Deadline dayDette gjør konkurrentene på vinduets siste dag

Mye kan fortsatt skje i Premier League de neste timene, og her er noe av det heteste.

Mens Liverpools to pengesterke tabellnaboer, Chelsea og Manchester City, ser ut til å sitte stille i skuta på deadline day, kan det fortsatt skje litt av hvert hos resten.

Thomas Tuchel har klaget med kampoppsett og skader i troppen, men laget har en pustepause i ligaen da de skal til Abu Dhabai og spille FIFA Club World Cup. Et par unggutter har gått ut, og det forventes ikke at det skjer stort mer.

Situasjonen er ganske lik i den blå delen av Manchester. Den store overgangen, Ferran Torres sitt salg til Barcelona, var klar alt i desember.

Men for flere klubber er januarvinduet en viktig mulighet til å posisjonere seg litt ekstra for å slåss mot nedrykk, eller spill i Europa.

Christian Eriksen er klar for Premier League-retur, hva mer kan skje?

Sist oppdatert mandag 31. januar kl 11.54

Arsenal

«The Gunners» har gønna på og her har det skjedd en god del i vinduet med flere førstelagsspillere ut dørene. Også noe omstridt med tanke på spillere tilgjengelige for kamputsettelse.

Det var tydelig interesse for Serie A-toppscorer Dušan Vlahović, men han har nå signert for Juventus. Den overgangen har satt Álvaro Morata i fritt spill. Arsenal har behov for en angriper. Spesielt om de får rydda Pierre-Emerick Aubameyang av lønningslista, men skal det bli Barcelona må de få kvittet seg med noen egne lønnsposter først.

Hos samme Juventus har Arsenal ytret ønske om å låne midtbanespiller Arthur, men her er klubbene uenige om betingelsene.

Et alternativ på topp kan være 22-åringen Alexander Isak i Real Sociedad. Svensken har vært på Edus radar en god stund, men blir ikke billig. En overgang i sommer er kanskje mer aktuelt? Kan et siste halmstrå være Dominic Calvert-Lewin (Everton)? Spissen Eddie Nketiah har fortsatt ikke skrevet ny kontrakt. Det kan føre han ut i løpet av dagen.

Aston Villa

Steven Gerrard har alt sikret seg både rutine og litt krydder til Birmingham. Likevel er det stadig nye navn som dukker opp som aktuelle kandidater. Philippe Coutinho er i gang, da mangler vel Luis Suárez

Et av dem er Brightons Yves Bissouma, som tidligere har vært linket til Liverpool. 25-åringen kan være et alternativ til Douglas Luiz dypt, samtidig som at brasilianeren har blitt koblet vekk ved enkelte anledninger.

Med Callum Chambers sin signatur endte trolig Villas behov for Nathaniel Phillips. Lucas Dignes inntog kan åpne for et ulån av Matt Targett.

Og så lenge Gerrard leder laget vil nok Rangers-spiller Ryan Kent, med fortid i Liverpool, fortsatt bli koblet til Villa Park.

Everton

I den blå delen av Liverpool har mye handlet om å få signert den nye treneren først. Frank Lampard vil ha begrenset tid til å sette sitt preg på Everton i dette vinduet.

Midtbanen ser dog ut til å bli forsterket med å låne inn Donny van de Beek fra Manchester. En reunion med PGSs Idrissa Gueye, som spilte for klubben fra 2016-2019, er og en mulighet sentralt.

En litt mer oppsiktsvekkende avtale vil være om Everton lykkes med å lande Dele Alli fra Tottenham. 

Klubben gjorde noen gode overganger tidlig i vinduet (Vitaly Mykolenko, Nathan Patterson, Anwar El Ghazi) og en del vil nok avhenge av at de får trimma lønnskostnadene. Cenk Tosun og Mason Holgate virker å være de aktuelle her. Sistnevnte kan være på vei sørover til Brighton.

Manchester United

Utenomsportslige tragedier rundt Mason Greenwood stjeler mye av overskriftene i Manchesters røde del. 

