tre besøk her, men det var Curtis Jones som var den fremtredende spilleren der han kombinerte stål og silke på midtbanen og hjalp Liverpool med å sementere sin posisjon på toppen av gruppe B.»

1-0: Mohamed Salah og lagkameratene feirer kampens første mål.

1-0: Mohamed Salah og lagkameratene feirer kampens første mål.

«Fikk Porto til å ligne på nybegynnere»

«Liverpool bar svarte armbånd til minne om Roger Hunt, men kanskje den fineste hyllesten til deres tidligere spiss kom i form av nok en hensynsløs nedsabling av Porto», skriver Andy Hunter i the Guardian. «Jürgen Klopps lag herjer for tiden i gruppe B og fikk Porto til å ligne nybegynnere i Champions League – ikke det laget de er, med lang erfaring i turneringen og med en ubeseiret start på sesongen uten å ha sluppet inn et mål på hjemmebane før Liverpool kom.»

«Salah scoret to ganger, Sadio Mané én gang og innbytter Roberto Firmino scoret de to siste. Med det ble han den 24. Liverpool-spilleren som har kommet fra benken og scoret to eller flere mål i én kamp. Den første til å gjøre det? Roger Hunt.»

«Alle Liverpools målscorere vil anerkjenne bidraget fra Curtis Jones. Den 20 år gamle midtbanespilleren var invovlert i alle fem målene og understreket sin voksende modenhet med en prestasjon som kombinerte defensivt arbeid med kreativt håndverk.»

«Liverpool dominerte uten å virkelig måtte anstrenge seg, så enkelt var pasningsspillet under minimalt press og de kunne plukke hull i et nølende, engstelig forsvar.»

«Mehdi Taremi stjal et mål tilbake foran Joe Gomez, en av Liverpools fem innbyttere, da han headet Fabio Vieiras innlegg forbi Alisson, men Liverpools overlegenhet ble rask gjenopprettet da Firmino leverte to mål på seks minutter. Hans første ble trillet inn i et tomt nett fra lang avstand etter at målvakt Costas unødvendig hadde løpt ut av sitt område da Firmino jaget Jones sin pasning og nådde ballen først. Keeperen sprintet tilbake i et desperat forsøk på å slå ballen ut av mål, men var for sen.»

«Firmino sitt andre mål kom etter en lang VAR-gjennomgang etter å ha blitt avblåst for offside da Jones sitt skudd gikk via Fabio Cardoso og til Firmino. Liverpools nummer ni sank på kne og pekte mot himmelen da målet til slutt ble tildelt.»

«Ble utleier av Estadio do Dragao»

«Han gikk av banen så nonchalant, som om han var på vi inn etter å ha sparket ball i bakhagen», skriver Melissa Reddy i The Independent. «Curtis Jones, 20, hadde blitt utleier av Estadio do Dragao etter en magisk Champions League-opptreden under flomlysene, men du ville ikke ha hentet den informasjonen fra kroppsspråket hans. Dette er det han vil gjøre. Dette er hva han tror han kan gjøre. Dette er den han ønsker at skal være normen. Men det er ikke normalt at en gutt kommer inn fra kulden og designer fem mål på Europas største scene.»

«Hans utrettelighet på midtbanen satt tonen tidlig for Liverpools dominans, mens hans kreativitet og aggresjon i ballbesittelsen er grunnen til at de røde klarte å demontere vertene for tredje gang.»

LANDLORD: Jones oppførte seg som «landlorden» av Estadio da Dragao.

LANDLORD: Jones oppførte seg som «landlorden» av Estadio da Dragao.

«Hvert eneste Liverpool-mål kom med fingeravtrykkene hans. 20 år gammel, i Champions League.»

«Jones spilte flest pasninger på Portos banehalvdel, vant 70% av duellene sine og leverte flest nøkkelpasninger og skudd på mål. Han er en ren blanding av finesse og fight, av teknikk og gateball.»

«Det som gjorde det enda mer imponerende er at han måtte vente på muligheten og at bare omstendighetene ga han det. Hvis Jürgen Klopp hadde et komplett utvalg av midtbanealtehrnativer ville 18 år gamle Harry Elliott begynne i stedet . En skadefri Thiago eller Naby Keita hadde også blitt foretrukket fremfor Jones.»

«Målfestival i Hunts ære»

«Med gripende uunngåelighet, ledet Liverpools beste målscorere i moderne tid hyllester til fortidens store skytter», skriver Chris Bascombe i the Telegraph. «Roger Hunt scoret 285 mål for Liverpool. Med den angripende intensjonen hans etterkommere, Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino, viste, så det ut som de kunne nå det samme nummeret på én enkel natt i en nådeløs fremvisning av kliniske avslutninger i Porto.»

«Minneordene fløt hele dagen etter at Hunts død ble kjent, så det føltes helt passende at Salah – en av de få i Liverpool-trøye med en målstatistikk som er verdig å sammenligne med Hunt – inspirerte målfestival i hans ære.»

DESIGNEREN: Curtis Jones var involvert i alle fem Liverpool-målene.

DESIGNEREN: Curtis Jones var involvert i alle fem Liverpool-målene.

«Salahs første var en skarpskyter-innsats fra knapt to meter, som om hans blotte tilstedeværelse i straffefeltet hadde tvunget Portos forsvarere til å visne. Hans andre var på samme måte typisk, da han mottok den innflytelsesrike Curtis Jones sin pasning før han rolig avsluttet med venstre fot.»

«Det var mange eksempler på Liverpools dominans. Det mest åpenbare var da – på 3-0-ledelsen – Klopp hadde råd til å ta seg luksusen med å hvile Salah og Mané etter bare 65 minutter, med søndagens kamp mot Manchester City i tankene.»

«Når Liverpool møter Porto, havner de vanligvis i en UEFA-finale. Slik har det vært i fire av de fem tilfellene de har møttes, i hvert fall.»

«Åpenbart at Liverpool var flere hakk bedre»

«Høyt oppe i hjørnet av stadion begynte de besøkende supporterne å syne en gammel sang, en som de har sunget mange ganger gjennom årene», skriver Dominic King i Daily Mail. «Dette er kanskje det tidligste Liverpool-supporterne har begynt å synge om laget som «kommer til å vinne Europacupen» men det er en umiskjennelig swagger rundt Klopps lag som gir tilhengerne troen.»

VIKAREN: James Milner vikarierte for en skadet Trent Alexander-Arnold.

VIKAREN: James Milner vikarierte for en skadet Trent Alexander-Arnold.

«Det har vært Klopps intensjon å rotere med større frekvens denne sesongen, men laget han valgte her – med unntak av Trent Alexander-Arnold – var praktisk talt hans førstevalg, noe som var en overraskelse gitt kampen mot Manchester City som venter.»

«Alexander-Arnold var fraværende på grunn av et lyskeproblem som Klopp sier vil holde ham ute av kampen mot City – for ikke å snakke om Gareth Southgates landslagssamling, hvor troppen blir offentliggjort torsdag – men det var ikke et fravær som forårsaket store forstyrrelser. Helt fra starten av var det åpenbart at Liverpool var flere hakk bedre enn Porto.»

«Porto forsøkte å senke tempoet i kampen og forstyrre Liverpools rytme, men de hadde aldri sjanse til å finne en vei gjennom, spesielt med Fabinho sin befalende tilstedeværelse på midtbanen, som fant hver fare.»

«Med to kamper mot Atletico Madrid som venter – en motstander som har vært plagsomme gjennom årene – så teller hvert poeng tidlig.»