Anthony Martial har reist til Spania på utlån. Videre er det en rekke spillere som søker mer spilletid andre steder. Donny van de Beek, Dean Henderson, Phil Jones og Jesse Lingaard står alle på blokka til flere Premier League-klubber.

På midten kan van de Beek erstattes av tidligere Liverpool-linkede Yves Bissouma, som spiller i Brighton. Kontraktsituasjonen til AC Milans Franck Kessié gjør at han kan være en mulighet, men det kan fort bli at man venter til sommeren. 

Etter Ralf Rangnicks inntog har flere ventet på om/når noen av hans tidligere prospekter vil følge med til England. En av de som kan være nærmest er RB Leipzigs midtbanespiller Amadou Haidara.

Newcastle

Her handler alt om å klare seg i divisjonen for Eddie Howe og det nye eierskapet. Foreløpig har de kun fått napp på et par navn som kanskje ikke helt har svart til fansens forventinger. Her er det bare å holde seg fast for «The Magpies» har behov for friskt blod.

Bak har Kieran Trippieralt tatt den ene backplassen. Det ser ut til at den ene stopperplassen kan ende med Brightons Dan Burn, med lagkamerat Adam Webster, Nathaniel Phillips, Joe Rodon (Tottenham), og Issa Diop (West Ham) på lista over alternativer. Det kan og bli rom for Matt Targett (Aston Villa) Rogério (Sassuolo) og Mitchell Bakker (Bayer Leverkusen).

På midten er velkjent karer som Aaron Ramsey (Juventus) og Jesse Lingaard (Manchester United) jevnlig linket inn.

Og helt fremme skal Ousmane Dembélé (Barcelona) være ønsket, i motsetning til i sin egen klubb. Paris skal også være på radaren her. Et yngre valg er Rennes-spissen Hugo Ekitike, som flere klubber følger nøye, samtidig som man har et øye på situasjonen til Eddie Nketiah (Arsenal).

Tottenham

Den italienske linken er gjeldende i Tottenham under Antonio Conte og Fabio Paratici, begge med fortid i Juventus.

Nettopp Juventus er shoppingdestinasjonen og det ligger an til to lån, med kjøpsopsjoner, for den unge duoen Rodrigo Bentancur og Dejan Kulusevski

Førstnevnte vil bli et alternativ sentral på midten, hvor både Tanguy Ndombele and Giovani Lo Celso er på vei hjem til henholdsvis Frankrike og Spania. Det samme skal gjelde for vingen Bryan Gil, som ikke har hatt et minneverdig opphold i London. Her vil svenske Kulusevski bli sett på som en oppgradering.

Spurs elsker en god deal. Kan Ousmane Dembélé (Barcelona) passe Daniel Levys standard her?

West Ham 

I London skal David Moyes være desperat etter å få i havn noen nye signeringer før vinduets slutt. Spesielt på stopper- og spissplass er det prekært.

Sammen med Newcastle, er «The Hammers» en av de klubbene som ryktes til flest mulige navn.

For at Michail Antonio skal få seg en pause på topp, er noen av ønskene Darwin Núñez (Benfica), Bamba Dieng (Marseille) Hugo Ekitike (Rennes), Ben Brereton Díaz (Blackburn) og Armando Broja (Southampton/Chelsea).

Forsvarskrisa kan bøtes med Duje Ćaleta-Car (Marseille) eller Nathaniel Phillips.

Resten

Burnley trenger en spiss etter at Chris Wood ble solgt til bunnrival Newcastle. Wout Weghorst (Wolfsburg) og Mislav Oršić kan bli løsningen/redningen. Wolverhampton virker ferdighandla, men skal det bli noe må det naturligvis være en portugiser. Hva med Renato Sanches (Lille)? Kanskje hvis Rúben Neves går.

En annen spiller som tidligere har blitt satt i sammenheng med Liverpool, Norwichs Todd Cantwell, kan være på vei til Championship og Bournemouth.

Vinduet stenger ved midnatt norsk tid. Merk at det tyske og italienske vinduet stenger noe tidligere enn England, Spania og Frankrike. Det kan påvirke klubbers vilje til å selge og å skaffe erstattere.